מה היתרונות של דרכון אירופי בכניסה/שהייה בארה"ב?

shon1717

New member
מה היתרונות של דרכון אירופי בכניסה/שהייה בארה"ב?

להבנתי, אם אני נכנס עם דרכון של האיחוד האירופי אני לא צריך ויזה - אבל יש שהייה מקסימלית של 3 חודשים בלבד (באמצעות תכנית ESTA).
לעומת זאת, עם דרכון ישראלי + ויזה - אני יכול להישאר עד 180 יום (בהנחה שפקיד ההגירה ייתן לי תקופה כזו בכניסה..).
אז איפה פה היתרון של הדרכון האירופאי - אם יש לי כבר ויזה ל-10 שנים בדרכון הישראלי...?
מה אני מפספס פה......?
אשמח לתובנות של מי שבאמת יודע.

John the Savage

New member
אתה לא מפספס כלום

מבחינת כניסה לארה"ב כתייר, היתרון היחיד של דרכון אירופאי זה שלא צריך להוציא ויזת תייר. אם יש לך כבר ויזת תייר בדרכון, זה לא נותן שום יתרון בסיטואציה הזו.

shon1717

New member
כניסה עם דרכון אירופי

תודה על המענה.
זאת אומרת שאם אני נכנס עם דרכון אירופי - אני חייב לצאת בתוך 3 חודשים?
אם התשובה חיובית - עדיף כבר להיכנס עם דרכון ישראלי, שיש בו כבר ויזה ל-10 שנים, ואז אוכל לשהות 6 חודשים.
האם אני מבין נכון?

klemiki

New member
גם אז תצא באותו זמן

זה שהוויזה ל10 לא אומר שאתה יכול להישאר 10 שנים.
במעמד הכניסה יגבילו את השהייה לאל שמתחשק להם, בדכ למ90 יום.

Boston Guy

New member
ובבוא אלול אלינו \ ריח רע עלה \ והתחלנו את שירנו \ מהתחלה..

ברגע שבו אדם בוגר שלכאורה (לפחות לפי הכרטיס האישי) אמור להימצא "באמצע החיים" מתחיל לדבר על רצון להיכנס לארה"ב ולשהות בה יותר מ 3 חדשים - צצים סימני שאלה לגבי התכניות שלו.
ואם הם צצים אצלנו - הם צצים גם אצל מפקח ההגירה בשדה התעופה שמולו תעמוד אחרי הנחיתה.
ולכן - אל תתפלא אם תגלה שאישור השהייה שתקבל במעמד ההגעה לארה"ב לא יהיה לשישה חדשים, אלא לזמן קצוב יותר.

John the Savage

New member
כן, אתה מבין נכון

ואגב, הדברים שנאמרו מעלי קצת מטעים.

קציני ההגירה בכניסה לא נותנים סתם אישור לכמה זמן שבא להם. ובאופן כללי קציני הגירה לא עושים מה שבא להם אלא פועלים לפי ההנחיות. וההנחיות הן לתת אישור כניסה ל-6 חודשים אלא אם יש נסיבות מיוחדות לתת פחות. על פי ה-Inspector's Field Manual*:
Minimum admission period. Unless specifically authorized by a supervisory inspector, the admission period shall be no less than 6 months.

* להבהרה: ה-Inspector's Field Manual אמנם מ-2006 ולא התפרסמו הגירסאות החדשות יותר, אבל גם על פי המידע שקיים וגם על פי הנעשה בשטח, אין סיבה להאמין שההוראות בסעיף הזה השתנו.

https://www.shusterman.com/pdf/cbpinspectorsfieldmanual.pdf

shon1717

New member
תודה רבה ג'ון - נראה שאתה היחיד שהבנת את שאלתי..

וכן - אנ יודע שהדברים שנכתבו בשאר התגובות מטעים ו/או שגויים ו/או כלל לא רלוונטיים ו/או פילוסופיים..

למעלה