מה הייתם עושים?

קאיוש

New member
מה הייתם עושים?

הייתי במו"ר עם סכם 714 בערך. די חסר סיכוי. ואיבדתי את האסמכתא אז אין לי מושג מה הסיכויים שלי אבל אני מבינה שהם קלושים והאמת שנרשמתי לעוד משהו והתחלתי להשלים עם זה. השאלה היא אם להרשם לקורס קיץ בכימיה או להיות ריאלית, להבין שכנראה לא התקבלתי, ולא להירשם, אבל אז אני לוקחת את הסיכון שאולי היה נס וקיבלתי איזה 250 במו"ר (למרות שיצאתי אלימה פיזית ומילולית, שקרנית, מתנהגת ביהירות...) ואז אם אין לי ת'כימיה אני לא יכולה ללמוד... הבעיה היא שלמרות שבראש אני יודעת שלא התקבלתי בפנים אני עדין אופטימית...

morancho1

New member
אני חושבת

שכדאי להתקשר למזכירות לנסות לדלות מידע יום ראשון בבוקר. אני סומכת על פנינה שתיתן לך לפחות רמז. דבר שני, אם נרשמת לטכניון, יש מור לרפואה באתר /שלהם ללא צורך באסמכתא וכך תוכלי להעריך את המור שלך (זה מה שאני עשיתי) ודבר אחרון- אם יש לך ספר הכי קטן תירשמי,ואת יכולה לבטל את ההרשמה לקורס ולשלם קנס של 100 שקל..לא הפסד קריטי כשמסובר באופצייה להפסיד שנת למידה באוניסברסיטה. שיהיה לך בהצלחה!

kontsy

New member
תמשיכי להיות אופטימית ../images/Emo13.gif

כמו שמורן אמרה, מקסימום תפסידי 100 שקל... מצד שני אפשר גם ללמוד לבד, זה מה שאני עושה אם אתקבל (אולי יותר כמחאה נגד הקורס הדבלי הזה)

in god we trust

New member
מה השאלה?!

יום ראשון על הבוקר תרשמי לקורס (הוא בכלל לא דבילי) ותקווי לטוב. במקרה הכי גרוע הפסדת 100 ש"ח.

kontsy

New member
למה כתבתי שהוא דבילי...

אני בטוחה שהקורס מאוד מלמד וכו'... אני פשוט חושבת שעצם קיומו הוא דבילי. למה? כי למשל אני לא צריכה לעשות כימיה ומתמטיקה כי פעם עשיתי בזה בגרות, האם אני זוכרת את מה שעשיתי לפני 4 שנים? לא! האם מישהו שלמד פיזיקה בימי נעוריו יזכור משהו? לא! עובדה שבכל האוניברסיטאות האחרות לא דורשים לעשות את זה, מקסימום יש איזה קורס קצר שמתרטו היא יותר גיבוש, והלימוד עצמו נעשה תוך כדי השנה. נראה לי בעיקר תמרון כדי להוציא עוד כסף מהסטודנטים!

dimiorr

New member
את כל כך צודקת

זה נכון לגמרי. אצלנו בחוג היה מצב עוד יותר אבסורדי - הפקולטה למדעי החיים המליצה בחום למי שאין רקע לעשות את הקורס מבוא בכימיה ולא אמרה שבשבועיים הראשונים של סמסטר א יהיה הקורס "מבוא לכימיה" שמכסה את כל הכימיה שלומדים בערך מכיתה ט ועד הבגרות - והקורס הזה היה עם נקודות זכות, בלי תשלום מעבר ה-שכ"ל ובלי לבזבז זמן חופש יקר...

נכון, לפי הסילבוס, מה שמלמדים בקורס

הזה זו כימיה מאוד בסיסית, וזה חומר שעושים עליו חזרה מקיפה בתחילת השנה. למרות זאת, לפי מה ששמעתי מכמה וכמה אנשים במדעי החיים שעשו את קורס הקיץ, זה רק עזר להם והקל עליהם אחר כך בסמסטר א'. לא שמעתי על מישהו שהתחרט שהוא לקח את הקורס. חוץ מזה שהמרצה הוא צפדיה, שהוא פשוט מלך

dimiorr

New member
הוא אכן student friendly

את חוות הדעת הסופית עליו אגבש אחרי שאקבל את הציון בקורס שלו...

in god we trust

New member
אז ככה

יכול להיות שאפשר לייחס כוונות זדון נסתרות להוגי הקורס - קטנתי... אך למען הדיוק בטכניון יש דרישה דומה לגבי פיזיקה ואפילו ברמה גבוהה יותר ואף שם יש קורס הכנה. יתרה מזאת גם לבוגרי 5 יח"ל הטכניון מציע קורס רענון בפיזיקה וזאת כלשונם מתוך נסיון המראה שתלמידים המגיעים ללא רענון מתקשים מאוד בשנה הראשונה. גם בב"ש מעבר לגיבוש המפורסם בהחלט יש חומר עיוני המועבר שם גם בכימיה וביולוגיה כמדומני (אולי אינני מדייק בקורסים). והאמת שרק בעברית לא ידוע לי על קורס קייץ כל שהוא מה שאולי מסביר את הסטיגמה על הקושי בלימודים לפחות בשנה א'. גם בת"א וגם בטכניון לא חייבים להגיע לקורס ואני מכיר אנשים שלמדו והצליחו לבד! אפשר לשאול מדוע לא מתחילות כל האוניברסיטאות מ"רמה 0" ומיישרות קו, אך אפשר גם לענות שהם צריכים לקבוע נק' התחלה מסויימת אז זה מה שקבעו...(ואולי ילמדו בתחילת שנה לוח הכפל???-(והקצנתי בכוונה)). ככה שת"א לא יחודיים בעניין הזה.... ואולי בכל זאת את צודקת וזו מזימה אחת גדולה? אולי...(בהצלחה בלימוד העצמי!)

