מה הכי נכון לעשות ?

alicate

New member
מה הכי נכון לעשות ?

שלום,
חדש בפורום.
אשמח בבקשה לעזרה מצד מי שמבין.
הסיפור הוא כזה :
יש לי בת זוג (לא ישראלית), הממתינה לגרין קארד שלה. אמא של אזרחית (מהגרת במקור) והגישה עבורה בקשה לפני כ 6 שנים.
מבדיקה שעשינו, נשאר לה שנה עד קבלת הגרין קארד.
שנינו מעוניינים לעבור.
לי יש כרגע ויזת תייר.
הומלץ לי (ואני לא יודע אם זה נכון), להמתין שהיא תקבל את הגרין קארד שלה, נתחתן ואז היא תגיש בקשה על שמי כבעלה. בינתיים, כשהיא תוכל לעבור לשם, אני אכנס עם ויזת תייר שתקפה ל 6 חודשים ולאחר מכן אוכל להגיש בקשה לויזת סטודנט ( לקחת קורס במשהו) ובקיצור למשוך את הזמן כך עד לקבלת הגרין קארד שלי.
האם זה כיוון נכון?
האם אין סיכון לנסות לשנות סטטוס בזמן שנכנסתי כתייר ועכשיו פתאום אני משנה סטטוס בלי לצאת קודם כל מהמדינה?
יש לי אפשרות לנסות להשיג ויזת עבודה זמנית בינתיים לפי קריטריון של "כישורים מיוחדים". האם זה עדיף? זה תהליך יקר ולא יודע אם חכם לעשות זאת, בזמן שבת הזוג שלי צריכה לקבל גרין קארד עוד שנה.
האם אוכל להיכנס איתה כשהיא תקבל את הגרין קארד שלה, לפי התכנית של - תייר ואחכ מעבר לויזת סטודנט על ידי לקיחת איזשהו קורס באנגלית או משהו כזה? האם זה רעיון ראלי?
תודה רבה מראש על העזרה.
 

zuki3

New member
כמה דברים

1. לחברה שלך נשארה שנה עד תחילת התהליך, לא עד קבלת הגרין קארד,
היא תקבל גרין קארד במסלול הזה עוד שנתיים.
כרגע מתחילים לטפל בבקשות שהוגשו ב8 לאפריל 2011
כך שאם הגישו את הבקשה לפני 6 שנים עבורה,
סביר שהיא תתחיל את הטיפול עוד שנה.
2. וזה מה שאני הייתי עושה אם הייתי במצבך ואוהב את אותה בחורה,
הייתי מתחתן איתה עכשיו, משנה את מסלול ההגירה לילדים נשואים , ונשאר לגור עם אותה בחורה, 6 שנים בישראל או במדינה אחרת כלשהיא, ואז מקבלים ביחד גרין קארד, ועוברים ביחד לארצות הברית, זה המסלול שנשמע לי הכי הגיוני,
אלא אם אתה לא כל כך אוהב אותה, והמטרה היא לעבור לארצות הברית יותר מאשר לחיות איתה.
3. אם אתם לא מעונינים במסלול הזה, אתה יכול לנסות לקבל ויזת סטודנט או ויזת עבודה, אין שום קשר אליה, ואין שום קשר לשינוי סטטוס, אתה יכול לעשות את זה מישראל, גם יותר הגיוני, להרשם לאותו בית ספר שהחלטת ללמוד בו, וזה לא יכול להיות קורס קצר, אלא לימודים ארוכים,
גם אחרי שהיא תקבל גרין קארד ותהיו נשואים, יש שנתיים המתנה עבורך עד תחילת הטיפול ועוד שנה של טיפול אם זה יהיה מישראל או שינוי סטטוס בארצות הברית,
כך שאתה צריך למצוא מסלול לימודים של שנתיים לפחות ולא קורס קצר.
אין לך צורך לעבור עם ויזת תייר,
יש לכם עוד שנתיים עד שאישתך לעתיד תקבל גרין קארד,
תדאג להתקבל ללימודים ארוכים עד אז, ותדאג שיהיה לך מספיק כסף להראות שיש לך לחיות במשך כמה שנים בתור סטודנט.
מה שכן, זה מסלול לא ידוע, לא ידוע אם תתקבל ללימודים ובעיקר לא ידוע אם תקבל ויזת סטודנט,
ואם אתה יכול לקבל ויזה עבודה זה הכי טוב, אבל אתה כנראה לא מבין כמה זה מסובך, לרוב האנשים זה בלתי אפשרי, לא כל כך לקבל ויזת עבודה ועוד פחות ויזה לכשורים יוצאי דופן.
 

