מה היתם עושים?

riva2

New member
מה היתם עושים?

אני לא אוהבת אוכל של חמותי, הוא פשות לא טעים לי אבל היא חושבת שהיא בשלנית מאולה ומנסה כול פעם לדחוף לי את האוכל שלה. היא עומרת : תוכלי זה טעים-טעים!.. וכול התירוצים שלי :אני לא רעבה, רק אכלתי, לא מרגישה טוב,יש לי בחילה...-לא עוזרים -"תוכלי מה יש?"כנראה היא פשות לא מסוגלת לתפוס שזה יכול להיות לא טעים,היא חושבת שאני מתביישת... דיברתי עם בעלי אמרתי לו להגן עלי כשהיא מחריכה אותי לאכול. הוא ניסה להגיד לה מהשהו כמו "על תחריכי אותה היא אכלה בבית" ... אבל זה לא עוזר.היא פשות יושבת לידי ולא מניחה לי עד שאני לא אגמור את הצלחת עם האוכל המגעיל הזה

kisses

New member
את האמת שאין לי כל כך עצה בנושא

אולי כדאי שתדברי איתה ותסבירי לה שיש לך כיבה חלשה ושהאוכל שלה לא עושה לך טוב או שפשוט אל תאכלו שם.

riva2

New member
היא תעלב

זה מנהג קבוע ללכת אליה ביום שישי לארוחת שבת

kisses

New member
אז למה שלא תזמינו אותם ליום שישי

ככה את מבשלת מה שאת אוהבת והיא אוכלת את זה

inventor

New member
אין לך מושג כמה אני מזדהה

אבל לאט לאט התחלתי לטפטף במשך 10 שנים וכרגע יש דברים יותר אכילים ותאמיני לי אין לה מתחרים אז קניתי לה כמה מלחיות דקורטיביות מטיולים ואז לא נעים שאין במלחייה מלח אכן בהחלט עוזרת לי בעיית הקיבה , (במקרה אצלי אמיתית) אבל תאכלי לאמץ אותה (מעי רגיז)אני מציעה לך לקנות תה שומר יש ממש מעולים , ולהביא אותו בתור תרופה , תאמרי לה שהתפתחה לך מעי רגיז ולפעמים ללא סיבה אוכל גורם לך לכאבים, ואז את צריכה לשתות את זה. תאכלי כרגיל בפעם הראשונה, ובפעם השניה , ואז לאט לאט תבקשי יותר מוקדם את התה הנ"ל. עוד דבר , בטוח יש כמה דברים שהם יותר אכילים בשבילך אז הדגישי אותם , ופארי אותם ספציפית ובקשי שתכין אותם , כי את מתה עליהם (ובקשי לדעת איך מכינים אותם)ואז היא תכין אותם יותר ותבין שהשאר נימוס. אצלי יש בעיה מוזרה - הדבר היחיד שממש טעים לי אצל חמותי הוא סוג מיוחד של פסטה , אבל היא לא מוכנה להכין אותו בשבילי , " כי הוא זה אוכל פשוט מידי - ולא מכבד אותי" והיא רוצה לטרוח בשבילי באמת מהלב שלה (נאמר לא בציניות) מה שכן

אולי תתנהגי כמו חמותי

שהגיע אלי לארוחת ערב, הביאה איתה סיר אוכל מהבית בשביל "לעזור" לי, כי אולי לא הכנתי מספיק אוכל
, ולא נגעה בשום דבר שאני הכנתי.

רובנס

New member
ההפסד כולו שלה אז למה לבזבז אנרגיה

במחשבות על זה או באגירת כעסים חסר מה לאגור בחיים

חני ב

New member
מאד מוזר לי שהיא

לא מרגישה שאינך אוהבת את האוכל. אני באופן אישי לא יכולה לאכול מה שאני לא אוהבת. לכן, לא הייתי אוכלת במקומך. אם את לא רוצה לאמר לה את האמת, (זה באמת מעליב), תאמרי שאת בדיאטה, כרגע אכלת, אינך רעבה. עד כדי כך שום דבר את לא אוהבת ממה שהיא מכינה?

