מה הייתם עושים במצב כזה?

johnlam1

New member
מה הייתם עושים במצב כזה?

OK, קצת אחרי השעה 19:00 היום, כביש 6, כין מחלף בקה למחלף ניצני עוז, לכוון דרום. יש פקק בגלל משאית שהתהפכה והתנועה מזדחלת בנתיב אחד. כשהגעתי לסוף הפקק, כלומר למשאית ההפוכה, הרכב שלפני פשוט נעמד להסתכל על המשאית, מבלי שהיה אכפת לו שיש אחריו נהגים רבים שרק רוצים לחזור הביתה אחרי יום עבודה. צפצפתי קלות על מנת לרמוז לו שהגיע הזמן לנסוע, הוא השתהה עוד מס' שניות ואז נסע. נסעתי אחריו ועקפתי אותו, ואז כשהייתי מקביל אליו משמאלו, הוא פשוט חתך שמאלה בכוונה, על מנת להפחיד/להרתיע אותי. התעלמתי ממנו, סיימתי את העקיפה וחזרתי ימינה. הוא נסע אחרי מרחק של מס' ק"מ במרחק של לא יותר מ-2 מטר מאחורי. כמובן שהאטתי והפעלתי מהבהבים על מנת שישמור מרחק, אולם הוא התעלם. האצתי, גם הוא האיץ. כך מס' ק"מ עד שעקף אותי במהירות, שבר ימינה, שם ברקס בהפגנתיות בצורה שאילצה אותי לרדת לשול הימני, ואז שם גז ונעלם באופק. המשכתי לנסוע, ואחרי מס' ק"מ יצא שעקפתי אותו שוב מבלי להתייחס אליו בכלל. כנראה שזה לא מצא חן בעיניו, והוא שוב נצמד אלי לאורך מס' ק"מ, מבלי לשמור מרחק מינימלי. לא רציתי לעצור בצד כי פחדתי שיצא לי איזה חמום מוח מהרכב ולך תדע איך זה יגמר. כרשאיתי שכלום לא עוזר, טלפנתי 100 ואמרתי למוקדנית שיש רכב שפשוט מנסה להוריד אותי מהכביש. היא נתנה לי לדבר עם אחד השוטרים, תארתי לו מה קורה ואיפה אנחנו נמצאים, ואמרתי שאין לי מס' של הרכב כי הוא מאחורי צמוד. בשלב זה, כנראה נמאס לנהג לנסוע לאט, ואז הוא שם גז והתחיל להתרחק לפני. אמרתי לשוטר את מס' וסוג הרכב, ובקשתי שאם יש ניידת בהמשך הכביש היא תעצור אותו. במחלף קסם ראיתי ניידת של מתנ"א ועצרתי לידה ובקשתי מהשוטר בניידת שינסה להגיע לרכב. הוא בדק בקשר ואמר שיש עוד ניידת בהמשך, והמוקד העביר אליה את הפרטים. המשכתי בנסיעה וכמובן שלא ניידת ולא דובים. הפעם זה נגמר בשלום, אולם מי יודע איך זה יגמר בפעם הבאה. מה הייתם עושים במקרה כזה? האם יש טעם לגשת למשטרה להגיש תלונה נגד הנהג על בריונות בכביש (כמובן שיש לי עכשיו את מס' הרכב והסוג), או שחבל על זמני ופשוט להודות שזה נגמר רק ככה ולא יותר גרוע?

סלע 1

New member
מפחיד, בריוני הכביש האלו

עשית בשכל שלא עצרת בצד והמשכת לנסוע. לפחות אפשר לומר תודה שכאן זה לא לוס אנג'לס ואנשים לא שולפים נשק ויורים במצב כזה. לדעתי שווה לך כן להגיש תלונה במשטרה. למרות שרוב הסיכויים שלא יעשו לו כלום בשל תלונה אחת שלך, לפחות תדע שאת שלך עשית וגילית אזרחות טובה כאשר דיווחת עליו.

Sea Urchin

New member
מקרה קשה של זעם בכבישים

ואכן, אזרחות טובה להגיש תלונה בתקוה שאם הוא כל כך מסוכן אז יצטברו תלונות נגדו. אני מקוה גם שמשרב התחבורה או הרישוי יפעיל את סמכויותיו ויזמן את הנהג לבדיקות כשירות לנהיגה.

wil

New member
כביש 6 אמרת?