ilanvag

New member
כמה תשובות:

ראשית, חולק על ההמלצות של צוקי, וגם לא מתלהב מהסגנון ("אלא אם אתה לא כל כך אוהב אותה..."). כל עוד טראמפ בשלטון, וכל נושא ההגירה הולך ומסתבך כמעט מדי יום, לתת המלצה לעבור במודע מסלול, ולדחות הגירה בשנים רבות, זה בעיניי חוסר אחריות.

קודם כל ולפני הכל -- החברה שלך צריכה להמשיך במסלול הנוכחי, ולשאוף לקבל את הגרין קארד כמה שיותר מהר. כפי שנכתב, התאריך שאתה מדבר עליו הוא ככל הנראה התהליך בו היא תוכל *להתחיל* בתהליך לקבלת הגרין קארד (כרגע היא נמצאת במעין "תור", ומחכה שיגיע תורה להתחיל בתהליך). מהרגע שהתור שלה מגיע, יש תהליך אשר לוקח כשנה עד שהיא תקבל את הגרין קארד בפועל, ותוכל לעבור לארה"ב. ממליץ בחום ש*לא* תתחתנו לפני שיש לה גרין קארד, כיוון שבמקרה שכזה -- אתם כאמור עוברים לתור אחר, ותצטרכו לחכות עוד כמה שנים, מה שלא נשמע לי בתור רעיון חכם, במיוחד לא תחת שלטון טראמפ. עד כאן לגבי החברה שלך.

דרך אגב, ורק למקרה שאתה לא יודע מאיפה אנחנו שולפים את כל התאריכים ולוחות הזמנים -- הכל לקוח מתוך ה"וויזה בולטין", שזה לוח הזמנים הרשמי של רשויות ההגירה, אשר מתעדכן מדי חודש. נמצא פה, ותסתכל תמיד על המעודכן ביותר -- כרגע זה מאי 2018:
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

אז אשתך נמצאת כרגע בקטגוריית F1 (ילדים של אזרחים אמריקנים), ואם תתחתנו אתם "תיפלו" לקטגוריית F3, של ילדים נשואים. אתה יכול לראות באילו תאריכים מטפלים בכל קטגוריה (אלו התאריכים בהם הוגשו הבקשות שכרגע נמצאות בטיפול), ומהו הפרש הזמנים.

ועכשיו בוא נעבור אליך.

ברגע שאשתך תקבל גרין קארד, תפעיל אותו, ותעבור לארה"ב, אתם יכולים להתחתן והיא יכולה להגיש בקשה לגרין קארד עבורך. זה יכניס אותך לקטגוריית F2A, בה מטפלים כרגע בבקשות שהוגשו לפני כשנתיים (וזה כל הזמן משתנה, ולפחות בשנה-שנתיים האחרונות, המגמה היא שהתור הזה מתארך, קרי פרק הזמן מתארך). אפילו בהנחה שהמצב יהיה זהה כאשר אשתך תקבל גרין קארד ותגיש עבורך מסמכים, אזי תצטרך לחכות שנתיים בתור, ואז שנה נוספת בתהליך הגרין קארד עצמו, עד שתקבל את הכרטיס הירקרק ==> שלוש שנים מהרגע שלאשתך יש גרין קארד.

אז מה עושים כדי שלא להיפרד למשך 3 שנים?

ראשית, לא תמיד יש פיתרון (אלא אם הולכים בדרך אותה הציע צוקי). מכיר זוגות ומשפחות שחיו בנפרד למשך תקופה מסוימת, בשל חוסר ברירה). קח את זה בחשבון.

שנית, הרעיון שהציעו לך, לגבי לקיחת קורס כלשהו "באנגלית", כדי לקבל ויזת סטודנט בארה"ב, הוא תמים ולא ריאלי. זה לא עובד ככה. הממשל האמריקני לא יאשר לך ויזת סטודנט אלא אם מדובר בתוכנית לימודים מלאה, רצינית, ושתעלה לך די הרבה כסף. הם לא פראיירים, ותהיה בטוח שכל טריק ושטיק שאתה מסוגל להעלות בדעתך -- הם כבר מכירים היטב, דרך הרבה מאוד אלפים לפניך.

