מה הייתם עושים אילו...

שירי ל

New member
אוי איזה פסיכולוגיסטיקה בגרוש...

מה זה אם חולים לא שווים? לא הגזמת קצת? תני קצת קרדיט לאינטיליגנציה של הילדים שהם מרגישים מספיק אהבה שייכות וחום כדי להאמין שאמא שלהם תטפל בהם תמיד ותאהב אותם לעולם גם אם היא מחליטה שמקומם של ארנבים חולים/ג'וקים/עגבניה רקובה ללא בביתה. סליחה על התוקפנות - לא אוהבת את הדמגוגיה שעושה רגשות אשמה!!!

jole

New member
השאלה היא על מי נופל הטיפול?

הכוונה לטיפול היומיומי של הארנבות והאם הוא מתבצע? מחלה יכולה ליפול על חיה לא תמיד בגלל הזנחה ואז השאלה היא האם בכל פעם שהחיות שלנו חולות אנחנו נוציא אותם לרחוב או נמסור למשפחה אחרת. אם המחלה היא משהו חד פעמי ולא נגרם בגלל הזנחה בטיפול, אז מכווצים את התחת, עובדים קשה ועוברים את זה. ואני מסכימה עם רותי, לחשוב טוב טוב לפני שמכניסים חיה כלשהיא הביתה. כאשת מאלף כלבים רוב הפניות אליו הן פניות של "הצילו" יש לי מפלצת בבית, "פתאום לא יודעים איך הכלב השתגע...או כל מיני כאלה כשבעצם הכלב שלקחו בכלל לא מתאים לאורח החיים, או לאופי החיים בבית או אלף ואחת טעויות שנעשו בגידול בגלל חוסר ידיעה כי מעטים לצערי נוהגים לפנות לאיש מקצוע ברגע שהביאו את הכלב הביתה בכדי לשאול איך הדבר הזה באמת עובד וטורחים ללמוד את השפה שלו, מעטים עוד יותר פונים לפני שלוקחים כלב כדי לבדוק איזה גזע מתאים לבית אליו רוצים להכניס אותו. בכל אופן ניר'לה, אם זה משהו חד פעמי, והטיפול בארנבים אינו לוקה בחסר, וילדך מאוד אוהב וקשור אליהם, הייתי עוברת את הסאגה הזו ומשאירה אותם בבית.

כרמיון

New member
אני הייתי מנסה קודם כל

אחרי שתסיימו לטפל בעצמכם ובהם, אני הייתי נמנעת מלשחרר אותם לכמה זמן בבית ורואה מה קורה. אפשר להתייעץ איך למנוע הישנות של התופעה בעתיד (יש פורומים של בע"ח), ואז לחשוב מה לעשות ואיך להגיע לפתרון האנושי ביותר. בעיקרון, לדעתי ארנבת היא לא כלב או חתול, ומוטב לה שתהיה בחצר - למי שיש חצר, כמובן. תראי, מאז שיש לי כלב הנוכחות של הכלב בבית היא שיקול בכל דבר, גם שיקול במעבר דירה. אני ובעלי גרים עכשיו בשכונה גרועה שאני שונאת, כי זאת האפשרות היחידה שהייתה לנו לשכור בית עם חצר בגוש דן - וזה היה חשוב לנו בגלל הכלב, כי זה כלב גדול והרבה יותר טוב לו ולנו כשיש חצר שהוא יכול לצאת אליה. כשעברנו לדירה הזאת הייתה מכת פרעושים בדירה ועל הכלב וריסוס של הכלב לא עזר, אז עשינו הדברה מאסיבית בדירה לקראת הלידה והבעיה נפתרה. לא העלינו על דעתנו למסור את הכלב בגלל הפרעושים. אבל זה בגלל שלקחנו אותו מלכתחילה מרצוננו המלא. אבל נשמע לי שאת לא כ"כ רוצה את הארנבים אצלך ומההתחלה לא רצית, והסקביאס הוא רק הקש ששבר אותך. אני לא יכולה שלא להסכים עם מי שכתבה לך שבפעם הבאה אם את מחליטה לקחת חיית מחמד בשביל הילדים, תחשבי טוב אם את באמת מסוגלת להתמודד עם זה. בשביל הילדים חיות המחמד הן בני משפחה, וכשבני משפחה חולים והתגובה של ההורים היא להיפטר מהם בעקבות המחלה - עובר לילדים מסר שאני הייתי נזהרת מלהעביר. העצה לנסות למסור אותם למשק חי היא עצה לא רעה אם את מרגישה שאת לא מוכנה לנסות פתרון אחר. אבל לפעם הבאה... (וכו'). דרך אגב, מניסיון - סקביאס יכול גם לעבור לא דרך בע"ח. אני ממליצה לבדוק אם נכנס אליכם הרבה אבק דרך המרפסת, ובעיקר אם האבק נוחת על המצעים - זה יכול להביא את הסקביאס גם לארנבות וגם לכם.

