תעשי טוב לעצמך...
וגשי לדיאטנית שתעשה לך קצת סדר בדברים לא כל לחם הוא מ"סוכר לבן פשוט" את ממ שלא יכולה להשוות תירס לבטטה ואני לא אסביר כאן את הסיבה הכי פשוטה למה כדי לא להפריע לאנשים עם ארוחת הצהריים הקרבה
אבל יש מבחן מאוד פשוט כדי לראות למה תירס הוא אחת הבחירות הכי גרועות.... אין לי מושג מי אמר לך שתירס עדיף על פסטה.... ומי אמר לך ש"פסטה" זה פסטה" יש פסטה מחיטת דורום. יש פסטה מקמח מלא. יש פסטה מקמחים אחרים יש פסטה שבכלל לא עשויה מקמח... יש מליון ואחד סוגי פחמימות שלא יגרמו לך לקפיצות בסוכר וישמרו לך על רמת אינסולין יציבה כמו שאת מחפשת אני חלילא לא שוללת פריכיות או פתית.. י שאנשים שנהנית לאכול את הדברים האלה... אבל כשמישהו מחפש להיות שבע לפעמים עדיף לו לאכול את הדבר האמיתי ופרוסת לחם מקמח מלא או שיפון ממש לא נחשבת פחמימה פשוטה יותר מפתית או פריכית אורז.... ואני כבר לא מדברת על זה שגם בפריכיות ובפתית יש היום מליון סוגים שונים 7 דגנים, אורז מלא, קמח מלא, שיפון וכו'. לפעמים עדיף לרחת פרוסה אחת של לחם נורמלי. לא לבן "פשוט" אלא לחם "טוב" ולמרוח עליה שכבה דקה מאשר לקחת 4 פרוסות של קלקר.. ולמרוח עליהן 4 שכבות דקות של משהו... שגם גרמו לך לאכול 4 שכבות ולא אחת.... וגם לא השביעו אותך כמו פרוסה אחת של לחם... כי הן מלאות אוויר.... את עושה קצת בלאגן בכל ההגדרות וחבל כי בסופו של דבר תפגעי גם בתהליך הירידה וגם בבריאות שלך.... לכי לדיאטנית טובה, אפילו בקופ"ח, או תקראי קצת - אפילו באינטרנט, על ערכי מזון, על ערכים גליקמיים, על פירמידת המזון, על איזון סוכר, רמות אינסולין ותביני למה הדרך שלך מובילה אותך בדיוק לכיוון ההפוך מזה שאת מנסה להגיע אליו מכירה שני אנשים שבגלל מצב בריאותי שלא נכנס אליו נאלצו לא לזוז מילימטר - לא ספורט ולא שום פעילות גופנית אבל הקפידו על תזונה נכונה וירדו יופי במשקל זה אפשרי. יותר קשה אבל אפשרי הסיבה היחידה שאת לא יורדת היא כי אתמכניסה את הגוף שלך כרגע למצב של מצוקה. חבל לדעתי תעצרי את זה ומהר לפני שזה יהיה מאוחר מדי הגוף שלנו הוא מכונה שזוכרת.. ומזכירה לנו כמה שאנחנו חושבים שאנחנו חכמים ו"נעבוד" עליה - זה לא אפשרי תאמיני לי.. מנסיון....