bertap

New member
הכי טוב להגיד את האמת

שאת את האוכל שלה לא אוהבת תראי שהתגובה לא תיהיה כל כך חריפה

תבקשי מלח ופלפל ש יהיה על השולחן

וזהו זה. די לנימוסים לא טעים לך והיא מחייבת אותך תוסיפי תבלינים עד שהטעם ישתפר ואם לא - תגידי שאת ממש לא רוצה ולקום מהשולחן. את יכולה ממש לא להיות נימוסית ולהגיד לה שמספיק. סבתא שלי היתה כזו ורק בפעם המאה היא הבינה עם מי יש לה עסק ומאז היא לא דוחפת לנו אוכל בביקורים יותר. וגם חמותי למדה לא לדחוף אלא לשאול אם רעבים ורק אז להציע גם אם זה לא טעים אני לא אוכלת ודי.

amitmom

New member
riva...תשמעי חמודה, יש פתרון פשוט

וקל. לומר לה..חאוכל לא טעים לי / אני מלאה/ אכלתי כבר/יש לי כיבה עצבנית אז עדיף שאני אתן לה קצת להרגע וכו´. אני מכירה את כל התרוצים האפשריים כי לחמותי תמיד אבל תמיד יש שערות בתוך האוכל. בפעמים הראשונות לחשתי לה בשקט שתאסוף את השער לפני שהיא מבשלת אבל כיוון שתמיד יש שערות שלה באוכל אני נגעלת (הייתי נגעלת גם אם זה היה השיער שלי) אבל מה לעשות שהיגינה בסיסית זה לא אחד התחומים החזקים שלה אז בשביל לא להקיא את נשמתי אני מפתחת כיבה עצבנית במיוחד בשבילה. אגב, יש לך יופי של עברית יחסית ל-3 שנים. אל תתנצלי על שגיאות. זו הדרך היחידה ללמוד שפה. ולזאת שהעירה לך..חביבה..סבלנות זו מילה נפלאה..תשתמשי בה הרבה. יש הרבה אנשים דיסלקטים או עולים חדשים ומה לא. להיות סבלנים וקצת דרך ארץ לא תזיק.

bell2002

New member
ורק רציתי להוסיף

שמי שלא עושה לא טועה. ריבה, 3 שנים בארץ וכבר מעורה וכותבת בפורום - את עושה המון וכל הכבוד לך. והטעויות הנלוות רק מוסיפות לך המון חן ומתיקות.

הגנובה

New member
לוקחים כף מכל דבר שהיא מציעה לך

ובולעים (אם היה כלב גדול מתחת לשולחן - אפשר היה להאכיל אותו - אבל...). תראי - כל אחת והבעיות שלה.... חמתי השתדלה לשים לי בצלחת כמה שפחות - ואם אפשר אפילו לא את זה... אז מה יותר טוב?

popo11

New member
לא אוכלים. משאירים את הצלחת מלאה.

זה מה שאני עושה. שתעלב. או שתלמד לבשל כמו בן-אדם. בלי תירוצים בכלל. למה את לא אוכלת? לא כל כך רעבה ולוקחת כף סמלית. אח"כ מקנחים בפיצה טובה.

חמותי יודעת שאני לא "מתה " על האוכל

שלה..... והאמת היא גם בעלי לא אוהב את האוכל שלה...אבל אוכל... כי לא נעים! טוב הוא התרגל לאוכל של אישתו
. אנחנו אמורים לאכול אוכל שלה פעם בחודש(בארוחת צהריים) אז זה יום לדיאטה! אני אישית אוכלת רק את המנה העיקרית(אפשר לחשוב איזה מנה
) וממש נמנעת מלאכול דברים אחרים(עוגות,סלטים וכיוצ"ב)

bell2002

New member
נו באמת, אם הייתה מכריחה אותך

לאכול סוליה מפלסטיק היית עושה לה טובה ואוכלת? פשוט לחייך כמו מלאך ולהגיד שאת ממש שבעה. להניח בצד את הסכו"ם וזהו. כמה תוכל לשכנע אותך עוד? הרי לדחוף לך את האוכל ממש לפה לא תצליח? אסרטיביות וקצת אהבה עצמית - זה הכל!

eliyhu

New member
אוכל

אילו ידעת לכתוב עברית ללא שגיאות היה גם האוכל טעים יותר

עדה ב

New member
אילו היית יותר סובלני

אולי היית חושב על האפשרות שאולי היא עולה חדשה והעברית שלה לא כל-כך טובה, או אולי חושב על האפשרות שהיא דיסלקטית?????

למעלה