מה היו הגזרות העותומניות במלה"ע?

movies

New member
מה היו הגזרות העותומניות במלה"ע?

עניתי על השאלה הצג את הקשים של הישוב היהודי בארץ ישראל בתקופת מלחמת העולם הראשונה והמורה שלי אמרה שחסר לי הגזרות העותומניות ואני לא מוצא את התשובה מישהו יכול להגיד לי מה הגזרות העותומניות???

Mighty Morphin

New member
תשובה

הגזרות העות'מניות היו: *ביטול הקפיטולציות (הזכויות המיוחדות מהם נהנים נתינים ברחבי האימפריה) והשאיר למעשה את היהודים משוללי זכויות ונתונים לחסדיו של השילטון. כמו כן בין השנים 1914-1917 הנחית השילטון העות'מני על היישוב היהודי מבול של גזירות וביניהם: *גירוש מנהיגים ועסקנים יהודים. *איסור הנפת הדגל הציוני. *איסור על שימוש בשלטים עיבריים בת"א. *איסור שימוש בבולי קק"ל. *סגירת בנק אנגלו-פלסטין על סניפיו. *איסור קיום שמירה עברית במושבות. *איסור מכירת קרקעות ליהודים. *איסור להשתמש במכתבים בשפה העברית או ביידיש. *דרישה לתשלום מס מיוחד לצרכי המלחמה. *גזילת יבולים ובהמות מן היישוב לצרכי המלחמה. וכמו כן היה את "אולטימטום ההתעת'מנות" - התורכים העמידו בפני אנשי היישוב דרישה, להפוך לאזרחי האימפריה והלתגייס לצבא או לצאת לגלות. ו"הגירוש הגדול" - לפיה נדרשו כל היהודים, ללא הבדל נתינות, לעזוב את יפו ואת המושבות מסביב.

למעלה