מה הכיוון?

anafzahav

New member
מה הכיוון?

נולדתי ב- 21.7.66 נדמה לי ב 14:00 התחום שאני מתלבטת בו הוא התחום המיקצועי במשך שנים בערך מגיל 11 ראיתי את יעודי כגננת למדתי את המקצוע אבל איך שהוא זה לא הסתדר אני אוהבת את העבודה עם הילדים אבל יש לי קושי להסתדר עם המערכות שבהן עבדתי. באופן כללי היתה לי עוגמת נפש עם המקצוע. המצב כרגע זה שאני כבר שנתיים לא עובדת מתוך החלטה משזותפת שלנו אבל יש בי בזמן האחרון המון חוסר נחת לא מתאים לי להיות בבית אבל אני לא יודעת מה אני כן רוצה ולא בא לי שוב להסתפק בעבודה שהיא פשרה כיזה מה יש. נסחתי לעצמי שהבעיה של היא שיש לי הרבה כישורים אבל אני לא יודעת איך להוציא אותם אל הפועל אני יודעת שזאת הודעה נורא אישית אבל אולי גילוי הלב שלי יעזור למשהו אחר שיקרא אתזה אז אני ממשיכה. אני יודעת שחלק מהותי מהקושי שלי זה חוסר הבטחון חוסר הערכה עצמית תחושה שאין לי מה לתת בתחום העבודה ובתחום החברתי. בבית אני מרגישה בטוחה שצריכים אותי בלעדי הכל יתמוטט. אבל בחוץ מי צריך אותי בכלל אז למה שירצו אותי או אפילו לשלם לי. יש לנו כרגע גם בעיה כלכלית לוחצת אז אני לא יכולה ללכת ללמוד משהו אבל אני מאמינה שאם אני אדע מה אני רוצה באמת ואאמין בזה ובעצמי אז אני אוכל לקחת לעצמי את המשאבים הדרושים (זמן כסף אנרגיה) התחומים שאני מתלבטת ביניהם הם: להמשיך בחינוך (למשל לפתוח משפחתון בבית) לפנות לכיוון יצירתי כתיבה (לקחתי השנה קורס בכתיבה יוצרת שאני גם די תקועה איתו כרגע) ללמוד בבית משהו בתחום המחשב תקשורת (בן זוגי הוא מהנדס מחשבים כך שזה אפשרי בתאוריה לפחות) או לחכות שתגיע ליה תשובה מאיזה מקום מה אני רוצה לעשות ובינתיים לעבוד על עצמי לגדל את הילדים ולחיות רק להיום. תודה רבה על הסבלנות עד פה ואם יש לך תשובה בשבילי אני אהיה ממש אסירת תודה. ללמוד בבית בתחום המחשב

בואי נעשה סדר - ונהיה פרקטיים..

ראשית, נראה שאת מודעת לבעיות שלך, או לפחות לחלק מהן. מאין הגיעו, ואיך הם נוצרו בצורה כל כך קרדינלית - זה סיפור אחר, אבל אולי במסגרת הפורום זה לא כל כך שייך לעניין. מה כן שייך ? לעשות. כל השאר זה באמת מלים. נראה שהאפשרות הכי מעשית היא באמת לפתוח את המשפחתון הזה, לראות שבאמת הדברים קורים, הילדים אוהבים אותך - ומשום כך ההורים גם מוכנים לשלם כסף - ועוד ועוד. ברגע שנתחיל לבנות את הבסיס, תוכלי להתקדם למקומות אחרים, אתגריים יותר. אולם כל מטר אכן מתחיל מסנטימטר, וזה שאת גרה עם מהנדס מחשבים לא יעשה אותך למתכנתת -עם סף תסכול נמוך כל כך, מן הסתם זה עוד יוסיף בעיות לזוגיות שלכם, וחבל.. גם הנושא היצירתי יכול לחכות קצת מבחינת סדנה, ואולי דווקא עצם קבלת הבטחון בעבודה הראשונית שאת הולכת לעשות לגבי המשפחתון, יפתח בעקיפין גם את הערוץ הזה, שזקוק להרבה יותר עדוד מאשר כשרון (שכבר ישנו שם). ולגבי כל השאר - אפשר לראות את כל המפה בגדול, ולראות היכן דברים נתקעו ומה צריך לעשות, וכל זאת ביעוץ אישי. אולם מעבר לכך, ובלי שום קשר - התחילי לעשות. המשפחתון - תחום שנראה שיש לך בטחון בו - נראה כמו התחלה טובה, ומרגע שמתחילים לגלגל את הגלגל הזה קדימה, הבטחון שנצבר בהדרגה מאפשר גם הליכה למחוזות אחרים. בהצלחה..

למעלה