מה הייתם עושים במקומי?

מה הייתם עושים במקומי?

יש לי בטן מלאה ואני מנסה להוציא את המילים שכבר לא מצליחות לצאת, יכולה רק להגיד שלפני שנתיים וחצי בערך קרס עולמי,אובדן כל מה שהיה לי נשארתי לבד בלי עזרה ממשית, בלי בית,אין לי משפחה תומכת, עברתי התעללות בתוך המשפחה,יצאתי בשן ועין,יש לי קיצבת נכות חלקית בגלל מחלה רפואית, עם כל זה ניסיתי להשתקם עברתי לשכירות התחלתי לעבוד,ואז ביטוח לאומי החליטו שבעצם אני מרויחה יותר מהמותר,ותבינו העבודה שאני עובדת בה היא על בסיס ועמלות כך שכל פעם השכר לא קבוע על אותו סכום,ויש לי הוצאות של שכירות והוצאות שוטפות אני שורדת אפילו לא חיה, אם יפסיקו לי את הקיצבה לא יהיה לי לשלם שכירות,ואז אני אהיה ברחוב וזה הקו האדום מבחינתי אם יגיע המצב הזה אין לי מה לחפש כאן,אני מיואשת ניסיתי למצוא בתים לנשים במשבר ולא מצאתי לכולם דואגים,לנשים מוכות, לחולי נפש,לפיגור שכלי,לאסירות אחרי בית סוהר,ועוד הרבה קטגוריות אבל אף אחד לא העלה בדעתו שיש נשים שעברו שבר עצום בחייהם,ולא מצליחות לעלות על הגל,בגלל שאין להם מקום שיתן להם מגורים ואוכל בלי לשלם,עד שיצליחו לקום על הרגלים, אפילו לא היתה לי נקודת פתיחה, ישר מהדירה שלי לדירה שכורה,זה כאילו משקמים אותי אבל שמים לי רגל, המצב נכון להיום שאני לפני הפסקת הקיצבה שלי כי יש חוק ואין לי בגרות מלאה רק 12 שנות לימוד ועוד לימודים במכללה לעיצוב גרפי וצילום, נואשתי, לא רואה דרך לצאת

SuperGirl 25

New member
שלום עיין החתול ../images/Emo140.gif

את שואלת מה הינו עושים במקומך, אך מה הן האופציות מבחינתך? נראה לי ששוב את עוברת משבר, כמו בעבר, רק אז הצלחת להשתקם במובן מסויים (למרות שלא היתה לך נקודת פתיחה, כדבריך)-שכרת דירה, מצאת עבודה וניסית לחיות חיים נורמטיביים, כך נשמע. אז כל הכבוד לך, כי קל מאוד להישאב לצד השני. עכשיו את שוב עומדת בפני משבר. מה יכול לעזור לך? ניכר שיש לך כוחות נפשיים, האם הצד הכלכלי הוא שישבור אותך? שיחזיר אותך למצב בו עולמך קורס? האם אפשר למצוא דירה יותר זולה/עבודה שלא תפגע לך בקצבה? מה החוק קובע (החוק שבגינו יפסיקו לך את הקצבה)?

לעיין החתול ../images/Emo41.gif

עיין החתול היקרה, לא קל מה שאת עוברת ועברת. במקום שבו היית אמורה לקבל את הכי הרבה הגנה ותמיכה, נפגעת. הגעת למצב בו את מתמודדת מול העולם לבדך, סוחבת את הכל על גבך. לא די שאת נאלצת להתמודד עם הפגיעה הרגשית שהיא קשה לכשעצמה, את גם נאלצת להתמודד עם בעיות קיומיות. אני חושבת שיש לך כושר הישרדותי מדהים ועצם העובדה שאחרי חוויה כ"כ קשה הצלחת להתארגן ולמצוא לעצמך פינה מראה על המון חוזק. לצערי במדינה שלנו יש חוקים נוקשים לגבי זכאי קצבאות ובכלל מאוד קשה להסתדר כלכלית, קל וחומר למי שאין גב בסיסי כמו משפחה. בנוגע לקצבה, הכרתי בחורה שקבלה קצבת נכות ובגלל שעבדה הרבה רצו לקצץ לה בקצבה. מה שהיא עשתה - היא עבדה פחות שעות והרוויחה עד גובה הקצבה, וכך המשיכה לקבל קצבה מלאה. בעקרון לפי מה שאני יודעת, אם אתה מרוויח סכום הגדול מהקצבה אז יקצצו לך. אם אתה עובד עד גובה הקצבה ומטה לא יקצצו לך. השאלה אם את יכולה לפרנס את עצמך עם משכורת קטנה יותר + הקצבה המלאה. אפשרות אחת היא לנסות להגדיל את ההכנסה (בנוסף לקצבה ולמשכורת הקטנה) ממקור לא מדווח כגון: בייביסיטר, מתן שיעורים פרטיים לילדים וכו'. כך גם תוכלי לקבוע לעצמך את שעות העבודה. דבר נוסף - אני לא יודעת עד כמה את מעורה בכל החוקים אך למקבלי קצבת נכות יש הטבות בארנונה,שכ"ד ונראה לי שגם עוזרים במימון לימודים - שווה לקבוע פגישה בביטוח לאומי ולראות אם את ממצה את כל הזכויות שלך. במקביל תבדקי מאילו מקורות את יכולה לקבל מלגה מעצם היותך סטודנטית, כמעט כל עירייה נותנת מלגה לסטודנטים שלה ללא קשר למצב הכלכלי. אפשר לברר על עמותות שעוזרות לאנשים (דרך האינטרנט או דפי זהב) אולי כדאי לחשוב לפנות לרווחה בעיר שלך - אולי הם יוכלו לעזור לך למצוא מקום שיתאים לך. אני מקווה שתוכלי לשמור על הפינה שלך בעולם
ולבנות לעצמך רשת בטחוןרגשית וכלכלית. הרבה הצלחה!

למעלה