מה היא המטרה העתיקה של היוגה?

cottoneyejoe

New member
מה היא המטרה העתיקה של היוגה?

למה בכלל היה צורך ביוגים ואיזה מטרה היתה להם? לכבוש עולם? להקים מפלגת יוגים?מה זה יוגה בכלל?

cottoneyejoe

New member
ולמה היום מלמדים תרגילים ותכניקות

ולא יוגה יוגה יוגה שכניראה מטרתה לפתח מודעות גבוהה יותר?

אדון יקר,../images/Emo24.gif

יש לך הרבה מאד שאלות, ואני מבינה את הצורך לדעת. אז בוא נעשה ככה, נבהיר שאין שום דרך אפשרית להסביר לך מהי יוגה מעל דפי הפורום הזה. אבל מה שכן, אצמיד לך פה כמה לינקים. מקוה שבהם תמצא מעט ממבוקשך.
אני מצרפת פה הקדמה על יוגה. תקרא אותה לפני שתמשיך אל השאר.
הבהגווד גיטה (מאמר) היא חלק מתוך המהבראתה, קצת כמו למשל החלק של 'נביאים' מתוך כל התנ"ך.
היוגה במקורה הייתה תורה שבע"פ. אבל כשהתורה כמעט ואבדה החליט פטנג'לי שהוא קם וכותב את התורה הזו. הוא כתב אותה ב196 פסוקים, הנקראים "yoga sutras of patanjali". להלן, סקירה חלקית בנושא (לספר 3 פרקים, הטקסט מדבר על החלק השני)
לינק נוסף בלינקים נלווים.

(איזה קטע ש..)

עכשיו אני רואה שהמאמרים של הפורום כוללים את "חשיבות התרגול" בתרגומו של אייל ואדוה. קטע קטע :)

cottoneyejoe

New member
קטע קעטיינג'ו

הכל נלדה היום.... לא נורא, תודה על העזרה את נחמדה מאוד. אני במקרה רכשתי את הבהגות גיטה, אבל אני לא רואה איך הכל מתקשר לי....כל הידע הזה לתוך תורה אחת, אני מודע למשמעות שלה- להרחיב את התודעה, אבל יש משהו שיכול עדיין לעשות את זה? עולם כמנהגו נוהג לצערי.....? והאם נשמר משהו איפה שהוא?

cottoneyejoe

New member
אני לא חושב שהייתי רוצה ללמוד את הת

ורה כולה רק למצוא משהו שיעזור לי לתקן את הסרעפת ואת תחושת השלווה.

cottoneyejoe

New member
וגם שאלמד להביע את עצמי במוזיקה בלי

להתעייף נפשית ועדיין לשיר בעוצמה של הלב, יוגה יכולה לתת לי את כל זה? דרך אגב - מי זה ההבחורצ'יק הזה: ב.ק.ס. איינגאר? את מי הוא לימד? סליחה על כל השאלות וזה....זה כי את נחמדה, תודה על הזמן שלך :)

על רוב שאלותיך אין לי תשובות

אבל ב.ק.ס איינגאר היה בחורצ'יק לפני בערך 70 שנה, היום הוא כבר אדם די מבוגר, והוא מייסד שיטת איינגאר יוגה.

cottoneyejoe

New member
אז במה טובה האיינגר יוגה?

מה היא עושה? הרי יוגה זה נועד כדי לעזור לאדם לשמור על הגוף בריא כנאמר - נפש בריאה בגוף בריא, ומה נבדל היוגה הזה מכל השאר?

תראה,

אני לא רוצה להרחיב בדיבור על השיטה, מכיוון שאני לא רואה את עצמי כשליחתה או אפילו כמישהי שיכולה להגיד עליה משהו מדויק מספיק כדי שתבין. יוגה היא דבר שאי אפשר להסביר במילים, צריך לחוות אותו. אני מתרשמת מדבריך שאתה רוצה תשובות כאן ועכשיו, אתה רוצה עצות- תעשה א', ב' וג' ותמצא את מבוקשך. אני לא מאמינה בגישה כזו. אני מאמינה בחיפוש של האדם בעצמו, אחרי מה שמתאים לו. זה בסדר להתייעץ, אבל אתה מתעקש לדלות קביעות בנושא, וזה לא טוב בשבילך. באופן כללי ביותר אני יכולה להגיד שאיינגאר יוגה היא יוגה שיורדת לפרטים, התרגול בה הוא סממן בולט, אני לא מכירה יוגה שמעבירה את מוריה כל כך הרבה שלבים עד שניתנת להם הסכמה לתעודתם הראשונה (שנתיים קורס קדם מורים ואז עוד שנתיים קורס מורים...). עד כאן להפעם :) אור.

