מה היא בדיקת דופלר?

השאלה היא דופלר של מה

בסקירת מערכות רופאים רבים מדגימים את זרימות הלב באמצעות דופלר (הצבעים בכחול ואדום שמדגימים זרימה אל ומהלב. ניתן לבצע גם בדיקה של הזרימות בחבל הטבור ובשליה (למשל, בחדש להאטה בצמיחה תוך רחמית).

מאמינה1

New member
תודה

הכן צדקת, הריון תאומים. אני בקופ"ח. ביררתי אצל צלאל אך הוא לוקח 2,900 ש"ח- יקר מידי בשבילי כעת. אחרי בירורים נוספים קבעתי תור לשבוע הבא באסף הרופא- יש שם את פרופ' מימון לוינזון ועוד כמה מומחים. עולה לי 1,638 ש"ח לתאומים. גם לא זול - אך אומרים שבהחלט מקצועי. תודה לכולכן על ההמלצות

לא בדיוק

משלב מסוים של ההריון אפשר להדגים רק את דופק העובר ע"י בדיקה חיצונית בלבד. בארה"ב, למשל, לא מקובל לעשות א"ס כל חמש דקות כמו אצלנו, ולכן הבדיקה הסטנדרטית אצלם בכל ביקור אצל הרופא היא בדיוק זו. הבעיה עם זה היא שבשבועות מוקדמים קשה עד בלתי אפשרי למצוא את הדופק ללא הנחיית א"ס, וזה נורא לא יעיל. בסיכום כולל, אני חושבת שהא"ס מנצח.
עתליה

אני חושבת שבארץ הפך האולטרא סאונד

לאורים ותומים ולדעתי יש להזהר יותר בחריצת דין הריון ע"פ אולטרא סאונד בלבד

מסכימה חלקית

תלוי למה הכוונה "חריצת דין ע"פ אולטרהסאונד". אם הכווונה היא לקביעת תקינות ההריון מבחינת קיום עובר עם דופק ברחם, הרי שאולטרהסאונד מדוייק ואינדיקטיבי יותר מבדיקת בטא בשבועות מתקדמים. מסכימה מאוד שסביב שבועות 5-9 אין לקבוע גול הריון רק על סמך בדיקה אחת. בשלבים מתקדמים יותר זה מורכב יותר ותלוי בתמונה. בוודאי שלא כדאי להחליט, חלילה, על הפסקת הריון בלא חוות דעת נוספת. כנ"ל לגבי חלק מן האבחנות של המומים. יחד עם זה, יש דברים רבים בהם האולטרהסאונד מדוייק יותר מכל כלי אבחנתי אחר (לצערי, נתקלתי אישית אף במקרה בו בדיקות הדם לא הראו על זיהום אמהי בCMV ותמונת האולטרהסאונד העלתה חשד שיש זיהום. למרבה המזל, היה מדובר במומחה בכיר ורציני שחרף דעות של מומחים אחרים שכנע את האישה לבדוק במי השפיר והסתבר שאכן יש זיהום).

נכון, יש גם כזו

ובארץ משתמשות בדופלר בעיקר מיילדות בית או רופאים שאין להם US בחדר (אבל גם הם לרוב לא). בכל אופן, זה לא משמש בפועל ככלי איבחוני, אלא רק מוודא שהדופק אכן קיים.

לצערי אני חוותי זאת על בשרי

על סמך שתי בדיקות אולטרא סאונד החליט רופא בית החולים לבצע בי גרידה לא הסכמתי וחתמתי כאשר אני ממתינה להפלה המתבוששת ההפלה לא הגיע הקביעה היתה חד משמעית ונחרצת לא נעשה כל ברור נוסף לא בדיקת דופלר לא בדיקת אולטרא סאונד עם רופא בכיר לא בדיקת בטא אשר אם יש ירידה חדה הרי היא בדיקה חד משמעית על אי תקינות הריון בנתיים אני מסתובבת כבר שבועיים עם כל תופעות ההריון: בחילה, רגישות לרחות הרחבת האגן ואפילו תנועות עובר בהצעת רופא המשפחה עשתי בדיקת בטא ווהתוצאה היתה 61 אלף לאחר סקירה של אתרי אינטרנט שונים גיליתי שהבטא עולה עד השבוע ה-12 ולאחר מכן יורדת לחלוטין עד הלידה ואם חלילה יש הפלה תהיה ירידה חדה של הבטא וזה לא קרה כעת אני עומדת לחזור אל כל המלומדים ולבקש בדיקת אולטרא סאונד נוספת אבל הפעם אצל מומחה ולא אצל איזה סטזר חסר נסיון ונמהר ומקווה וכמעט בטוחה שהיתה טעות באבחון האם לא מן הראוי היה לעשות את הבטא במקום להוסיף בדיקת דופלר או להפנות אותי לבדיקת אולטרא סאונד יותר מעמיקה האם כל כך מהר חורצים גורלו של הריון כה יקר ולבאות פורום זה אני בטח לא צריכה לתאר כמה יקר וקשה הוא הריון זה

