מה היה קורה אם אדארד סטארק היה מסרב

The West Star

New member
מה היה קורה אם אדארד סטארק היה מסרב

למינויו לכהן כימין למלך רוברט? לפי דעתי, רוברט היה נכשל בשליטתו על הכתר, והוא היה נבגד ע"י בית לאניסטר, אז, נד, שלא היה מוכן לסבול להיות שליט של לאניסטר, היה מגייס את בתי הדגל שלו, ומכריז מלחמה... וכן הלאה... מה אתם חושבים?

יכול להיות, אבל...

אדארד הוא איש כבוד. אם הוא לא היה מתמנה לימין ומגיע למעלה מלך, הוא גם לא היה מגלה שג'ופרי הוא בנו של ג'יים והוא היה רואה אותו כיורש חוקי לרוברט, ולכן, עם כל שנאתו ללאניסטרים, הוא היה חורק שיניים ונשבע אמונים לג'ופרי.

Vrock

New member
לא נראה לי שהוא היה מסרב

אבל במקרה הלא סביר שכן- הוא היה כורע ברך גם לפני ג'ופרי- להזכירך- ג'ופרי באראתיאון. ורוברט לא נראה כמי שקיבל את העצות של נד יותר מדי. הממלכה לא הייתה במצב גרוע ממה שהייתה אחרת.

כריכרכה

New member
בלתי-סביר

יש לזכור שרוברט הציע לו את הכהונה עוד לפני שבראן הופל ע"י ג'יים ושבין בתי סטארק ולאניסטר לא שוררת איבה בת דורות. כך שלו היה נד דוחה את ההצעה רוברט ופמלייתו בכל מקרה לא היו נשארים בחברותא בווינטרפל, בראן לא היה מופל ונד בטח שלא היה יוצא למלחמה ללא ידיעה ברורה על פוטש, ומכיוון שנודע לו על אביו של ג'ופרי רק כימין, זה לא היה קורה.

nedisrael

New member
נד היה נשאר נאמן לג'ופרי, בתחילה.

אם רוברט היה מת ונד לא היה מגיע למעלה מלך, הוא לא היה מגלה על זהותו של אביו של ג'ופרי והיה מציית לג'ופרי מכיוון שהוא היה יורשו של רוברט ובנו של חברו האהוב. השאלה האם היה מתעורר בכלל מרד אם נד לא היה מגיע למעלה מלך ולומד את האמת. כנראה שכן. רנלי בכל מקרה היה מתסיס את רמות גנים נגד ג'ופרי וסטאניס שידע את האמת בכל מקרה היה מנסה להילחם ברנלי ובג'ופרי. השאלה היא מה היה קורה אם סטאניס היה מספר לנד את האמת. האם הוא היה מאמין לסטאניס ומעביר את דגליו אליו? מה היה קורה כשנד היה מגלה שג'ופרי מטורף לחלוטין. מי יודע, ג'ופרי היה עלול להרוג את נד רק בגלל שנד היה מתריס כנגדו. האם לורדי הסופה והדרום היו שוקלים מחדש את נאמנותם לרנלי אם היו רואים שהצפון ובראשו נד סטארק צועד מולם. האם רנלי היה מנסה לקחת את הכתר לעצמו או מנסה לשכנע את נד לחבור אליו. נד היווה השפעה חזקה בווסטרוז, בגלל האמינות שלו, בגלל כוח הצפון ובגלל חוסר הפגיעות (כביכול) של חפיר קאילין.

בקשר ל-

''האם לורדי הסופה והדרום היו שוקלים מחדש את נאמנותם לרנלי אם היו רואים שהצפון ובראשו נד סטארק צועד מולם. האם רנלי היה מנסה לקחת את הכתר לעצמו או מנסה לשכנע את נד לחבור אליו.'' אני משער שרנלי היה לקוח לעצמו את הכתר והיה הופך למלך גרוע כמו רוברט אם לא יותר. ובקשר ל- ''וסטאניס שידע את האמת בכל מקרה'' סטאניס לא ידעת שג'ופרי הוא ממזר. אם אני זוכר נכון בסופת החרבות בסצנה שהם מדברים על החתול המסכן שג'ופרי שחט סטאניס אומר שהוא חשב הרבה זמן שג'ופרי הוא אחיינו ורק עכשיו הוא מגלה שהוא טועה. במילים אחרות,ללא נד סטארק הממלכה לא הייתה יודע שג'ופרי הוא ממזר.

וואו כמה טעויות

סליחה על כול הטעויות וכל האותיות ש''בלעתי''...אני קצת עייף ו-4 בבוקר עכשיו :)

Ergil

New member
אתה בהחלט לא זוכר נכון

בA Clash of Kings כשדבוס וסטאניס מדברים על שליחת המכתבים המצהירים שג'ופרי הוא ממזר דבוס אומר ש"אין לזה הוכחה. לא יותר משהייתה לפני שנה". וכשסטאניס מדבר עם רנלי לפני שרנלי נרצח הוא אומר במפורש שהוא היה זה שהפנה את תשומת ליבו של ג'ון אריין לעניין.

nedisrael

New member
צודק בהחלט.

הסיבה לכך שסטאניס נמלט ממעלה מלך עוד בזמן שלטונו של רוברט היה הגילוי שילדיה של סרסיי אינם מדמו של רוברט והוא חשש לחייו ברגע שהלאניסטרים יבינו שהוא יודע את האמת.

nedisrael

New member
אני לא מסכים.

רנלי לדעתי לא היה הופך להיות מלך גרוע כמו רוברט, ראינו במשחקי הכס שהוא לא אוהב את נטייתו של רוברט לבזבזנות ולחוסר חיסכון משווע כמו גם הזנחה בחובותיו של המלך. הייתה סיבה להתנהגותו בעימות המלכים (ובתקווה יעלה בקרוב מאמר בעניין באתר האח האחרונה
). וסטאניס ידע היטב שג'ופרי הוא ממזר.

למעלה