לא בדיוק הבנתי לאיזה בדיקת דופלר
נשלחת. (זרימות ברחם? דופלר חיצוני להאזנה לדופק? שתי הבדיקות לא כל כך סבירות במצבך. ) לצערי, והלוואי ואני טועה, עצם זה שאין דימום אינו מעיד על תקינות ההריון ועל קיום העובר. כך גם תחושות ההריון (בחילות וכו') מכיוון שהוא נובעות מהורמוני ההריון ולא מן העובר עצמו. ישנם מצבים, כמו למשל מולה בועית (ולפי רמות הבטא שלך אני מניחה שאת בכלל לא בתסריט הזה) בהם יש שגשוג של השליה ורמות הורמונים גבוהות מאוד וכלל אין עובר. לטעמי, בשלב כמו שלך הבטא אינה אינדיקטיבית כלל. מה שאת צריכה לעשות זה לפנות למוקד נשים (באיזה קופה את?) בו לרוב ש רק רופאים מומחים ולבצע בדיקת אולטרהסאונד נוספת. אם לא יראו דופק, אני מניחה, למרבה הצער, שזה סופי. באופן כללי, אני בעד לחכות במקרים כאלו, סביב שבועות 6-8, מכיוון שכל עוד אין דימום ויש תקווה לא נגרם נזק מעצם ההמתנה. בשלבים מאוחרים יותר אני בעד לוודא בבדיקה נוספת ולהחליט, מכיוון שלטעמי (וזה עניין של דעה, יש בזה אסכולות כמובן) עצם נוכחות של הריון לא תקין לאורך זמן ברחם אינה דבר טוב לרחם. אישית, אני לא בעד לחכות בשבוע כזה להפלה טבעית, למרות שיש מי שגורסים ככה. בכל מקרה, אם חלילה מתחיל דימום אנא שימי לב היטב לאופיו. אם זה דימום ניכר (ממלא תחבושת תוך כרבע שעה) פני מיד למיון. תעדכני.