לא בדיוק הבנתי לאיזה בדיקת דופלר

נשלחת. (זרימות ברחם? דופלר חיצוני להאזנה לדופק? שתי הבדיקות לא כל כך סבירות במצבך. ) לצערי, והלוואי ואני טועה, עצם זה שאין דימום אינו מעיד על תקינות ההריון ועל קיום העובר. כך גם תחושות ההריון (בחילות וכו') מכיוון שהוא נובעות מהורמוני ההריון ולא מן העובר עצמו. ישנם מצבים, כמו למשל מולה בועית (ולפי רמות הבטא שלך אני מניחה שאת בכלל לא בתסריט הזה) בהם יש שגשוג של השליה ורמות הורמונים גבוהות מאוד וכלל אין עובר. לטעמי, בשלב כמו שלך הבטא אינה אינדיקטיבית כלל. מה שאת צריכה לעשות זה לפנות למוקד נשים (באיזה קופה את?) בו לרוב ש רק רופאים מומחים ולבצע בדיקת אולטרהסאונד נוספת. אם לא יראו דופק, אני מניחה, למרבה הצער, שזה סופי. באופן כללי, אני בעד לחכות במקרים כאלו, סביב שבועות 6-8, מכיוון שכל עוד אין דימום ויש תקווה לא נגרם נזק מעצם ההמתנה. בשלבים מאוחרים יותר אני בעד לוודא בבדיקה נוספת ולהחליט, מכיוון שלטעמי (וזה עניין של דעה, יש בזה אסכולות כמובן) עצם נוכחות של הריון לא תקין לאורך זמן ברחם אינה דבר טוב לרחם. אישית, אני לא בעד לחכות בשבוע כזה להפלה טבעית, למרות שיש מי שגורסים ככה. בכל מקרה, אם חלילה מתחיל דימום אנא שימי לב היטב לאופיו. אם זה דימום ניכר (ממלא תחבושת תוך כרבע שעה) פני מיד למיון. תעדכני.

לא נשלחתי לכל בדיקת דופלר למדתי

על בדיקה זאת מהאיטלנלטרנט . בכל אופן אני כעת בשבוע ה-13 והייום שוב יש לי פגישה עם רופא הנשים ולאחר מכן נהיה חכמות יותר

אתמול ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד

נוספת ושום לא אובחן דופק ומאחר אני מבצעת בדיקה נוספת יותר יסודית ואדכנכם בהתאם

nubi

New member
מנסה להיות עדינה

את בשבוע 12-13 לפי מה שקראתי פה. לעובר שלך אין דופק(וזה על סמך מספר בדיקות US שכבר עשית).ה-US היא הבדיקה האמינה ביותר לבדיקת חיות עובר בשבועות מוקדמים של ההריון. הדופלר איננו יעיל אלא החל מהטרימסטר השני, שאז הרחם יוצאת מהאגן וניתן להצמיד אותו לבטן ולשמוע דופק. אני מבינה שקשה לך להשלים עם העובדה שההריון אינו תקין ואינו מתפתח, אבל את מסכנת את הרחם שלך ואת הסיכוי להריונות נוספים בהמשך, בהתעקשות שלך להמשיך ולשאת עובר שאינו מתפתח ברחם. מאחלת לך הריון תקין בקרוב!

../images/Emo45.gif מסכימה

מבינה את הכאב ואת חוסר הרצון לגזור דין מוקדם מידי, אבל כעת בהחלט לא מוקדם. בהנחה שיש חומר הריוני ברחם, הזמן החולף לא עושה לו טוב (לא רוצה להכנס לתאורים, אבל אני מניחה שברור מה קורה לרקמה אורגנית לאורך זמן). זה עלול להיות מסוכן לרחם ולפתח תהליכים שעדיף שתמנעי מהם. בבקשה, למעו העתיד (שיגיע, גם אם ההווה כואב עד מאוד) אל תמשכי את זה עוד.

למעלה