נירה63

New member
משאירה משאירה את כולם בבית..

שאלתי ,מפני שאני כרגע על הפנים עם הגירודים...לא זורקת לא נפתרת מהארנבונים שהם באמת מדהימים...אני בעטראף מפני שכל היום רק כביסות כאן...כילו דא...כל מגבת לכביסה כל הזמן הלחליך מצעים ובגדים...אבל נעבור זאת....סתם קיטור של בוקר שבת.

נירה63

New member
לכרמיון ולכל מי שרק כתב לי כאן

ממש לא נכון,לא רוצה להפתר מהם אלא שאני מיואשת אפס עכשיו קצת מהמצב...זה יחלוף. הסקביאס כנראה הגיעו אלינו דרך החציר,אבל לא בדוק.

רותי ע

New member
מותר ובסדר גם להגיד להם שלום

אם את מוצאת להם בית אחר. ואני יודעת איזה סיוט זה סקאביאס. אמא שלי חטפה את זה פעם, כנראה מהחתולים. פשוט נורא. אני גם לא פנאטית שאומרת שחתול שווה לילד. אבל אני חושבת שיש לנו מחוייבות מוסרית לדאוג להם ברגע שלקחנו אותם. וברור שאם חיית המחמד היתה מהווה סכנה לילדים שלי, לא הייתי מהססת רגע ומסלקת אותם מהבית. בד"כ אצל חיות נטושות זה לא היה המקרה.

הילהל

New member
קשה לענות

בתור אחת שהזריקה אינסולין לחתול חולה סכרת (שהמליצו לנו בחום להרדים) הרגישות שלי למחויבות לחיות מחמד ברורה. מצד שני, רק מלקרוא אותך נהיה לי מגרד בכל הגוף... השאלה אם יש סכנה שהסקביאס יחזור (ואז הייתי מחפשת פינת חי שתאמץ את הארנבות) או שזה חד פעמי (ואז ממילא כבר עשית הכל, אז מה הטעם להפרד מהן עכשיו?)

אימם

New member
גם אנחנו עברנו תקופה קשה עם הכלבה

הבאנו אותה בגיל 3 חודשים מתנו לחיות לחיות כלבה מתוקה וחברותית רק שהשתינה וחירבנה (סליחה על הביטוי) על המיטות, על המצעים, והשטיחים ואני הייתי כבר ממש מיואשת וכבר רציתי למסור אותה... עד היום הבעיה לא נפתרה כליל אבל לפחות היא כבר לא עושה על המיטות אלא במרפסת ולעיתים לא קרובות מידי... היא מביאה לנו הרבה אושר לבית ולילדים ונקשרנו אליה ובשום אופן לא יכולה לחשוב על למסור אותה, אבל, אילו הייתה מעבירה מחלה לילדים ו/או מסכנת את בריאותם הייתי חושבת שנית על מסירה...

ailag

New member
בעלי חיים זה יקר ותובעני, מה לעשות

ואת ידעת את זה כשלקחת אותם. האוכל שלהם והטיפולים השנתיים בטח יותר יקרים .. לדעתי - תקראי שוב את ההודעה, תחליפי את המילים "ארנבים" ב"ילדים" ואז תראי אם עדיין יש לך לב "להטיס אותם מהבית". חיות זה לא בובה. אם אתם רוצים משהו שככה אפשר להעיף מהבית, אל תקחו משהו חי כדי לטפל בו. נ.ב. ובפורום אחר אני קוראת על מישהו שלעכבר שלו היה גידול, וכמה שזה מדכא אותו והוא דואג לו.. כשמאמצים בעלי חיים מטפלים בהם בתור חלק מהמשפחה ולא כמו בצעצוע. נ.נ.ב. אתם בדף הראשי של
, לא זוכרת כבר בזכות איזה שרשור