פשוט מאיצים מעבר למהירות הסופית של הרכב שלו ונעלמים לו. אבל בשביל זה אתה צריך הרבה סוסים

johnlam1

New member
לא היה לי שום סיכוי לברוח ממנו

הרכב שלי לא מסוגל להגיע למהירויות מטורפות על מנת לברוח ממנו, בעוד הוא היה ברכב חדש נוצץ עם הרבה יותר סוסים משלי, כך שזו לא הייתה אופצייה...

isra533

New member
אפשרות אחרת

בזמן שנהג נצמד אליך מאחור חעבר הדלקת אורות המצוקה, היא הורדת המהירות למינימום, כך שלנהג שמאחוריך יישבר מהר וינתק מגע ובנוסף להוריד את המצב המסוכן הנוצר בגלל חוסר שמירת מרחק למינימום. בקשר לנהג עצמו, הייתי מנסה לפרסם את מספר הרכב ואת סוג הרכב בכל אתר אפשרי (תתחיל בפורום שלנו)ואפילו להגיע לרדיו, הדבר יותר אפקטיבי מאשר פניה למשטרה שבדרך כלל לא מתיחסת ברצינות, לצערי, לתלונות מהסוג הזה.

be_roo

New member
במקרה של נהגים חמומי מוח אין

פתרון קסם, אתה תאט והוא יעקוף ויחסום אותך כדי לאלצך לעצור.

johnlam1

New member
למזלי ולמזלו הוא לא עשה את זה

האמת היא שפחדתי לעצור בצד ולתת לו לעקוף מהחשש שירד איזה חמום מח עם איזה נבוט, למרות שאם זה היה קורה, אז לא בטוח שלא הייתי שולף את האקדח ומשתמש בו כהגנה עצמית... למזלו זה לא קרה, והאקדח נשאר לבטח בנרתיקו...

wil

New member
אם עוצרים בצד אז צריך להיזהר

מאלו שירדו מהרכב עם נשק כזה או אחר במטרה לפגוע בך. לשלוף את האקדח נשמע לי צעד קיצוני, הרבה יותר טוב לוודא דלתות+חלונות סגורים לפני העצירה, ואם הוא עוצר ויוצא מהרכב פשוט לתת זינוק ולנסוע. עד שהוא יכנס חזרה לרכב כבר הרווחת קצת מרווח. אם מגיעים לרמות כאלו כבר צריך לחשוב בכיוון של להרים טלפון למשטרה או לנסוע ישירות לתחנת משטרה אם יש כזו באיזור.

johnlam1

New member
כמובן שצריך להמנע ממצבים כאלו

עובדה שנמנעתי מזה וזה נגמר טוב. טלפון למשטרה היה תוך כדי נסיעה (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) אבל הישועה לא הגיעה מכיוונם לצערי. אחת הסיבות שלא עצרתי בצד היא הרצון לא להיקלע למצב שבו ישלף נשק, במקום זה המשכתי בנסיעה איטית בתקווה שהוא "ישבר" וימשיך הלאה. זה לקח קצת זמן, אבל בסוף הוא המשיך בנסיעה. הנשק ברשותי להגנה עצמית וכנגד מחבלים/מפגעים, ומבחינתי אחד כזה הוא מחבל לכל דבר!!! במידת הצורך וכמוצא אחרון הייתי משתמש בו.

johnlam1

New member
לא יעזור במקרה הזה

כמובן שהפעלתי מהבהבים וירדתי למהירות איטית (70 בכביש 6 זה לאט), אבל הוא נסע ככה אחריו מס' קילומטרים עד שלבסוף הוא עקף ונעלם באופק. לגבי פרסום הרכב, האם זה חוקי לפרסם את פרטיו? במידה וכן, אין לי בעייה לפרסם. סוג הרכב היה פאסאט בצבע כסף, נראה כמכונית חדשה (יחסית).

isra533

New member
מה מספר הרישוי

זה חוקי ורצוי כדי שאחרים ידעו להזהר

נשמע כמו איזה סרט שראיתי

אני לא זוכר איך קוראים לו...סרט ישן עם משאית שרודפתת אחרי מישהו. גם לי קהר מקרה דומה. וקורה לי הרבה מקרים כאלה עם אורות גבוהים של רכבים (אם הם מאחורי אני נוסע לאט ומסמן להם עד שיבינו)

למעלה