מה הייתם מעדיפים, יותר ביטחון ופחות פרטיות או המצב הנוכחי השורר בארצינו?

boriska1

Active member
את המצב בארץ ומדינות אירופה "המתקדמות", אין צורך להרבות במילים. יש מדינות, כגון סין, ערים מרכזיות ברוסיה, האמיריות הערביות, סינגפור ועוד, שם המשטרות אוכפות קלה כחמורה, הערים מרושתות במצלמות ובזיהו פנים , כל עבירה נחקרת , העבריין נענש. ניסיתי למצוא מדינה המוגדרת כדמוקרטית ולא הצלחתי. למה אי אפשר לאכוף את החוק במדינה דמוקרטית, לא הבנתי.

SupermanZW

Well-known member
את המצב בארץ ומדינות אירופה "המתקדמות", אין צורך להרבות במילים. יש מדינות, כגון סין, ערים מרכזיות ברוסיה, האמיריות הערביות, סינגפור ועוד, שם המשטרות אוכפות קלה כחמורה, הערים מרושתות במצלמות ובזיהו פנים , כל עבירה נחקרת , העבריין נענש. ניסיתי למצוא מדינה המוגדרת כדמוקרטית ולא הצלחתי. למה אי אפשר לאכוף את החוק במדינה דמוקרטית, לא הבנתי.
אתה לא מבין את ההבדל בין חוק העומד בדרישות דמוקרטיות לבין חוק שאינו ומתבלבל בין מה שמתיר/אוסר החוק לבין אכיפתו.

מי אמר שאי אפשר לאכוף את החוק במדינה דמוקרטית? יש מצב שאתה מתבלבל גם בין דמוקרטיה לבין אנרכיה?

רוצה לחיות בסין או רוסיה או איחוד האמירויות הערביות או סינגפור? אם כן, עשה זאת.

לא צריך לוותר על פרטיות כדי להשיג ביטחון, תפסיק להאמין לכל שטות.

Harrington

Well-known member
מנהל

מה הייתם מעדיפים, יותר ביטחון ופחות פרטיות או המצב הנוכחי השורר בארצינו?​

מדינה דמוקרטית נדרשת לאיזון בין ערכים שונים. נלענ"ד שנכון להיום ישראל פועלת באיזון המתאים למדינה. מצד אחד בהחלט פוגעת בזכויות האזרח, למשל בנושא פרטיות, על-מנת להבטיח את בטחונה ואת בטחון הציבור ומצד שני לא מפריזה בכך באופן שהיה הופך אותנו למדינה פחות דמוקרטית שאיננו רוצים להיות.

boriska1

Active member
כיוון שאתה לא יודע מה אני מבין, אני לא יודע מה אתה מבין, אז לצורך הדיון בלבד, טוב להניח ששנינו באותה רמת הבנה.

SupermanZW

Well-known member
כיוון שאתה לא יודע מה אני מבין, אני לא יודע מה אתה מבין, אז לצורך הדיון בלבד, טוב להניח ששנינו באותה רמת הבנה.
שאלת "למה אי אפשר לאכוף את החוק במדינה דמוקרטית?" האמנם אי אפשר? יש הבדל בין אי אפשר לבין מחדל.

Harrington

Well-known member
מנהל
אופטימיות זו תכונה טובה :). לא ביחס לגולש לו הגבת דווקא, אבל באופן כללי אחד ממנהגי הפורומים (אם כי נדמה לי שזה קורה פחות כאן בפורום ויותר בחברו האקטואלי ודומיו), הוא לקבוע שאם מישהו לא מסכים איתך כנראה שהוא לא מבין משהו. זה אגב לא ייחודי רק לפורומים חברתיים אלא נשמע גם בחברה בכללותה. כך למשל השמאל בישראל משוכנע כבר עשרות שנים שכל מצביעי המחנה הלאומי אהבלים וטיפשים שלא מבינים שום דבר ובטח שלא את מה שהם, הנאורים והחכמים מבינים. תוצאה כמעט ישירה של דרך מחשבה זו היא שהשמאל מפסיד כל פעם בבחירות. אולי, אם יבוא היום בו יראה את יריביו הפוליטיים כשווים שלא נופלים בחוכמתם ממנו, הוא יוכל להתחיל להבין מדוע הם מצביעים כפי שהם מצביעים ולחפש את הדרך לגבור על כך. כרגע זה לא עומד על הפרק (הם פשוט -עדיין?- לא שם).

boriska1

Active member
למה המחדל בכל המדינות המגדירות עצמן דמוקרטיות?
כן, מצאתי אחת, שוויץ. המדינה מרושתת מצלמות, העונשים ללא פרופורציות למדינות אחרות.

SupermanZW

Well-known member
למה המחדל בכל המדינות המגדירות עצמן דמוקרטיות?
כן, מצאתי אחת, שוויץ. המדינה מרושתת מצלמות, העונשים ללא פרופורציות למדינות אחרות.
בדקת אחת אחת? האמנם לא אוכפים את החוק באף אחת מהמדינות המגדירות עצמן דמוקרטיות? תמהני.

למעלה