מה היא צורת החיים האידיאלית?

RichardSmith

New member
מה היא צורת החיים האידיאלית?

לפני שנתיים בערך ישבתי בחדר העבודה של דוד שלי ודיברנו על החיים. אחת הטענות שלו היתה שהאדם לומד מקצוע, עובד במשך 40 שנה ונח במשך עשור (מגיל 25~ עד גיל 65~ ואז בגיל 75~ מחזירים את הציוד). המקצוע אשר האדם בוחר לעסוק בו מורכב משני דברים עיקריים: היכולת לעסוק במקצוע והחיבה למקצוע. בלי יכולת... די ברור הבזבוז. בלי תשוקה... זה אפשרי אבל אז 40 שנה של סבל... הדברים הכי טובים שהאדם יכול לעשות בקריירה שלו הם דברים אשר מקדמים את האנושות קדימה - תחומים כמו מדעים, פילוסופיה, אומנות. לוקחים חומר גלם אמורפי ויוצקים אותו לצורה מוגמרת. לעשות משהו בעל ערך - זאת היתה התוכנית שלי בתחילת דרכי כמתמטיקאי - כאשר אלך, ישאר משהו מאחורי, משהו מהותי.

RichardSmith

New member
ניצול הזמן בצורה הטובה ביותר?

יש כאלו שיגידו משהו כמו: "לגרום לאל להיות מרוצה" או משהו בסגנון. החיים המושלמים - משהו בסגנון "המופע של טרומן"?

sagima

New member
"ניצול זמן", זה לא אומר שום דבר...

"מאיזה בחינה" הכוונה, אבלוציונית? כלכלית? רוחנית? אקדמית? הכל תלוי ב"מטרת העל" שלך. ולמה המופע של טרומן זה חיים מושלמים? זה בכלל לא חיים, הכל מסביבו מבויים ולא אמיתי, עדיף כבר לחיות במטריקס, לפחות ככה כולם קלולס כמוך.

RichardSmith

New member
המממ

לא התכוונתי ש"המופע של טרומן" מציג חיים מושלמים. אף על פי שבגדול כולנו בערך חיים כך. החיים הם במה ואנחנו השחקנים. המממ כל אחד ואיך שהוא מחליט מה שמקודש בעיניו. וזה גם יכול להשתנות. האם אפשר להגדיר את כל המטרות הללו באופן משותף? להגדיר "הצלחה"? אומנם על הנושא הזה אני תוהה במשך די הרבה זמן כבר אבל לאחרונה יותר עקב קניה של ספר על אאוגניקה. שכחתי שקראתי שם על הנושא. מה הטעם בחיים? התשובה שלמדתי היא שהטעם הוא בין היתר ההנאה המופקת. אם זו ההנאה הנובעת מקיום טקסים דתיים או ההצלחה מהגעה לפתרון של שאלה מתמטית מסובכת (לא טריוויאלית), הגעה להישג בספורט, ניסוח השיר המדויק אשר מתאר רגש כזה או אחר או אין ספור פעולות אחרות. האם פטריוטיות נכללת בזה?

galgal21

New member
אני חושב בצורה קצת שונה:

1. ללמוד מקצוע, רצוי משהו שיפרנס אותך בכבוד (לא להתעשר אלא להתפרנס בכבוד) ורצוי משהו שמעניין אותך אישית. אבל המקצוע נועד בעיקר לשם פרנסה. 2. לחפש את משמעות החיים. (הערת אגב: זה לא משנה אם תשאיר מאחוריך משהו או לא תשאיר - כשתהיה בקבר לא תדע ולא תרגיש זאת). .

RichardSmith

New member
מה רע בלהתעשר?

נניח ונכנסת לנישה שאתה פועל באופן יחיד וזקוקים לעבודתך ככה שאתה מתעשר, מה רע?... לפי מה אתה קובע שכאשר נרד לקבר, לא נרגיש יותר?

זה מה שרע בלהתעשר

אתה לא יודע מה לעשות עם זה. כולם מדברים על הרצון להתעשר, אף אחד לא מדבר על מה שעושים אחרי זה. איך לא לתת לכסף לעלות לך לראש? איך לא להתרושש?

RichardSmith

New member
מה רע בלהתרושש?...

השאלה מה הקו האדום... ישנם סיפורים על כאלו שזכו בלוטו, הכסף סינוור אותם ולאחר פרק זמן די קצר של חיים מטורפים, נשארו בלי כלום... אם הייתי זוכה במיליון, אני מניח שהייתי פותח חברה למכירות דרך הרשת של מוצרי צריכה גיקים כמו: http://www.thinkgeek.com אבל בעיקר לקהל הישראלי. בעיקר ספרים אבל מכל הבא ליד. מעניין כמה כסף פרוייקט כזה עולה. האם עדיף להשקיע גם בחנות פיזית?

galgal21

New member
אין שום רע בלהתעשר.

אבל זה רע לרדוף אחרי העושר. הסיבה השאיפה לעושר נובעת מכך שאתה רוצה להיות שווה יותר מכולם.

RichardSmith

New member
לא מסכים

עושר נותן לך את האפשרות להשיג מוצרים ולהורות על עבודה שאתה לא רוצה לעשות. אין ממש משמעות לביטוי: "שווה יותר מכולם" מבחינה לוגית. (כמובן שאפשר להגיד זאת בשפת דיבור... כסלנג). מזכיר את האימרה הבולשביקית: "ראשון בין שווים" - רק חבל שזה לא התרחש במציאות... אין שום טעם לרדוף אחר כסף, כסף לא יקנה אהבה... כדברי הביטלס. אבל כן כדאי לרדוף אחר הנאה שהכסף יכול לספק בעקיפין.

../images/Emo45.gif

למרות שאני רוצה ליהיות עשירה כדי לעשות מה שבא לי ומתי שבא לי.....

אולי מה שאומר זה נאיבי

אבל כסף רב משנה אנשים ומוציא מהם את ה-
, זאת דעתי.

מבחינת המקצוע- ../images/Emo41.gif

קודם כל העניין והמשמעות, אחר כך המשכורת והתנאים. זו בדיוק שאלה שאני חושבת עליה המון לאחרונה... רפואה נראית לי כמו המקצוע האידיאלי, זה מעניין וזה משמעותי- אתה יודע שעשית משהו אמיתי, עם תכלית, ולא בזבזת את הזמן וחוצמזה הנושא מעניין. אבל מהצד השני- 7 שנים לשלם שכר לימוד גבוה, ואחר כך לעבוד במשכורת מינימלית ובשעות נוראיות, על חשבון המשפחה (ורק אחר כך, עם צבירת מוניטין ופתיחת קליניקה, התנאים משתנים). אז אני מאמינה שקודם כל העניין ותחושת השליחות, ואחר כך התנאים... השאלה היא- עד איזה גבול?

RichardSmith

New member
המשכורת לא כל כך נמוכה...

אבל יחסית להמון שעות, זה כן.... רופא מתחיל מקבל 6,500 לחודש כמדומני. רופא מנתח פרטי יכול לקבל את זה גם ליום... אבל עבור האחרון צריך שם טוב. (המתקבל מיכולת טובה).

galgal21

New member
זה נכון בתנאי שהשכר מספיק

כדי להתפרנס. אם השכר לא מספיק אז עדיף מקצוע משעמם עם הכנסה גבוהה יותר. גם לי נשמע רופא כמקצוע אידיאלי אבל יש 2 בעיות: 1. שכר הרופא הוא נמוך מדי. 2. לא כל אחד מתאים להיות רופא, יש כאלו שיש להם כישורים דוקא בתחומים אחרים.

למעלה