הבולונז שלי
משאוורמה הודו טחונה, ולמרות זאת מאוד טעימה
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_8510.html[/URL]
רכיבים:
צריך אחד מכל הירקות הבאים:
בצל
שורש סלרי
גזר
לטחון גס במעבד מזון (עד קבלת חתיכות בגודל של 1/2 זית)
1/2 ק``ג בשר טחון טרי (מאיכות טובה)
המהדרין ישתמשו בבקר טחון, אני מכינה בולונז מהודו אדום טחון
3 שיני שום כתושות
4 עגבניות חתוכות אפשר גם קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
1 חב` בזיליקום אפשר גם יבש
1 כוס יין אדום
1/2 כוס ציר עוף
מלח, פלפל שחור טרי, 2 עלי דפנה
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
הוראות הכנה
בסיר רחב לחמם 1/2 כוס שמן זית, לטגן את הירקות עד הזהבה.
להוסיף בשר טחון, ולטגן תוך ערבוב, עד אשר הוא משנה את צבעו ומתפורר.
להוסיף עגבניות קצוצות ויין אדום וציר, לתבל במלח ופלפל ועלי דפנה ולהרתיח.
להנמיך את הלהבה, לכסות ולבשל כך שעתיים.
לבדוק מידי פעם שלא חסרים נוזלים, במידה וכן, יש להוסיף מים.
לאחר שעתיים, להוסיף בזיליקום קצוץ, שום כתוש ורסק עגבניות,
לבשל עוד 15 דקות