מה היא שיטת העבודה ב ebay?

lchenle

New member
מה היא שיטת העבודה ב ebay?

אני רוצה להתחיל למכור מוצרים בצורה יותר רצינית באיביי. מה שלא ברור לי הוא האם שיטת העבודה היא מה שנקרא דרופ שיפינג דרך אתרים מיוחדים לכך? אבל קראתי שחלק לא ממליצים כל כך לעבוד כך. אז אם כך איך מומלץ לעבוד? האם אני צריך צריך למצוא ספק בכוחות עצמיאי שם בעולם ולברר האם הוא יעבוד בשיטת דרופ שיפ? אם כך אני צריך להתחיל ללמוד סינית? או אולי לדבר עם יצרנים ישראלים ולעבוד איתם? אבל מה כבר אנחנו מייצרים שאפשר לשלוח לחו"ל נרגילות וטי שרטים של צה"ל או כיפות ומזוזות - אני לא כל כך בעניין הזה. אז מה היא דרך העבודה המומלצת? תודה מראש על תשובותיכם chenle

Nunatak

New member
אני מאד לא ממליץ על דרופ שיפינג.

היה לי ניסיון אישי(כואב) עם דרופ שיפינג ואני מאד לא ממליץ על השיטה.

lchenle

New member
אז איך עובדים?

האם רק על מוצרים שמיוצרים בישראל? או חיפוש חופשי של ספק בעולם ואז לסגור איתו שישלח את המוצר בעצמו? או ייבוא של כמות פריטים מסויימת לישראל (שזה כבר נראה לי הופך את העניין ללא כדאי)

roeeya

New member
יש המון אתרים בחו"ל שמדרגים ספקים

למשל ALIBABA.com שם יש מערכת דירוג ספקים ואתה יכול להיות רגע (יחסית, ישראלים תמיד דואגים) שהספקים שם יהיו אמינים. יש גם אתרים יותר טובים אבל רובם בתשלום "סמלי" אמנם כתבו פה שלא מומלץ דרופ שיפינג אבל בתור מוכר מתחיל אין ברירה. בכל דבר בחיים לפעמים יש תקלות. פשוט תעשה ש"ב לגבי הספק כמו שצריך. וד"א, יש ספקים בארץ לדברים אחרים חוץ מנרגילות וכיפות. תן לאצבעות ללכת במקומך ותגלה (תחפש בדפי זהב אם לא הבנת)

Nunatak

New member
ממש לא נכון.

גם מוכרים מתחילים לא חייבים לעבוד עם דרופ שיפינג.

roeeya

New member
אתה לא חייב לעשות כלום :)

פשוט אם לוקחים בחשבון עלויות מכס והיטלים שונים יותר קל למתחילים לעבוד עם דרופ שיפ/ספקים בארץ/בונדד שמשלחים בודדות

Nunatak

New member
בדיוק, לא אמרתי לייבא כמויות מסחריות.

פשוט יש עוד אלטרנטיבות פשוטות עבור המוכר המתחיל חוץ מאשר דרופ שיפינג.

lchenle

New member
אבל אם אני מייבא

אז אני בעצם "מבזבז" משלוח. במקום שהמשלוח ייצא ישירות ללקוח הוא קודם מגיע לפה כאשר בדרך הוא מעמיס על עצמו הטלים שונים מכס מע"מ וכד' ואחר כך הוא יוצא לחו"ל ושוב יש לשלם משלוח. האם כל הדבר הזה לא מביא לכך שזה לא כדאי? אני פשוט רוצה לדעת איך רוב הסוחרים באיביי שהם מישראל עובדים ואז להתחיל לחקור בנושא. אן הרוב מייבאים כנראה שזה הכי משתלם. ואם הרוב עובדים בדרופ שיפינג אז כנראה שזה הכי משתלם. אולי הרוב פשוט מצאו יצרנים ישראלים של כל מיני דברים מעניינים והם כלל אינם עוסקים בייבוא. זה מה שאני צריך שתעזרו לי כאן - בכיוון להתחלת עבודה. פשוט רוצה להבין את העקרון ואז לחקור בנושא.

roeeya

New member
כל אחד עושה מה שנוח לו :)

