מה היחס בין כוס שמן לרסק תפוחי עץ?

  • פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
יש לי רסק תפוחי עץ, ואני מעונינת להשתמש בו.
במתכון יש 100 גרם שמן.
האם לוותר על השמן כולו או להמיר. ואם להמיר - באיזה יחס?
תודה
רעיה
 

TCH_ma

Active member
יש לי רסק תפוחי עץ, ואני מעונינת להשתמש בו.
במתכון יש 100 גרם שמן.
האם לוותר על השמן כולו או להמיר. ואם להמיר - באיזה יחס?
תודה
רעיה
  • לוותר לחלוטין על השמן לא כדאי, רצוי בתחליף למשל...
  • להחליף ניתן ביחס 1:1 בנפח או במשקל (במקרה של רסק תפוחי עץ).
  • לטעמי כדאי להחליף רק חלק מהשמן ברסק תפוחים, כ-50%.
  • רסק תפוחי עץ הכוונה ללא ממותק ואם ממותק להפחית בכמות הסוכר/הממתיק האחר.

חג שמח, שנה טובה והרבה בריאות.
 
נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
  • לוותר לחלוטין על השמן לא כדאי, רצוי בתחליף למשל...
  • להחליף ניתן ביחס 1:1 בנפח או במשקל (במקרה של רסק תפוחי עץ).
  • לטעמי כדאי להחליף רק חלק מהשמן ברסק תפוחים, כ-50%.
  • רסק תפוחי עץ הכוונה ללא ממותק ואם ממותק להפחית בכמות הסוכר/הממתיק האחר.

חג שמח, שנה טובה והרבה בריאות.
תודה רבה!
שכחתי לציין שמדובר בעוגת דבש, ושעש לי רסק שקניתי מזמן וזו הזדמנות להשמש בו.
סוכר- באופן קבוע אני שמה פחות.
ואני נוהגת לשקול מצרכים ולא להתייחס לנפח.
רעיה
 

TCH_ma

Active member
תודה רבה!
שכחתי לציין שמדובר בעוגת דבש, ושעש לי רסק שקניתי מזמן וזו הזדמנות להשמש בו.
סוכר- באופן קבוע אני שמה פחות.
ואני נוהגת לשקול מצרכים ולא להתייחס לנפח.
רעיה
שערתי שזאת עוגה בחושה כל שהיא, במקרה של החלפה ברסק תפוחי עץ הנפח והמשקל
זהה לשמן פחות או יותר(הרסק שוקל מעט יותר).
זיכרי שדבש הוא סוכר לכל דבר וגם בו כדאי להשתמש פחות מה גם שלאחר אפיה או חימום
בכלל הוא מאבד גם את מעט התכונות הטובות שבו.
בהצלחה..
 

raya

Well-known member
שערתי שזאת עוגה בחושה כל שהיא, במקרה של החלפה ברסק תפוחי עץ הנפח והמשקל
זהה לשמן פחות או יותר(הרסק שוקל מעט יותר).
זיכרי שדבש הוא סוכר לכל דבר וגם בו כדאי להשתמש פחות מה גם שלאחר אפיה או חימום
בכלל הוא מאבד גם את מעט התכונות הטובות שבו.
בהצלחה..
תודה!
 

raya

Well-known member
העוגה יצאה טעימה.
אבל נשארה כמות גדולה של הרסק. מה עושים איתו, פרט לאכול כמות שהוא?
שנה טובה
!
 

ויוי 25

Well-known member
מכמות הרסק שנותרה אפשר להכין בכמה דקות מאפינס תפוחים.
 

bali

New member
מנהל
בינתיים אכלתי את שארית הרסק עם שמנת חמוצה. תודה!

טיפ קטן לפעמים הבאות - כיום מוכרים רסק תפוחים ברביעייה של גביעים קטנים בנפח של חצי כוס בערך. אני קונה כאלה, ואז לא נשארת עם שאריות רסק מיותרות. לא שזה נורא לאכול את מה שנשאר עם שמנת חמוצה, בהחלט לא :)
 

raya

Well-known member
טיפ קטן לפעמים הבאות - כיום מוכרים רסק תפוחים ברביעייה של גביעים קטנים בנפח של חצי כוס בערך. אני קונה כאלה, ואז לא נשארת עם שאריות רסק מיותרות. לא שזה נורא לאכול את מה שנשאר עם שמנת חמוצה, בהחלט לא :)
תודה................ שבת שלום!
 
למעלה