מה הייתם רוצים שיהיה ב"ספר האבק"?

yael ziv

New member
מה הייתם רוצים שיהיה ב"ספר האבק"?

זמן רב מידי עובד פיליפ פולמן על "ספר האבק", וציפיותיי מהספר רק הולכות וגדלות. ישנן השערות רבות לגבי תוכן הסיפורים שיהיו, אך עדיין אין ביסוס לאף אחת מהן, וכל שנותר לנו לעשות הוא לקוות
אז, איזה סיפורים אתם הייתם רוצים לקרוא בספר? על אלו דמויות? מפגשים? עמים? ובכלל- האם גם אתם מצפים לספר?

האבק

New member
שאלה טובה! ../images/Emo13.gif

אני מקווה למין ספר רקע. פולמן הבהיר לנו שזה לא המשך ישיר לחומריו האפלים, ואני שמח שכך הוא קבע. מה זה ספר רקע? אולי סגנון "הסילמריליון" שמביא לנו מידע על ההיסטוריה של העולם שטולקין בנה. כמובן שאין מה להשוות בין שני היצירות, כי אני לא רואה את פולמן כותב על בריאת העולם או סתם ממציא דמויות טובות שנאבקות ברע, כי בשונה מטולקין שאצלו יש טוב ורע ברורים, אצל פולמן כולם אפורים. אז איזה מידע רקע? אני חושב בכיוון סיפורים על הדמויות המשניות של הספרים (כמו שכבר נרמז שכנראה יהיה בספר) כמו הסיפורים של יוריק ולי סקורסבי (איך נפגשו), לורד עזריאל והגברת קולטר (איך נפגשו וכו') ואולי סתם סיפורים על עולמה של ליירה, או אולי המולפה.

dahoe

New member
אני חושב להסתמך דווקא על השם.

נראה שהוא יוסיף מידע על האבק, על כיצד האלתיומטר פועל ועל דמונים. כל מיני דברים שהיו משעממים מכדי להכניסם לספר או שלא היה להם מקום.

האבק

New member
הם לאו דווקא משעממים

לדעתי עוד מידע על דמונים והאבק יהיה מרתק. בנוגע לאלתיומטר - הוא אף פעם לא הסביר לנו לגמרי איך זה עובד, וזה טוב. זה משאיר מקום לדמיון.

dahoe

New member
לא הבנת אותי נכון.

הם היו משעממים מכדי להכניסם לספר. מובן שמעניין לקרוא עליהם, אבל אם היית באמצע הספר נתקל במליון הסברים זה היה משעמם אותך.

Fairywitch

New member
זה בערך מה שאני מקווה../images/Emo45.gif

לקחת לי את המילים מהפה- תחזיר לי אותן

dahoe

New member
מה יכולים לעשות חסרי טאקט כמונו?

אם לא לגנוב מילים מאנשים אחרים?

הייתי רוצה..

ישנם שני סיפורי רקע שהכי הייתי רוצה לשמוע עליהם. אחד זה הסיפור של המשלחת של ג'ון פארי, אבא של ויל, והשני זה הסיפור על איך שסרפינה פקלה הכירה את פארד קוראם. חוץ מזה, אני מצפה שהוא יפתיע אותנו. אני מצפה לסיפורים מסוימים שישפכו אור על דברים שקרו בספרים. ואני מצפה בעיקר שזה יהיה ספר מעניין (כמו כולנו, אני משערת)

מסכים עם אודי

אבל גם הייתי שמח לשמוע באמת על ג'ון פארי והמשלחת שלו, וגם על איך לורד עזריאל הפך לכזה מפורסם והסיפור של בעלה הקודם של קולטר. לדעתי דברים כמו איך סרפינה פקלה פגשה את פארדר קוראם יכולים להיות נחמדים, אבל הייתי הרבה יותר מעוניין לדעת על ההיסטוריה של חומריו האפלים (על המלחמה הראשונה, יצירת הסכין המעודן וכו'). לדעתי אם הוא יכתוב איך דמונים נוצרים ועל האבק זה יהרוס מהקסם שלהם. כל מה שנחמד זה שאנחנו לא יודעים הכל.

האבק

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

חשבתי על זה ושכחתי מזה לגמרי. לספר על המלחמה הראשונה של הסמכות והאבק, על העידן של יצירת האלתיומר והסכין המעודן (שאם שמים לב נוצרו פחות או יותר באותה תקופה) וכו'. זה נשמע לי מרתק.

yael ziv

New member
גם אני מקווה

שהוא יכתוב על המלחמה הראשונה, והשתלשלות הדברים, אבל לפי מה שנראה עד עכשיו, הספר יהיה מורכב מסיפורים קצרים על דמויות משנה בטרילוגייה (לאו דווקא עם קשר בין הסיפורים). נראה מה יהיה..

למעלה