תשובה מתחמקת... :) קודם כל תמצא מוצר שאתה רוצה למכור (וכמובן תעשה מחקר שוק כמו שצריך) אח"כ תתחיל לדבר על ספקים. יכול להיות שהספקים שתמצא יהיו בארץ בכלל. מה שאתה צריך לזכור זה שבגלל שאתה (אמור) לקנות מספקים - הכוונה לרמה השניה בשרשרת (=אנשים שעובדים ישירות מול המפעל ולא ספקי ביניים) המחירים אמורים להיות כאלה שגם אחרי המכס והמשלוחים יהיה לך משתלם. אם לא, תמשיך לחפש. אל תתפשר ותמכור משהו שאין לך רווח עליו בשביל זה יש EBOOKים :)

דרופשיפ

אני בודק עכשיו שתי חברות גדולות לדרופשיפ מאוסטרליה הרחוקה...אם הם רציוניות, אשמח להעביר את הלינק שלהם לחברי הפורום...יש להם ה-מ-ו-ן מוצרים באתרים. בכל מקרה, תשובה תהיה רק בעוד מס' שבועות.

roeeya

New member
קודם כל תהנה בחו"ל

אתה קודם מחפש ספקים או קודם מוצרים?

שמעתי דברים רעים על

Doba ובעיקר על Salehoo, אבל גם דברים טובים על Salehoo. לגבי alibaba, זה לא דרופ-שיפ...זו פלטפורמה לקישור בין יצרנים/ספקים (בעיקר מהמזרח הרחוק, אבל לא רק) לבין יבואנים. אני ממליץ בחום על alibaba ולמי שלא מכיר, אז גם dhgate.com העובד בסגנון דומה לאיביי (מבחינת פידבקים) אבל בין ספקים (כמעט ואין שם יצרנים) במזרח לבין משווקים כמונו במדינות המערב. שימו לב שגם באתרים האלו יש רמאויות (כמו בכל מקום בו יש כסף), אז להיזהר מאוד!

roeeya

New member
לא אמרתי שעליבאבא זה חברת דרופ שיפ

אמרתי שזה אתר שמדרג ספקים... יש להם איזה שני תגים לספקים אמינים משהו גולד ומשהו בסט סלר אם יש לספק את שניהם ניתן להרגע קצת. כמו כן 2 טיפים שקיבלתי מסוחר מאוד פעיל: 1. ספק אמין יתן המון דרכי התקשרות (פקס, טלפונים, אי מייל וכו') 2. באתר של ספק אמין ניתן לראות מוצרים שכתוב עליהם שאין אותם במלאי. ספק ישר יגיד מראש אם אין לו מוצר במלאי או אם יש לו מלאי נמוך וכך ניתן להיות בטוחים שלא תתקעו עם לקוח שמחכה לסחורה וספק שאין לו אותה

לדעתי האתר מאוד בעייתי

זה לא אומר שאני לא משתמש בו, אבל הוא בעייתי. אני נעזר בשירות של מקומי שאני מכיר וסומך עליו לבדיקה סופית של המוצרים. יש מס' חברות ישראליות שמציעות שירות מסוג זה...יקר אבל בטוח (יותר). לגבי התגים: זה פחות או יותר עניין של עלות, שילמת קיבלת (יש עוד מס' אינדיקטורים לקבלת תגים, אבל בגדול זה עניין של תשלום). לגבי טיפים: 1) לי יש 14 פקסים, שני משרדים בישראל, אחד בארה"ב ושלושה בסין. 2) יש לי הכל במלאי, חוץ ממוצר אחד שבדיוק נגמר. אני חושב שהבנת את הכוונה שלי
הכל, אבל הכל ניתן לזייף והרמאים של היום הם יותר מקצוענים ממקצוענים ומשקיעים כסף כדי להיראות מקצוענים ואמתיים. צריך להיזהר המון ולהשקיע מאמצים וזהירות רבה ככל האפשר. אין לי יותר מדי עצות לתת כי לכל עצה יש את האנטי שלה.

Nunatak

New member
את DHGATE אני מכיר...

אבל דווקא המוצרים שאני מוכר אותם בכמויות יותר יקרים לקנות דרכו מאשר כשאני קונה אותם בבודדים :S ובכל מקרה אני אשמח לקבל לינקים לחברות שדיברת עליהן, מקסימום אני אבדוק בעצמי.

למעלה