מה היינו מתות לומר לחמות

מה היינו מתות לומר לחמות ../images/Emo35.gif

ולא העזנו
מתחילה : כשהייתי נשואה טרייה, אהבתי כל דקה אצל החמות והייתי "טסה" בכל הזדמנות לבקר. מצבם הכלכלי היה בכי רע ואני והכלה הנוספת היינו מספקות את הנדרש בכדי שלא יחסר להם דבר ובאהבה רבה (הבנות שלהם נדה!!!). ואז... הסתבר שכל ה"תיק" של העניין נפל הכי חזק על בעלי וללא ידיעתי. בעלי היה במצב נפשי מאוד קשה והיה בטיפול ממושך (הלם קרב) שהחריפ בגלל הטרגדיה שנפלה על הוריו. שוחחתי ארוכות עם חמותי וחמי וביקשתי להפנות כל בקשה אליי בלבד ולהשתדל לומר לידו " הכל בסדר", בכיתי, התחננתי וסיפרתי שהטיפול מתקשה בגלל המיקס הזה. והם כאילו " ד ו ו ק א !!!! הייתי מגיעה אחה"צ מהעבודה תשושה ועייפה (ובעיקר רעבה) והייתי רואה את פרצוף "איוב" , כשהייתי שואלת "מה קרה"? היה האיש מספר שה"אמא התקשרה או האבא וסיפרו כך וכך ואני לא יודע מה לעשות". ושוב הייתי מרגיעה ולמחרת בעבודה הייתי מתקשרת ומחדדת את הבקשה !! שוב זה לא עזר, עד שנשרפו לי הפיוזים ועשיתי בלאגן!!! אבל רציתי לומר ולא העזתי והוא: "הרסתם לנו את החיים והשנתיים הראשונות לנישואינו היו השחורות ביותר ו ב ג ל ל כ ם, אתם נכים ריגשית, נצלנים ורעים עד כדי בחילה !." ואתם שואלים: "עם כל הפה הזה לא יכולת לומר?" אענה : לא, לא יכולתי ! לא יכולתי לצער יותר ממה שכבר היה. אומנם כעסתי וזרקתי פה ושם והם בהחלט הרגישו. אבל היות וידעתי שהם לא טיפשים ומאוד תרבותיים ידעתי שהם עושים לי דווקא ואז אמצתי לעצמי שיטה חדשה. ניתקתי טלפונים (הוצאתי חצי מהקיר כך שהבעל לא ידיע ולא הרגיש), המעטתי את ביקוריי וקיצצתי את קניותיי המפנקים (רק הביססיים והנחוצים) והעברתי מסרים קשים ובוטים דרך בנותיהם לשאלתם : מה קרה לי !!

nightroll

New member
רציתי לומר

מותק, יש לך ארבעה ילדים. את עובדת סוציאלית, את מכירה את הפסיכולוגיה של הילד ואת הפסיכולוגיה של ההתפתחות, איך יצאו לך כאלו ילדים דפוקים??? הבן שלך היה קיר. לא מביע רגשות, לא מגיב לרגשות. אני הייתי צריכה ללמד אותו מה זו אהבה, מה זו אינטימיות, אני הייתי צריכה ללמד אותו שחיבוק ונשיקה הם לא צורות של פור-פליי אלא הבעות חיבה לגיטימיות. אני לימדתי אותו להקשיב ללב שלו, והוא עד היום, 6 שנים אח"כ, מת מפחד מעצמו, כי הדלת שפתחתי לרגשות החיוביים שלו, פתחה דלת נוספת לרגשות השליליים והוא לא יודע איך לשלוט בכל זה. הוא היה צריך ללמוד על חמלה, על פשרה, על ויתור, על שיתוף. הוא היה צריך ללמוד לחבק ולנשק את הילדים שלו, כי את לא עושה את זה. אפילו פעם אחת לא ראיתי אותך מנשקת או מחבקת אותם, או אומרת להם שאת אוהבת אותם. אני יכולה להשתגע מזה. הבת הגדולה שלך ברחה מהבית לגור אצל הסבתא ואח"כ עם שותפים, רק לא לגור בבית עם האבא החורג הדפוק שמצאת להם, כשאת לא שמה קצוץ על המצב שם. הבת הצעירה ברחה מיד אחרי הגדולה, מאותה סיבה. הבן הצעיר, בעל ליקוי מנטלי קל, זקוק נואשות לגבולות, להשקעה נפשית, לזמן שלך ולכח שלך, ואת לא יורקת בכלל לכיוון שלו. את שמה גבולות ומיד מוותרת לו עליהם, והוא מנצל את זה אבל גם סובל מזה, וההתנהגות שלו היא קריאה לעזרה. את הכסף ששקיבלת בשבילם מביטוח לאומי את מוציאה על הנסיעות שלך לחו"ל ולא נותנת להם גרוש, לא ללימודים, לא לאוכל. כל אחד דאג לעצמו כל השנים. איפה את???? איזו מין אמא את????

יערולה

New member
סתם משהו

את לא יודעת שהבנים והבנות של פסיכולוגים למינהם הם האנשים הכח דפוקים עלי אדמות?
אני רצינית.... אני שמחה שהצלחת לשנות את אישך היקר, וללמדו מהי אהבה, כי אין חשוב יותר מאהבה בחיים.

