היטלר בגן עדן?
מסכן... חכה, אני מנגבת דימעה. אתה מאמין שיש גיהנום וגן עדן? כלומר, מאיפה זה בא? הרעיון של גיהנום וגן עדן לא ברור לי. אני מרגישה שאתה מתחכם איתי. אני אומרת לך שהשואה היתה שיעור של כולם, אתה אומר לי - כל השיעורים הם של כולם. ז'תומרת, כן... אבל... נו, ברור... ובכל זאת, תאמין לי, כל פעם שפרפר משיק את כנפיו בתאילנד - אני אישית לא מקבלת אורגזמה. או שאולי אני לא יודעת מה זה. אני חושבת שאני מבינה מה קרה בשואה גם באופן רגשי, מפני שאני חוקרת את העניין הזה במשך שנים. אבל מה שמשום מה הרבה יותר מעציב אותי זה הטיטאניק. למה? נו, לך תדע. בכל אופן, אני מבינה שאתה מוצא את ההבדל שאני עשיתי *מלאכותי*, כי אתה שופט רק במבחן התוצאה, ועדיין - מוות מחיבוק זה לא מוות מחנק. מוות מגל שמטביע ציבור זה לא מוות בשואה. אני מרגישה שזה משנה גם כמה מתו לידך, וגם מה היו האנרגיות - איך זה קרה. אולי, אתה יודע, כמו הסיפורים, כמה שאתה סובל יותר - מוחלים לך על יותר. מוות ממש קשה - זה ממש למתקדמים (נראה לי לא appropriate לשים פה חיוך).. אז יש הבדל באנרגיות בין מוות למוות. זאת ההבחנה שאני עושה. למות ע"י צורר, למות כשמי שמחזיק את הרובה הורג אותך כמו מקק... להיקשר לאמבטיה של קרח ביום חורף כדי שמנגלה יראה כמה זמן לוקח לגוף האנושי לקפוא למוות ואם מים רותחים יכולים להציל אותך מזה - בואנה, זה לא כמו להישטף בגל. אתה צודק שמוות זה מוות ואני לא יכולה להסכים איתך יותר שיש לבכות על הגעגועים שנשארו מאחור ועם זאת לחגוג את עליית הכיתה של זה שמת, בדיוק כמו שעשיתי עם פו, ה*ילד* שלי שמת, לא רק לחגוג את החיים הנהדרים שלו, אלא לשחרר אותו, לשלוח לו רק אהבה ודרך צלחה, בזמן שהוא נמצא בין המצרים. לאפשר לו להמשיך הלאה, עם כמה שפחות מטענים. זה הכל ברור לי אבל עדיין - יש מוות ויש מוות.