אני הייתי מנסה קודם כל
אחרי שתסיימו לטפל בעצמכם ובהם, אני הייתי נמנעת מלשחרר אותם לכמה זמן בבית ורואה מה קורה. אפשר להתייעץ איך למנוע הישנות של התופעה בעתיד (יש פורומים של בע"ח), ואז לחשוב מה לעשות ואיך להגיע לפתרון האנושי ביותר. בעיקרון, לדעתי ארנבת היא לא כלב או חתול, ומוטב לה שתהיה בחצר - למי שיש חצר, כמובן. תראי, מאז שיש לי כלב הנוכחות של הכלב בבית היא שיקול בכל דבר, גם שיקול במעבר דירה. אני ובעלי גרים עכשיו בשכונה גרועה שאני שונאת, כי זאת האפשרות היחידה שהייתה לנו לשכור בית עם חצר בגוש דן - וזה היה חשוב לנו בגלל הכלב, כי זה כלב גדול והרבה יותר טוב לו ולנו כשיש חצר שהוא יכול לצאת אליה. כשעברנו לדירה הזאת הייתה מכת פרעושים בדירה ועל הכלב וריסוס של הכלב לא עזר, אז עשינו הדברה מאסיבית בדירה לקראת הלידה והבעיה נפתרה. לא העלינו על דעתנו למסור את הכלב בגלל הפרעושים. אבל זה בגלל שלקחנו אותו מלכתחילה מרצוננו המלא. אבל נשמע לי שאת לא כ"כ רוצה את הארנבים אצלך ומההתחלה לא רצית, והסקביאס הוא רק הקש ששבר אותך. אני לא יכולה שלא להסכים עם מי שכתבה לך שבפעם הבאה אם את מחליטה לקחת חיית מחמד בשביל הילדים, תחשבי טוב אם את באמת מסוגלת להתמודד עם זה. בשביל הילדים חיות המחמד הן בני משפחה, וכשבני משפחה חולים והתגובה של ההורים היא להיפטר מהם בעקבות המחלה - עובר לילדים מסר שאני הייתי נזהרת מלהעביר. העצה לנסות למסור אותם למשק חי היא עצה לא רעה אם את מרגישה שאת לא מוכנה לנסות פתרון אחר. אבל לפעם הבאה... (וכו'). דרך אגב, מניסיון - סקביאס יכול גם לעבור לא דרך בע"ח. אני ממליצה לבדוק אם נכנס אליכם הרבה אבק דרך המרפסת, ובעיקר אם האבק נוחת על המצעים - זה יכול להביא את הסקביאס גם לארנבות וגם לכם.