בולי27

New member
יש לי הרבה מה להגיד/לשאול אותה

למה את ובעלך מפעילים על הבן שלכם סחטנות ריגשית כל יום מחדש? לא כואב לכם להכאיב לו? למה אתם חושבים שאולי זה לא משפיע עליו? למה כל פעם שהוא מעיז להגיד לכם לא (וזה קורה כ"כ מעט) אתם עושים לא את המוות? למה בשביל להפעיל מפסק אצלכם בבית או אצל הבת שלכם ששית, אתם מיד מזעיקים את הילד שלכם שגר במרחק שעה נסיעה? למה אם אתם שומעים שאשתו של הילד שלכם חולה אתם רוצים שהוא יעזוב אותה לבד בבית ויבוא אליכם? למה כשאנחנו אומרים שאין לנו כסף בשביל משהו, אתם מוציאים לנו את המיץ? למה אתם חושבים שהארנק שלנו הוא העיניין שלכם? למה כשאתם לא רוצים לקנות משהו לבת שלכם אתם שולחים אותה אלינו? למה כל פעם שאנחנו באים אליכם, תמיד יש מריבות וצעקות, תמיד יש בלגאן וריכולים? למה אתם לא יודעים לתת משהו? משהו קטן לא גדול רק כדי שאני אדע שאתם מכירים את משמעות המילה הזו..."לתת", כי יש לי הרגשה שאתם מכירים רק את המילה "לקחת" למה אתם לא נותנים לזוג צעיר להתבסס? למה אתם כל הזמן בתוך הדם שלנו? למה מהיום שקבעתי עם הבן שלכם תאריך לחתונה אתם רק מנסים להיכנס בינינו ולהראות לכל העולם ואישתו שאתם תמיד תהיו מקום ראשון אצל הבן שלכם ולא אישתו????? האם תתיאשו אי פעם? האם תניחו לנו סוף סוף? או שעד היום שניפגש ברבנות לגירושים לא תעזבו?????

אלמה

New member
בולי

רק שתדעי שיש אנשים שקשה להם להפנים שהם לא מספר 1 בחיי הילדים שלהם. תני לאיש שלך לעשות את המלחמה הזו איתם לבדו! תתרחקי - והישמרי לנפשך שלא תתערער ביגלל זה. אל תיכנסי לעימותים איתו ביגלל זה, יש לך מספיק סיבות אחרות תתמכי באיש שלך שיהיה חזק במלחמה, תשתדלי ככל האפשר להתרחק רגשית. אלמה (חכמה אחרי מעשה)

בולי, קבלי ../images/Emo24.gif חזק גם ממני

האמת, לי אין שום דבר שהייתי רוצה להגיד... אולי רק לשאול, אם לא חבל להם על שלוש וחצי שנים (כל התקופה שבעלי ואני יצאנו עד החתונה) שהלכו לאיבוד וקילקלו והעכירו את היחסים בינינו, כיוון שהם לא הפסיקו להפעיל עליו לחץ (כמו מכבש) לעזוב אותי כיוון שאני מבוגרת ממנו ולבסוף זה גם לא עזר להם, אבל זה הצליח לקלקל את היחסים בינינו עד היום

יערולה

New member
ואני רק רציתי להגיד כמה וכמה פעמים

"תשתקו כבר". אין לי הרבה קשר עם חמתי, ואני מודה שהיא רחוקה וטוב שכך. אני מאד מעריכה את האנשים האלו, אבל עברתי לא מעט איתם, אולי בגללי, אולי בגלל המנטליות שלהם. אני בולעת את הצפרדע וממשיכה. מכירות את המשפט "רחוק מהעין, קרוב ללב?"
ככה זה עובד אצלינו

Almost me

New member
אני הייתי מגלה לך ...

סיפרת לי כמה את סבלת מחמותך, שהיתה נותנת לך את השאריות של האוכל בזמן שלבעלך (בנה) היתה מגישה מטעמים, שהיתה נוחתת אצלך ומצפה שתטפלי ותשרתי, שהיתה מליינית ומעולם לא הושיטה יד לעזרה בזמן שאתם נחנקתם... תתפלאי את לא פחות טובה ממנה, לפעמים נראה לי שאת הרבה יותר גרועה.. וכל המוסיף גורע

עד היום לא היה לי

הרבה מה לומר לה אבל היום אני רוצה לשאול אותה: מה קרה לך? למה השתנית? תחזרי להיות את עצמך ויפה שעה אחת קודם"

עציון

New member
ואני היתי שואל אותה:

למה את לא מדברת איתי? הרי לא עשיתי לך כל רע?

עציון

New member
יש לה בעיה. אוצר מילים+אוצר נושאים

על מה תדבר איתי? על העבודה שלי? זה לא מעניין אותה. על הנכדים? יש לה 21 והיא לא זוכרת מי של מי. על פוליטיקה? פעם אחרונה היא התווכחה על פרנץ יוזף קיסר הונגריה.. על מזג האויר? ממש לא מעניין אותה. אבל, אין לי טענות על כך. בסך הכל : לא מפריעה ולא מרגיזה.

amitmom

New member
יש המון מה להגיד אבל ככול שהזמן

עובר אני פחות סבלנית ופחות מוכנה להקשיב לשטויות שלהם. אבל הייתי רוצה לדעת למה הם לא סובלים אותי? למה הם לא מניחים לבן שלהם לחיות את חייו? למה הם חושבים שהם מס´ 1 ? למה הם חושבים שלנכדה השניה מגיע את כל היחס בשעה שלבת שלי היחס הוא אחר אופילו גובל במגעילות? אבל הכי הייתי רוצה להגיד להם שיסתמו את הפה ויפתחו אותו רק אם יש להם משהו חכם לומר.

../images/Emo24.gif

דווקא אצלי היה הפוך. חמותי מתה על הצורה שלי מהרגע הראשון שראתה אותי, ואני הייתי יותר מסוייגת ורחוקה. לא היו לי בכלל דברים שהייתי מתה להגיד לחמותי. אבל את יודעת מה? עבר הזמן, ועכשיו אנחנו חברות ממש טובות. סוף טוב....

למעלה