אמאל4

New member
היי יעוץ מבעלת נסיון

כשלוקחים בעל חיים יודעים שזו מחויבות גדולה מאוד:צריך לדאוג לכך שבע"ח יהייה נקי ומטופל כדי שיהייה בטוח לגדלו בבית עם ילדים וגם לדאוג לנוחות שלו שזה כולל אוכל,בריאות,נקיון סביבת הרביצה או הכלוב. נכון זה עולה לא מעט האחזקה שלו כרוכה בתשלומים לוטרינר וזה לא זול לכן צריך לחשוב ולשקול את כל הדברים הללו לפני שלוקחים בע"ח והילדים נקשרים אליו. בהחלט חושבת כמו מי שכתב כאן שלקחת בעל חיים רק כי הילדים רוצים זה לא נכון לעשות. במידה וזה קשה מעכיר את האווירה בבית ויוצר טירחה חוסר נוחות ואי נעימות זה מעיב מעט על ההנאה שביגדול בעל חיים (אמנם הנאה שלא מעט טירחה בצידה)אבל אם זה כ"כ לא נוח אולי יש מקום לשקול ולמסור אותם. לשבת ןלשוחח עם הילדים דבר על החסרונות,המתח והעבודה שסביבם ולהבטיח שהם ילכו אך ורק לבית טוב שידאג להם כמו שצריך. אולי עכשיו אחרי שהוצאתם כ"כ כסף על ריפוי הסקביאס תרצו להשריא לניסיון זה שיקול שלכם. עצה לפעם הבאה פשוט לקחת את בע"ח לבדיקת וטרינר לפני הרכישה ולודא שהוא בריא זה אמנם בתשלום אבל חוסך המון עגמת נפש והוצאות עדיתיות.

ויתרנו על הארנבים

הי נירה לנו היו בבית ארנבים, תוכים ודגים, כאשר הייתי בהריון מסרנו את הארנבים לחנות חיות ואת התוכים לחברה שהביאה אותם במתנה לאחיינית שלה, ואת הדגים השארנו, לאחר שמסרנו את הארנבים הסתבר שנשארו בבית מספר שאריות מהחיות כמו תולעים, ופרעושים (שהיו בתחילה ביצים) ושנולד בני הסתבר שהפרעושים יצאו מהביצים והיינו צריכים להזמין ריסוס ולצאת עם תינוק קטן מהבית לכמה ימים כדי לא להכניס אותו לאדי הריסוס. מה שאני למדתי ואני מאוד אוהבת חיות שכנראה בדירה קטנה ורגילה לא כדאי להכניס חיות, השארנו את הדגים, ולמרות שבעלי ואני מאוד אוהבים חיות, אולי כאשר יהיה לנו בית עם גינה או בית גדול עם מקום מיוחד שנוכל לגדל בו חיות, אפילו שאצלינו החיות היו במרפסת, הפרעושים הגיעו לשטיחים בחדרים והתולעים זחלו להם בתוך הארונות וכל מה שעשוי מעץ בבית. ובנוסף שמענו על עוד משפחות עם מקרים דומים. תבדקי אולי יש איזה גן או חנות שמעוניינים בארנבים ופשוט תתרמי להם

מוסרים כמובן!

אני "משוגעת" על חיות - אבל בכלל לא רואה בהם "חלק מהמשפחה". לא בדגים, לא בארנבים וגם לא בכלבים. והאמת - שאני כל פעם מתחלחלת מחדש כשאני פוגשת או שומעת אנשים שמתייחסים לכלביהם כאילו הם ילדיהם. אז זהו. שזה לא. בעל חיים, נבון ככל שיהיה, אינו בן אדם. במקרה של ארנבים - אין בכלל בעיה למסור אותם (לאחר שהבריאו). לא תהיה להם טראומה מכך. הרבה אנשים לוקחים בע"ח בלי שהם יודעים מראש כמה טיפול וטורח כרוך בטיפול בהם. לא מזמן שכנעתי חברה, שהבת שלה מאד מאד רצתה ארנבים, שלא לקנות לה. הם גרים בדירה, ללא מרפסת פתוחה - והחברה לא היתה מודעת לסירחון שעולה מכלוב הארנבות ומהטיפול והניקוי היומ-יומי (בסוף הילדה הסתפקה בארנב צעצוע...). אני תמיד רציתי כלב - אבל זה ישאר חלום. כי אין לי את היכולת והזמן להשקיע בכלב. יש לי את הבעל, הילדים והבית - וזה ממלא אותי מספיק. בקיצור : לא לקחת בע"ח אם לא בטוחים בכל דרישות התפקיד. ואם בכל זאת נתקעתם עם בע"ח שמסכן אותכם או את בריאותכם או את שלוותכם - מותר לכם למסור אותו.

אמאל4

New member
בהחלט כון

אם בע"ח מהווה מפגע,מסכן את הבריאות וגורש מאמץ נפשי ופיזי בטיפול ובס"הכ מהווה מטרד המחיר לא שווה את התענוג. אני מגדל בע"ח ויודעת כמה עבודה זה דורש. אצלינו המאמץ מתחלק בין כולם(ניקוי הכלוב,האכלה הורדת הכלבים)מאמץ משותף כי כולם מאוד רוצים אותם. ב"עח בבית זו מחויבות אבל גם הנאה ולא בושה למסור אם זה קשה מדי.

בחירת בע"ח לטוב ולרע כשמדובר

בכסף...אך אם הבריאות היא זו שמדאיגה אתכם אז כמובן הדרך היא אחת ליציאה...

למעלה