מה הייתם עושים במקומי?

אלונה92

New member
מה הייתם עושים במקומי?

שלום אני עובד בצוות של כמה אנשים, והייתי עד למעשה לא אתי ואפילו פלילי- אחד הקולגות לוקח אוכל ושתייה איתו הביתה על בסיס קבוע, על חשבון הארגון. מדובר באוכל שאמורים לשלם עליו, וגם אם זה שאריות בסוף יום- זה אמור להיתרם לצדקה. הבוס לא רואה ולא חושד בכלום, כבר זמן רב. לא רוצה לצאת "שטינקר" מול הבוס... היחסים בצוות לא משהו כך שאין כ"כ עם מי לדבר על זה, בטח לא עם הבחור עצמו שגונב. מה הייתם עושים?

avital42

New member
קשה

קשה לשמוע שאדם "גונב" אוכל, אני למדתי שלפני שאני קופצת ומגיבה אני חוקרת מסביב את המניעים ואת ההתנהגות. השאלה שלי האם אתה יודע מה מניעה אותו לקחת את האוכל? הוא מאכיל משפחה או זו סתם סוג של "חמדנות" במקרה של רעב אמיתי אז יש לך צדקה, במקרה השני צריך להבין את הפולוטיקה המקומית של מקום העבודה. למה אתה אומר שאי אפשר לדבר עם הבחור עצמו, איך הוא מתנגב בצורה היום יומית שלו?

אלונה92

New member
זה "פרופר" חמדנות, לבחור אין רקע כלכלי קשה.

לגבי ההתנהגות שלו, הוא באופן כללי די "ראש קטן", עושה רק מה שצריך- וגם זה לא תמיד, ויש לו עוד התנהגויות לא אתיות- שאני יודע עליהן מעדות שמיעה (לא הייתי עד להן), כמו היעדרויות על-חשבון זמן עבודה ב"מסווה" של עבודה וכו'.

אביבקיץ

New member
לא הייתי עושה כלום

האוכל אמור להיתרם לצדקה? האיש הזה מסכן, ולאפשר לו לקחת אוכל זו צדקה. אפילו אם מצבו הכלכלי תקין, יש לו בעיה נפשית מסוימת. גם בין האנשים שמגיעים לעמותות שמחלקות אוכל, יש אנשים שיש להם אפשרות לקנות אוכל, אבל הם מגיעים לשם בכל זאת.

avital42

New member
לך זה מפריע

יש שאלה מאוד מוסרית ואני מבינה את הרגשתך. זה לא קל להיות במקום שלך, המאבק הפנימי. המצפון שלך שאת יודעת שנעשה דבר שלא אמור ולהיות "המשלשינה" או להגיד זה לא שלי ולעצום עיניים. אני מבקשת לתת לך שאלות שאולי יעזרו לך לקבל החלטה למה לך זה מפריע ולאחרים לא? עד לאן את מוכנה ללכת? האם את חושבת שהיה לך גיבוי בחברה אחת לפחות שלא תרגישי לבד במידה ותחליטי לספר? האם יש דברים שאת לא יודעת? תעשי חשיבה ותראי לאן את מגיעה. רק תהיה שלמה אם התחליטי. בהצלחה

nuni35

New member
לא הייתי עושה עם זה כלום.. אולי הוא זקוק

לאוכל הזה יותר מהאירגון.

למעלה