מה הייתן עושות במקומי??

תוכי

New member
מה הייתן עושות במקומי??../images/Emo53.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אתמול הודענו לחמי וחמותי שמצאנו כנראה דירה נחמדה בפ"ת ושאלנו אותם אם אכן הם יעזרו לנו (ילוו לנו למרות שלאחיות של בעלי נתנו את הסכום מתנה) אז ההורים "הנחמדים" של בעלי אמרו שהם בשום פנים ואופן לא מוכנים פ"ת אלא רק ר"ג קרוב אליהם. ההסתייגות מפ"ת היא מפני שההורים שלא לא אוהבים את ההורים שלי בכל אופן אני מוכנה לוותר על הסכום העיקר שיהיה לי שקט נפשי ולהתחייב יותר בבנק מה דעתכן האם אני צודקת או לעשות מה שחמי רוצה??

אתי@

New member
שאלה קשה... התשובה מתחלקת ל-2

מצד אחד, אני חושבת שלא הייתי רוצה לקבל הלוואה אם התנאי להלוואה הוא - "אל תגורי ליד ההורים שלך"... מצד שני, אי אפשר לזלזל בערכה של הלוואה שלא דרך הבנק. מי רוצה את השיעבוד לבנק ולריביות שלו? אז תלוי מהם השיקולים שלכם בבחירת דירה בפ"ת. אם קריטי לכם לגור בפ"ת, אז השיקול הזה בנוסף לתנאי ההלוואה של ההורים של בעלך, מכוונים לקניית הדירה בפ"ת. אם לא משנה לכם אם הדירה בפ"ת או בר"ג, והסיבה שהחלטתם לקנות את הדירה בפ"ת היא רק בגלל שכבר מצאתם אותה, אז אולי כדאי לכם לחכות ולהמשיך לחפש עד שתמצאו דירה בר"ג. בהצלחה...

תוכי

New member
השיקול לקנות דירה בפ"ת הוא

שבפ"ת הכל יותר זול הדירות המוצרים לבית, קניות של אוכל למיניו הרי לא צריך לקפוץ מעל "הפופיק" לא??

אתי@

New member
שיקול מאוד מאוד מאוד מאוד נכון ../images/Emo45.gif

ואם אפשר, אז עוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד

אתי@

New member
אבל גם המגורים ליד הורים עוזרים הוא

שיקול חשוב מאוד מאוד מאוד

שירי71

New member
סתם תחושבת בטן לא מבוססת

ומבלי לדעת כל עובדה לגבי הקורה, ויחד עם לקחת בחשבון שהתגובות שלי הן די לא שקולות, אני לא הייתי מאפשרת להם לקבוע לי איפה לגור פ"ת ור"ג זה כמו ללכת למכולת שמעבר לכביש. אם יש להם בעיה עם זה אני הייתי שמה להם את הגבול כבר כאן ועכשיו. והכל בהנחה שבנזוגך תומך בך ואוהב אותך. ואם הייתי שוקלת לפני שאני עונה הייתי שואלת אותך למה הם רוצים אותך קרוב? ולמה ביקשתם הלוואה ולא עזרה כמו לאחיותיו? האין זו שימת כותרת שלכם מגיע פחות? והאם יהיה לך טוב לידם? וחוץ מזה כשיהיה לך קשה למי את רוצה להיות קרובה? ומה בנזוגך אומר?

תוכי

New member
ההורים שלו

דיי שתלטנים וקשים והם רוצים להחליט לנו מה לעשות לא מעניין מה דעתנו ומה אנחנו רוצים

shelycat

New member
אין סכום כסך ששווה איבוד עצמאות

אין שום סכום כסף ששווה את הנזק שיגרם לעצמאות שלכם בבחירת ההחלטות המשותפות שלכם ללא תלות מההורים. אני אומרת רוצים יתנו לא רוצים לא יתנו. זכותם להביע דעה אבל לא להציב תנאים, כמו שאומרים בעל המאה הוא בעל הדעה וברגע שהם ישלמו/יעזרו לכם בקניית דירה שמצורפים לזה תנאים, התנאים רק יגדלו ויתארכו, הרי גם לאחר שתעברו לדירה הם ירגישו כחלק מהבעלים שלה ויוכלו להעיר לכם על כל מה שלא ימצא חן בעיניהם ואתם תהיו חייבים לשתוק ולקבל. אני בעד הצבת גבולות וכמו שאמרנו להורים עוד כשתיכננו את החתונה תירצו תעזרו לא תירצו לא תעזרו אבל ההחלטות הסופיות הן שלנו באופן מוחלט, כלומר אצלנו אין מצב של "בוסים" שחייבים לדווח להם על מעשינו ולתת דין וחשבון על כל דבר. ודרך אגב מה נגמר עם "ערב מאכלי עדות"?

