מה הייתם עושים במקומי?

abcd1231

New member
מה הייתם עושים במקומי?

האמת שפעם ראשונה שאני נכנס לפורום כי אני פשוט חייב לשמוע לדעתכם. אז ככה.. אני בן 17.5, אתם יודעים כמו כל הנערים בגילי שאוהב לצאת עם חברים בערבים פה ושם. אנחנו בד"כ יוצאים בסביבות 9-10 וחוזרים ב 12-1. הקטע הוא שההורים שלי לחוצים והם התחילו לכתוב לי תנאים שבלעדייהם אני לא יוצא: למשל: לקחת פלאפון, עם זה אני מסכים. אבל לכתוב להם את המספר פלאפון של החברים שלי?????? זאת פשוט פאדיחה!!! או לחזור ב 23:30??? אני עוד שנה מתגייס, מה יהיה אז??? או דברים כמו: להתקשר שאתה מגיע ולהתקשר שאתה יוצא, נו באמת מה אני תינוק??? מה הייתם עושים במקומי? אגב, לדעתי הם עושים את זה בגלל אחותי שהיא בת 14 והיא לא אחראית והם לא רוצים להפלות בינינו אבל עדיין מה אני אשם.

אור2221

New member
תן את המספר

של אחד החברים שלך, תפטיר לו "אמא שלי היסטרית ולחוצה, נו מה אני אעשה" - זה באמת שטויות, אני בת 22, וכשאמא שלי צריכה להשיג אותי ואני לא זמינה, היא יכולה לנסות אצל חברה (יש לה טלפונים) וזה ממש לא מזיז לי. הם לא יעשו את זה אם תהיה זמין, ויש להניח שהם לא ינצלו את הפונקציה הזאת בכלל אלא אם תהיה בעייה, אתה מראה להם שאפשר לסמוך עליך. שעת החזרה באמת קצת מוגזמת, תנסה להתמקח על זה, ותגיד להם שתתקשר כשאתה חוזר. אחרי שתתגייס, גם הם יבינו שאין מצב לשעה מוסכמת לחזרה והם ירדו מזה. אור.

faith2

New member
אבל זה קטע של עיקרון...

ולהציב גבולות להרוים- כמו שהם מציבים לנו- שהם רלוונטים! אבל, לחזור ב23:30? להביא את המספר של החברים?...לא יודעת נראה לי מאוד מוגזם... גם לי מציבים תנאים, למשל בתקופת לימודים הייתי חייבת לחזור עד 2 הביתה אם יצאתי אם הרכב....שהתחיל החופש לקחתי את אבא (הבעיה
) לשיחה, התחנפתי לפניי ופשוט הסברתי לו שאני בת 18, אני רק יוצאת בסביבות 23:3- מהבית, וזה נראה לי מאוד טיפשי לחזור עד 2 שכל החברים שלי עדיין יושבים ונהנים להם...דיברנו ודיברנו והוא הבין שאני צודקת, אין מה לעשות חייבים לשחרר קצת את המושכות...תסביר לו שנכון השניה לא אחראית אבל אתה לא הילדה השניה בת ה-14- אתה הילד השני הגדול בן ה-17 וחצי, ואם אתה מספיק אחראי להתגייס לצבא בעוד פחות משנה אתה מספיק אחראי לדעת לשמור על עצמך, להיות זמין בפלאפון שלך! שב תסביר להם, ותעדכן אותנו מה נסגר...

אור2221

New member
מסכימה, הדד לין מוגזם

נתינת הטלפון של החברים לא, בסופו של דבר - מה הפדיחה? לכולם יש הורים בבית, זה לא שהם מתקשרים להורים שלו? תן פלאפון של החבר הכי טוב וזהו, זה יראה להם שאתה בא לקראתם ואז הם יתגמשו על שעת החזרה. מנסיון, לנדנד עוזר :) אור.

g i l i

New member
בתור ילדה בת 16...

אני לגמרי מסכימה איתך ברור לי לגמרי מאיפה אתה בא (כאילו אני מבינה את הגישה שלך...) אבל אני גם מבינה את אמא ואבא.. בגלל שאתה עומד להתצגייס וברור להם שאתה לא תהיה בבית יותר מידי אז הם מוודאים שהם לא אבדו שליטה הרי ברור שאחרי הצבא מטיילים קצת ועוזבים את הבית ... אז הם רוצים לוודא שהקשר איתם עוד חזק ולא מתרופף שהרי ברור שאם הוא יתרופף עכשיו אז בצבא הוא יהיה הכי רפוי שבעולם ואז לא תהיו בקשר כמעט... אל תשכח שהם תמיד אמא ואבא וזה לא שאני מצדיקה אותם חלילה וכמו שפיית' אמרה שווה לך לשבת לדבר.. אם היא הצליחה שלכנע את אמא ואבא שלה...
בהצלחה...

lady d23

New member
חזרתי../images/Emo9.gif

הייתי שבועיים באיטליהP: ואתה, תראה.. נכון שזה קטע של עקרון, אבל למה כ"כ אכפת לך לתת להורים את הטל' של אחד החברים? לאמא שלי יש את של כולם נראה לי, כי כל פעם אני יוצאת עם חבורה אחרת. מה אם תגמר לך הבטריה? יאבד הנייד? במציאות של היום אם תשכח את הטלפון בבית קפה או משהו הם יכולים לחשוב שקרה משהו הרבה יותר רציני מזה, והם סתם עלולים לדאוג יותר מדי. להתקשר כשאתה מגיע- אני עושה את זה בלי שהם אומרים לי, למען האמת. סתם כדי להרגיע אותם... אבל הדד ליין שהם הציבו לך באמת מוגזם, ועליו הייתי מציעה לך לדבר איתם. תסביר להם שאתה לא ילד קטן ושאתה עוד מעט בן 18 (שאז, אגב, אתה באחריות עצמך, אבל סתם מתוך כבוד תמשיך להקשיב להם), ואתה כבר גדול ובוגר וחושב שאתה מסוגל להציב לעצמך את שעת החזרה שלך. אם זה לא יעזור, אני הייתי עושה דווקא וחוזרת כל יום בשעה שבא לי, לאוו דווקא מוגזמת מדי- סביבות 1-2.. בהצלחה..

למעלה