מה הייתם עושים במקומי?

karin45

New member
מה הייתם עושים במקומי?

מרגישה שמכירה את כולכם אף על פי שאף פעם לא פניתי אליכם, מאד רוצה לשמוע מה הייתם עושים במקומי? אחרי שנים ללא שיחות נפש עם בעלי (חוץ משיחות טכניות רגילות) וצורך אדיר מצידי לשוחח עם מישהו על שבליבי, מצאתי את עצמי נכנסת לצ´אט ומשוחחת עם גבר שהפך עם הזמן למישהו מיוחד עבורי (בוירטואלי בלבד), הייתי מחכה יום יום לשעה היעודה כדי להכנס לצ´אט ולפגוש בו. חודשים נמשכו השיחות שלנו ולא צריך לפרט למה גלשנו כי בשלב מסויים הפך הדבר לטבעי. יש לציין שהבחור הצליח להחזיר לי את הבטחון העצמי עם המון שיחות עידוד ופירגון. בעלי שהתחיל לשים לב לשינוי החל בי, החליט שצריך לשוחח (שוב אחרי הרבה שנים ללא שיחות על הזוגיות שלנו, מציינת שאני נסיתי ליזום שיחות והוא פשוט לא היה מעוניין בהם, בדיעבד היום מבינה למה) ואז באה ההתפרצות שלי על שנים של שתיקה, הוא לא האמין למשמע אוזניו, כל על שליבי אמרתי וגם על אותן שיחות נפש עם הבחור מהצ´אט. הוא נבהל, לא האמין שהאשה השקטה, הטובה ואולי הנחנחית שלו, תעשה לו דבר שכזה.ואז... התחילו שיחות של יום יום כדי ליישר קו וכמו שאני סיפרתי לו, הוא סיפר לי... הוא סיפר לי...שהיה לו רומן שלוש שנים עם בחורה גרושה... כשהגיע שלב הלחץ מצידה שיעזוב את הבית, הוא עשה חושבים והחליט לחזור הביתה... כמו שאמרתי קודם בדיעבד אני מבינה מדוע הזוגיות שלנו במשך שנים בעצם לא היתה קיימת. מאז עברו מספר חודשים, וכל פעם שאני מעלה את הנושא על זה שאני פגוע, נבגדת וכואבת הוא פשוט אומר "אני סיפרתי לך, אחרת לא היית יודעת", כאילו עכשיו צריכה להשלים עם זאת ולקבל את הבגידה שלו. חשבתי להתגרש, חשבתי לעזוב, כמו שעשה לי זאת עכשיו יעשה זאת בעתיד. ופה באה השאלה: מה הייתם עושים במקומי?

איליין

New member
תשובות קשות

היי, קראתי את מה שכתבת ואין לי תשובה או עיצה חד משמעית לתת לך, לא ציינת עם יש לך ילדים ומה את עושה כל זה חשוב מאוד עם את בכלל חושבת על גירושין. אולי תקחי כמה ימי חופש הרחק מכולם ותנסי לחשוב איך החיים יהיו בלי בעלך איך יהיה לפרנס לבד ולגדל לבד...להיות לבד בחגים ומצד שני את החירות שיהיה לך את האפשרות להתאהב ולאהוב מחדש.. נכון אין זה מקומי להעיר אבל אי אפשר לעבור בשתיקה על הבגידה 3 שנים זה הרבה זמן!!! מי אמר שהוא לא יעשה זא שוב?

Vפרקליט

New member
תשובות פשוטות

לשאלה קשה. את צריכה לקבל עם עצמך החלטה, סולחת או לא ? שימי לב, לא אמרתי שוכחת, לא אמרתי מפסיקה לכאוב, אמרתי סולחת. אם את סולחת משמע את מוותרת על השימוש ב"קלף" הזה בזוגיות העתידית שלכם, לא תוכלו לנהל זוגיות תחת השוט הזה שיעלה בכל ויכוח ובכל מריבה בעתיד. אם את מסוגלת להמשיך תוך החלטה שאת סולחת תמשיכי הלאה, הכל בהנחה שאת אוהבת אותו, אם אינך מסוגלת לסלוח ואת מרגישה שזה יהיה עבורך נשק יום הדין אזי עיצרי היום, חבל על כל יום שלך. מי אמר שהוא לא יעשה זאת שוב ? אף אחד, בדיוק כפי שאף אחד לא יודע מה תעשי מחר או לאן היה מתגלגל הקשר עם הבחור מהצ´אט, ובדיוק כפי שלא תדעי איך תיראה האהבה הבאה שלך.

irisi

New member
נורא מעניין כאן

סתם רציתי להגיד לכולכם שפעם ראשונה נכנסת לכאן ונורא מעניין כאן- מה שנקרא שאלות ותשובות מהחיים - אז זהו שתדעו יום שבת כמעט חצות -