סטיוויה

New member
בקשר להסמכת המורים

גם אני מאד התרשמתי מהרצינות שבה מסמיכים מורי איינגר יוגה.

אני כרגע

נמצאת בתחילתה של השנה האחרונה של קורס מורים, מקוה שאצליח לסיים אותה מאחר ואני מתגייסת בעוד חודש... והדרך עד כאן הייתה ארוכה מאד. אגב, אם אוסמך בסוף השנה (צריך לעבור assessment) אהיה המורה הצעירה ביותר בארץ לאיינגאר יוגה...

סטיוויה

New member
../images/Emo45.gif

נהדר.איזה כיף לפגוש אישה צעירה שכבר מתעמקת כך בדרך היוגה.מתוך סקרנות,איך זה ישתלב עם השירות הצבאי?ואת עומדת לסיים את שלב 1? ישר כוחך!

../images/Emo197.gif

אני לא כל כך יודעת עדיין איך זה ישתלב. אני מניחה שאצטרך להסתפק בשיעור של פעם בשבוע לכל היותר כשאני מגיעה הביתה בסופי שבוע, ואולי מדי פעם לתפוס טרמפ על אפטר בשביל להראות את עצמי למורתי האהובה. באשר לקורס מורים, בגלל שהוא מתקיים בימי שבת אחת לכמה שבועות, אני מקוה שבכל זאת אצליח להגיע לרובו ולהפיק ממנו כמה שיותר. אני כרגע נמצאת בשלב של לימודים לתעודה ראשונית. זוהי תעודה שמזכה את בעליה ברשיון ללימוד בפיקוחו של מורה בכיר. לאחר כשנה של נסיון עם תעודה זו ניתן לגשת למבחן נוסף שהוא תעודת הוראה בסיסית. לכבוד התעודה הראשונה צריך ללמוד כארבע שנים, בקורס קדם מורים ולאחר מכן בקורס מורים, וכמובן שלפני קורס קדם מורים יש לתרגל לפחות שנתיים אצל מורה מוסמך של איינגאר יוגה... כמובן שאחרי תעודת הוראה בסיסית יש עוד הרבה רמות. ג'וניור 1, 2 ו3 ולאחר מכן סיניור 1, 2 ו3. המורה הכי בכירה בישראל היא רחל צ'ייני והיא סיניור 2. בין הסמכה אחת לשנייה יש מינימום שנות תרגול, בנוסף לדרישות מוגדרות עולות בהדרגה, מהעיר פונה שבהודו, אשר שם יושב ב.ק.ס איינגאר וה institute.

תוספות/תיקונים:

1. יש עוד רמות לאחר סיניור 3, אני פשוט לא מכירה את כולן. זה המקסימום שאני מכירה. 2. כמובן שהמינימום של הסמכה בין תעודה אחת לשניה היא לא רק שנות תרגול אלא גם שנות ותק בהוראה. 3. מורים מתחילים מורשים ללמד אך ורק קבוצות של מתחילים. רק מרמה של ג'וניור אחד מותר למורה ללמד קבוצות מתקדמות יותר.

cottoneyejoe

New member
תאמיני לי אני לא יודע כבר

נידמה לי שהיוגה לא עוזרת לכל אחד, היא דיי מוגבלת, כאילו מאלצת את הגוף להבין וכופה עליו מצבים שאולי עושים להרגיש טוב אבל אף אחד אין לו מדד למה הוא יוגי טוב או מתרגל טוב, ככה באוויר, אני אוהב אני עושה, לא משנה אם צריך או לא.....

cottoneyejoe

New member
כאילו יש שם אנשים שעושים יוגה

גם אם הם לא בדיוק צריכים את זה בחיים שלהם - סתם כי הם אוהבים לעשות תנועות בגוף

ואו

בהצלחה! איך אפשר ללמוד בקורס מורים תוך כדי צבא? ספרי לי כשתתחילי ללמד- זה בטח מעניין ללמוד אצל מורה כל כך צעירה...

למעלה