שירי71

New member
no-one could have said it better

מילים כדרבנות שלי בדיוק מה שרציתי לומר.

תוכי

New member
shelycat - האמת שחשבתי על

כמה דברים וביקשתי ממך בפורום המתכונים אני לא בדקתי אם השבת לבקשה שלי בעיקרון הערב יהיה ביום חמישי ויהיו מאכלים מכל מיני עדות : מרוקאים, עיראקים, גרוזינים, יוונים והודים נשמע נחמד לא??

יעלי2

New member
רוצה להוסיף סיפורון למחשבה

זוג חברים שלנו לקח על עצמו משכנתא גדולה ומכבידה כדי להיות קרובים להורים שלו (בלחץ מתון מצידם). עד עכשיו ההורים עזרו במשכנתא, אבל המיתון עושה את שלו והם לא יכולים לעזור כמו לפני שנה. פתאום עלו מחשבות, שלו הם היו מחכים, הם היו קונים באיזור הרבה פחות יקר כי המשכנתא מאוד מלחיצה.(ולא צמוד לזוג ההורים הנ"ל), כך שהשיקול שלך נשמע מאוד הגיוני. גם קרוב לאמא שלך שתעזור לך עם ילדים בעתיד והרבה פחות התחייבות במחיר, כי בסופו של דבר אתם צריכים לחיות עם התוצאה..המחיר. יעלי2

fila

New member
.........

לגור ליד ההורים זה יכול לעזור מאוד לפעמים- מי כמוני יודעת
אבל לא הייתי מוכנה בשום פנים ואופן שיציבו לי תנאים מעין אלו במיוחד שמי שמציב את התנאי זה לא הוריי, שאני בטוחה גם היום אחרי שהתחתנתי שהם תמיד רוצים רק בטובתי. זה לא פשוט להחליט במקרה שלך אבל אם את חושבת שתסתדרי עם ההלואה מהבנק אל תתני למי שמציב לך כאלה תנאים לשלוט בהחלטות שלך בהצלחה

jess ועוד

New member
לכו עם התחושות שלכם

אם היום הם אומרים ככה ואתם תתפשרו כל החיים הם יכולים לשבת לכם בסלון ו"לנגן" לכם שהכל בזכותם ....

leahf25

New member
לדעתי,

קודם כל, הורים צריכים לעזור באופן שווה לכל הילדים. דבר שני, נכון שלקחת הלוואה מבנק זה הרבה יותר כאב ראש אבל מצד שני מדובר פה על עיקרון ועל העצמאות שלכם (כמי שמישהי הזכירה) ולזה אין שום מחיר.

אופה3

New member
לתוכי החמודה, אז האמת היא שאני

חושבת, שהשקט הנפשי שלך יותר חשוב מכל דבר אחר, מה שנוח לכם, זה הכי טוב, לא כדאי לתת להורים או לחמים להכנס יותר מידי לחיים, גם אם זה שיקול כספי, מה שנוח לכם ומה שטוב לכם, הרי אתם חיים יחד אחד עם השני, ולא עם ההורים, חוץ מזה, אם ההורים שלך גרים בפ"ת, כי בעזרת השם שיגיעו הילדים, לפחות אמא תהיה במרחק של רגע, ובכל זאת אני חושבת שהשקט שלך יותר חשוב מכל דבר אחר בעולם שלך בברכת שבוע טוב, האופה

shiri s

New member
אם אני יכולה להתערב, למרות שזו הפעם

הראשונה שאני כותבת (למרות שאני קוראת נסתרת), זה פשוט מרתיח ומעצבן. לדעתי ההורים שלו הם חצופים מדרגה ראשונה. וככל שתתרחקו מהם כך ייטב לכם. הם לא יוכלו להיכנס לכם לחיים, ולומר לכם מה טוב ומה רע. (מצטערת על הדברים החריפים, זה פשוט מעצבן). שירי

danaziv

New member
אסרטיביות זה שם המשחק

אני חושבת שאתם חייבים לעמוד על שלכם ולעשות מה שטוב בשבילכם,כי כמו שזה נשמע הדברים רק ילכו ויסתבכו עם הזמן. אתם לא צריכים שישבו לכם על הוריד כל החיים. עם כל האי נעימות אתם צריכים ללכת עם תחושות הבטן שלכם ולגור איפה שמתאים לכם ולא להם. אז עם כל הכבוד לכסף אין מחיר לשקט נפשי כפי שכינית זאת.

למעלה