רון (בת)

New member
תגובה הפלאה !!!../images/Emo23.gif

תגובה מקסימה ! אהבתי כל מילה. שנונה, ונכונה. גם אני עברתי ועוברת משהו דומה. (אולי אכתוב על כך הודעה נפרדת...). מאוד קשה לעשות את הסוויץ´ הזה ולהחליט שסולחים.... אני חושבת שברגע שהאמון נשבר - משהו בקשר הזה נסדק. וקשה מאוד-מאוד-מאוד לתקן... יש אומנם זוגות שניבנים מכך. אבל זה דורש כ"כ הרבה עבודה קשה.... וזה לא פשוט להחליט: ´זהו. סלחתי. לא שכחתי, אבל סלחתי´. זה ממש לא פשוט....- הדברים האלה לא נמחקים. הם שבים ועולים... ואני בהחלט חושבת שייעוץ יכול לעזור. הרי היה מניע גם לבגידה של בעלך... מאוד מבלבל, אבל - שווה בירור וייעוץ.

האיש

New member
לקארין

קודם כל אין מה להשוות בין רומן של שלוש שנים של בן זוג לבין שיחה בצ´אט רק כדי למצא אוזן קשבת ותמיכה, על אחת כמה וכמה כמו שרשמת שהקשר היה וירטואלי בלבד ואני מקווה שהוא מבין שזה לא עבר את המחשב. זאת בחלט שאלה לא קלה: אם בעלך ניהל רומן, ועוד של שלוש שנים, שתיקה יכולה להתפרש כהסכמה במידה מסוימת כי אם פעם אחת שתקת על דבר כזה, הוא יכול להבין זאת במודע או שלא במודע שגם בפעם הבאה את תוותרי לו שוב, והכל ימשיך כאילו "כרגיל". חוץ מזה ההרגשה האישית שלך, את תתחילי לחיות בחוסר ביטחון ובפחד לגבי נאמנותו, אז תהיי מתוסכלת, והדבר יגרום למריבות וכל מריבה הנושא יעלה. אך לא בכל מקרה, כדאי לסיים את הקשר, כמו שכבר כתבו כאן, השאלה אם יש ילדים, ואם הם בגיל ההתבגרות, עדיף לפנות לאיש מקצוע קודם להחלטה הזאת, נשאלת השאלה לגבי מצבך הכלכלי האם הוא מאפשר לך לחיות בלעדיו, והכי הכי חשוב אם את מרגישה שאת יכולה להחזיר את האמון, לפחות כמעט במלואו. סליחה שאני די ישיר, אבל זה הזמן שלך לשבת באיזה בית קפה או סתם בבית לבד או אם חברה שאת סומכת עליה ופשוט לחשוב אם את יכולה להחזיר את האמון בבעלך אם תחילתי שלא לסיים את הקשר אז ראוי שתילכו ליעוץ כדי לנסות להחזיר את האמון, כדי למנוע תסכול בעתיד כי משם הדרך למריבות קצרה מאוד. שיהיה לך
בכל דרך שתבחרי

zvika5

New member
לקארין

קארין לסלוח זו זכות גדולה, ואדם היודע לסלוח מקבל כפליים. אין צורך שתקבלי את הבגידה וזה וודאי אמרת לו, אבל גם לא בריא לחשוב כל הזמן "הוא שוב... הוא שוב...". חישבי על המשפט "מה שיגורתי בא לי" כלומר מה שאת מפחדת ממנו זה מה שתקבלי. החשוב הוא איך היחסים בינכם היום, איך התקשורת האם היא מספיק פתוחה וגלויה, או שיש עדיין סודות שלא מספרים? ולסיום הייתי ממליץ לך על ספר חשוב שיכול לפתוח את העיניים לחיים מאושרים יותר בכל התחומים "לחיות מתוך שמחה" של סאנאיה רומן. זהו ספר חובה לדעתי לכל אחד, ותני גם לבעלך לקרוא אותו, תווכחי שזה יחולל שינוי עצום בחייכם. בהצלחה

גילוי ומה עושים

קל לתת עצות אולם מה שמתחולל בנפשך רק את יודעת ועצה קטנה מבעלת נסיון ואשר עדין לא פתרה את כל בעיותיה , כשנודע לי על בגידתו שלוותה עם ילד נוסף שבא לחיים ( שזו התמודדות נפרדת )אולם אוכל לומר לך לגבי הזוגיות שלנו, ביום שהגענו להסכמה כי אנחנו נשארים ביחד ומה שיש והיה ביננו הוא יפה טוב ואנחנו נשקם את האמון(דבר המצריך הרבה אנרגיות משני הצדדים ) כמובן שהייתה לי את זכות הבחירה ואני החלטתי להשאר איתו כל העבר נשאר מאחור אין מעלים את הנושא אי אפשר בכל ריב קטן או גדול להטיח בו את הדברים שהרי אי אפשר לנפנף עם חרב פיפיות מעליו לכל חיו, או שאת רוצה להמשיך לחיות איתו ואם לא את יודעת את הדרכים מכיוון שאצלי הסיפור קצת יותר מסובך ישנם ספיחים שצריך לטפל בהם וזאת את יכולה לראות בהודעה למטה מאחלת לך שתמצאי את הדרך הנכונה והמתאימה לך.

karin45

New member
תודה על התגובות, אבל...

