מה היא החשיבות והתועלת של שיחרור שרירים...

מה היא החשיבות והתועלת של שיחרור שרירים...

...בתום פעילות עצימה שבדר"כ נמשכת כמה שעות... אני במיוחד מתכוון לרכיבת אופני הרים... פעילות זו נמשכת אצלנו כ 4-6 שעות ברוטו, אנו מבצעים פעילות לא אחידה ורציפה לאורך ציר הזמן... יש לנו קטעים בדופק נמוך(קטעים מנהלתיים כ 65%-75%), בדופק גבוהה של כ 85% (התגברות על מכשולים), התפרצויות כוח לזמן קצר מאוד עד קצר(עליות קשות 85%-90%), פעילות עצימה כמעט בדופק מקסימלי לזמן לא ארוך לקראת הפיסגה, ממש 100% שלנו... מאמץ סטטי בירידות, מנוחות של דקות בהמתנה לאחרונים... בקיצור, אין חוקיות, אין מחזוריות, הכל אקרעי בהתאם למסלול... אנו אוכלים במהלך הפעילות... בתום פעילות זו, אנו בדר"כ מתקפלים לרכבים אחרי שהיה קטע לא ארוך של רכיבה מנהלתית לרכב... כמעט אף פעם לא מבצעים שיחרור... האם יש נזק?... האם יש תועלת?... בתודה מראש...

חופשת שחרור

שלום רב, ממה שעולה בתיאור נראה שיש כן סוג של שחרור והוא מתבט ברכיבה מנהלתית. אם זה לא מספיק ארוך ולא מספיק קל אפשר פשוט לייחד את הקטע הזה, בתנאי שהוא מישורי, לשחרור. פשוט מאוד - רכיבה מאוד קלה של 10-15 דקות תעשה את העבודה ותרגיע את הגוף לאחר העבודה המאומצת. בנוסף לשחרור אני מאוד ממליץ על תרגילי מתיחה והרפיה לאזורים עליהם הופעל עומס רב במהלך הרכיבה. הכוונה לאזור הגב התחתון, לחגורת הכתפיים וכמובן לרגליים. תרגילי מתיחה ותנועתיות יעזרו להפיג את הלחץ שנוצר באזורים אלה, במיוחד באזור הגב והאגן. כדאי שהתרגילים יבוצעו בשכיבה על מנת לאפשר מנוחה והרפיה. אני לא יודע כמה אתם רוכבים בשבוע ומה הפרופיל הפיסיולוגי שלכם. אם הרכיבה היא פעם בשבוע כארוע חברתי אני מניח שלא ייגרם נזק אבל להרפיה חשיבות בתהליכי ההתאוששות וההכנה של הגוף לקראת האימון הבא. אם הוא קורה רק עוד שבוע אז זה באמת לא משמעותי... בברכה,

למעלה