Regina Phalange

New member
לגבי כימיה

אני מסכימה שקצת קשה לזכור מה עשית לפני שנים. לראייה אני סיימתי עם כימיה רק לפני שנתיים וקצת, ובתחילת השנה לא זכרתי יותר מדי, אבל זכרתי לפחות קצת, וחשוב מזה- הבנתי את הדברים יותר מאחרים (אני לא יכולה לדבר בשמם, אבל זה נראה ככה). בביולוגיה זה עוד יותר בולט- ההבדל בין מי שלמד בתיכון לבין מי שלא למד קיים, למרות שהגילאים נעים בין 18 ל-34 ולא כולם זוכרים את זה. מבזבזים פחות זמן על להבין ולשנן מושגים בסיסיים כמו "מיטוכונדריה" ו"אנזימים" ומשקיעים אותו בלשנן את החומר, כדי לצמצם את הבחירה בבחינה (מ-9 אפשרויות ל-2-3, ואז מטילים מטבע
). בירושלים אין קורסי מבוא לפני הלימודים אלא קורסים שיש עליהם נקודות זכות, ולדעתי זו האופציה הגרועה ביותר למי שלא למד את המקצועות האלה בתיכון. אז סבבה, מי שלמד פיזיקה וכימיה מעלה את הממוצע שלו, אבל מי שלא למד אחד מהם או את שניהם- סובל. במיוחד השנה, כשהחליטו בלי סיבה מיוחדת (*אהמ דיקן חדש אהמ*) להעלות את הרמה בפיזיקה, ויש מתקשים. הקורס הוא 6 נ"ז, שזה הכי הרבה בשנה א', ויש שני קורסים כאלה. כמעט רבע מנקודות הזכות בשנה א' הן פיזיקה, זה סתם דופק את הממוצע למי שלא למד. קורסי קיץ זה דבר בהחלט מבורך, למרות הבאסה וחוסר היכולת ללמוד לבד בחום הזה...
בקיצור- הקורס לא מיותר יותר מדי, הכסף שמבזבזים עליו מוגזם לכל הדעות.

Regina Phalange

New member
הערה נוספת...

אני מאוד ממורמרת מפיזיקה כרגע, אז אם זה נראה כאילו אני מתלוננת על הדסה- אני לא. רק מאחלת הרבה גיהנום למי שהמציא חשמל ומגנטיות...

Regina Phalange

New member
אגב, אין כמו להיכנס ל"walla!"

כל שעה כדי לקבל קצת פרופורציות. כל שעה כותרת אדומה חדשה על עוד הסלמה במצב, וקולות הירי האלה ברקע...

Regina Phalange

New member
you do that

אתה חדש פה, אני לא סגורה על נטיותיך האתיות: איך אתה מרגיש לגבי התחזות לסטודנטיות טיפה יותר צעירות ממך ופתירת מבחנים בפיזיקה בשמן? כולם פה כל כך מוסריים, god damn it

יוסי n

New member
כולם מדברים על 100 ש"ח, אבל האמת...

היא, שיכול מאד להיות שציון המו"ר שלך גבוה, אל מספיק כדי לאפשר את קבלתך מיד. אז, ייתכן שתיכנסי לרשימת המתנה ("רזרבה" כבר אמרנו...?) וייתכן שתקבלי הודעת קבלה אפילו שבוע לפני תחילת השנה (קרה לידידה שלי). במקרה כזה, את עלולה לעשות את הקורס, להיבחן בבחינה, לעבור אותה, ועדיין להיות במצב בו אינך יודעת אם התקבלת או לא. במקרה זה, ההפסד הוא 900 ש"ח. עכשיו, מה אני חושב שעלייך לעשות? בכל זאת, להירשם לקורס. למרות ההפסד האפשרי. את ממש לא רוצה לקבל תשובה חיובית שבוע לפני תחילת השנה ולגלות שאינך יכולה להתחיל אותה כי לא השלמת כימיה. בהצלחה.

asiuta

New member
תראי, לי יש עוד פחות סיכוי

ממך (סכם 709, אפילו לא זומנתי למו"ר ביוני), אבל אני עושה את הקורס בכל מקרה, במקרה הכי הכי גרוע, כשאני ארצה להתקבל שנה הבאה אני כבר לא אצטרך אותו (ביררתי את זה אצל פנינה). ונניח שאת לא רוצה לנסות עוד פעם, אז רכשת קצת ידע בכימיה.. ניחא. בכל מקרה בהצלחה.

למעלה