אני מסכימה איתך שזו לא נשמעת כמו התנהגות של ילד בן 3 טיפוסי
אבל לפי איך שהיא מתארת את אמא שלו, יכול להיות שזו התנהגות של ילד בן 3 שרגיל שמרשים לו הכל ולא מעירים לו כשהוא עושה דברים לא מקובלים. אני מתקשה לחשוב על סיטואציה בה אמא של ילד, בכל גיל, לא תרצה לקבור את עצמה אחרי שהילד שלה עושה דברים כאלו, ולא תתנצל בפני המארחת והאורחים ותעשה כל מה שצריך כדי לנקות ולמזער את הנזק. במקרה של ילדים עם קשיים זה אפילו יותר נפוץ שההורים משגיחים על הילדים אקסטרה על מנת לעצור התנהגויות שכאלו בזמן, והיות שאמהות שכאלו לרוב נעזרות בייעוץ חיצוני, זה לא כל כך סביר שלא יעירו לילד בסיטואציה כזאת ועוד יכעסו על המארחת. כמובן שעדיין יכול להיות שלילד יש קשיים, אבל לא בהכרח.
אני יכולה לספר לך סיפורים מזעזעים על מה שילדים ממשפחה שהכרתי בזמנו היו עושים כשהיו קטנים, גם הרבה אחרי גיל 3, אמנם סיטואציה כמו שתוארה כאן לא זכורה לי אבל כן התנהגויות לא מקובלות מהסוג שרוב האנשים שאני מכירה היו שוקלים לקחת ילד שמתנהג ככה לטיפול, ואמא שלהם, שגם לה לא חסר במושגים של התנהגות לא מקובלת (כולל נימוסי שולחן), לא רק שלא העירה אף פעם, היא תמיד מצאה איך להאשים את המסכנים שהעיזו להעיר או חלילה לנסות להציל את האוכל שלהם/את הגוף שלהם מהמלאכים הקטנים שלה. לאף אחד מהילדים שלה אין קשיים, היום הם בוגרים רגילים לחלוטין שלמרבה המזל התבגרו והבינו שמה שלמדו בבית מאמא שלהם לא נתפס באהדה במקומות אחרים.