תמיד חשבתי שמאד קל לפרק החכמה היא לדעת ולהמשיך להתמודד עם כל הקשיים ולשמור על הבסיס. במשך שנים ניסיתי להגיע אליו, לדבר איתו, ללכת ליעוץ, לנסות ולדבר, היתי מוכנה לשנות ולהשתנות אך הוא היה האגוז הקשה שבינינו. אהבתי אותו, אחרי שנים של נשואים עדין אהבתי, היום מרגישה ריקנות וכאב, נשארתי כי רציתי/רוצה לסלוח. אורית, אחת השאלות הראשונות שלי היתה השאלה עם יש ילד ממערכת יחסים זו? למזלי, לא כמו אצלך. איש מערות, נכון שני בני הזוג אשמים בכל מה שקורה בזוגיות, למטבע שני צדדים, אך עם צד אחד מנסה והשני דוחה, מה עושים? וכמו שכתבתי בהתחלה תמיד אפשר לפרק, אחכה שהזמן יעשה את שלו ולא....

אחריות לעומת אשמה

חיים ומוות ביד הלשון. זאת גם הסיבה שאני מנסה להקפיד בניסוח. אני מציע שתנסחי מחדש משפט אחד. במקום "שני בני הזוג אשמים בכל מה שקורה.." אמרי "שני בני הזוג אחראים לכל מה שקורה...." קל יותר לתקן ולקבל אחריות על ההמשך מנקודת מוצא זו. ושוב, אני מאחל לך שתמצאי את התבונה, האומץ והכח ליצור שינוי חיובי בחייך.

karin45

New member
אחראים... אשמים...

מה זה כבר משנה, את הנעשה... נעשה וצריך להתחיל לשקם או להגיע להחלטות

ניסיתי ורציתי

קארין אני אהיה קצת בוטה ואומר לך , על פי הודעתך רק את ניסית ורצית שימי לב שאת כל הזמן מדברת כי רק את רוצה לשנות והוא לא מעונין , אולי בכל הנסיונות שלך ניסית להיכנס לו לתוך הנשמה חפרת בנשמתו או יותר נכון נצמדת אליו ונדבקת כמו דבק ולא השארת לו יכולת נשימה, אולי חנקת אותו והוא חיפש אויר לנשימה, לפעמים צריך לדעת לתת מרחב גם כשאנחנו מאד רוצים תשובות באותו הרגע , גם כשמציק לנו משהו צריך לדעת למצוא את הזמן להעלות את הנושא , ולא ברגע שהוא נכנס הבייתה להתנפל או לחפש אותו בטלפון או בעבודה יתכן והקצנתי קצת אולם מה שצריך הוא לתת לבן זוגנו את חלקת האלוהים שלו בדיוק כמו שאנו הנשים צריכים את שלנו, זה שהתחתנו לא מבטל את האישיות שלנו את הצרכים שלנו, ונושא נוסף שעלה פה הוא אמון, לאחר שנשבר האמון פעם אחת קשה לשקם אותו אולם בעבודה קשה ולא בכל ריב קטן או ויכוח להעלות ולומר אהה את/ה משקר/ת . בשורה אחת רציתי לומר לא להיות דביקי לבן הזוג מקווה שהצלחתי להבהיר את המסר שלי לכולם , אצליזה עבד והיום אנחנו עובדים על החלק הקשה יותר או אולי לא קשה יותר התמודדות עם הילד הנוסף ונראה לי שגם זאת יגיע לפתרון שיהיה טוב לשני הצדדים , דרך אגב מכמה תגובות שקיבלתי כאן שאבתי רעיונות ואנחנו נגיע לפתרון המיוחל וכל זאת על ידי שיתוף פעולה והבנה בין שנינו אורית

karin45

New member
כן... ניסיתי ורציתי

אורית, כשאני כותבת שניסיתי ורציתי מדובר על תקופה ארוכה מאד של נסיונות לשקם את הזוגיות שלנו (ארוכה = שנים), אבל תמיד הייתי אני היוזמת, לא חנקתי אותו ולא חפרתי בנשמתו ולא נצמדתי אליו כדבק. הפעם הראשונה שהוא פנה אלי ויזם שיחה זה היה כשהרגיש בשינוי שחל בי אחרי השיחות שהיו לי עם הבחור מהצ´ט.

למעלה