יש כמה אפשרויות *חוקיות* אשר קיימות בפניך, כדי להיות בארה"ב עם אשתך (ואל תעיז אפילו לחשוב על להגר בצורה לא חוקית -- זה יפסול את בקשת הגרין קארד שלך, ויפגע בכל העתיד שלך בארה"ב).

אפשרות ראשונה: כתבת שיש לך אפשרות להשיג ויזת "כישורים מיוחדים". אתה יכול לפרט בבקשה מי אתה, באיזה כישורים מדובר, ועל איזו ויזה בדיוק אתה מדבר? כי התהליך הזה, שלכאורה נראה לך "יקר", זו כנראה האופציה הכי זולה והכי טובה שיש לך, באם אתה באמת עומד בסטנדרטים של "כישורים מיוחדים" (ואני מכיר היטב את הנושא הזה, מידיעה אישית, וכך גם עוד כמה חברים פה בפורום; אז נוכל לתת לך הכוונה וייעוץ ראשוניים).

ואגב, כמה זה "יקר" עבורך? כי התהליך הזה לא אמור לעלות יותר מ-10K$, וזה עם אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים והמובילים בארה"ב ובעולם לענייני הגירה (Fragomen) -- הסכום הזה הוא טיפה בים מתוך כלל הוצאות ההגירה שיהיו לך לארה"ב... אז רק לשים דברים בפרופורציה...

אפשרות שניה: לימודים רציניים לתואר (מן הסתם שני או שלישי). תכין הרבה כסף (הרבה עשרות אלפי דולרים לכל שנת לימודים), אלא אם אתה הולך על מסלול של דוקטורט מחקרי, שזה בדרך כלל מסלול בו לא משלמים על הלימודים, ובנוסף גם מקבלים מילגת מחיה צנועה. הבעיה עם המסלול הזה היא שאני לא מכיר אנשים שהלכו והשקיעו שנים ארוכות בדוקטורט, אם זה לא באמת מעניין אותם והכיוון שלהם -- אתה לא תחזיק מעמד...

אפשרות שלישית: בהנחה והכישורים שלך הם באמת מיוחדים, ובעלי דרישה גבוהה בארה"ב (משהו ייחודי בתחום ההייטק, לדוגמה) -- למצוא מעסיק בארה"ב אשר יסכים להיות ספונסר עבורך ולהביא אותך לארה"ב. יש פה כמה "תתי מסלולים" אפשריים (מעבר מחברה בה אתה עובד בארץ, לחברה בת/אם בארה"ב; או המעסיק ששוכר אותך אינו קשור בשום דרך לחברה בה אתה עובד בארץ). תת המסלול הראשון קל יותר (באם המעסיק רוצה להעביר אותך לארה"ב), ואילו תת המסלול השני הוא יותר מסובך, ולא בטוח שזה יעבוד (יש מכסות ולוחות זמנים ספציפיים שצריך לעמוד בהם, ועוד כל מיני מגבלות), אבל זה אפשרי וכבר עשו את זה לפניך. היתרון שלך -- יש לך שנתיים בשביל לתכנן את זה.


בקיצור, ובשורה התחתונה - כל המגילה הארוכה הזו נכתבה בלי לדעת עליך ולו פרט בודד, כך שזה מאוד כללי. בשביל שנוכל לתת לך ייעוץ יותר ספציפי, ועדיין לשמור על האנונימיות שלך, בבקשה ספק לנו את הפרטים הבאים:
* גיל
* איזה תואר/תארים יש לך (תחום, ראשון/שני וכדומה),
* איזה "כישורים מיוחדים" יש לך -- באיזה תחום בדיוק (היה ספציפי ככל הניתן)
* כמה שנים אתה *עובד* (עם הוכחות!) בתחום בו יש לך "כישורים מיוחדים"
* איזה הישגים *מוכחים* יש לך בתחום הזה


בהצלחה
 

John the Savage

New member
אז קודם כל

אני גם מאד מאד מסתייג מההמלצה של צוקי, ומסכים עם רוב מה שאילן אמר.

כמה הערות והשלמות להודעה של אילן:
1. לגבי הסיכון במעבר ממסלול F1 למסלול F3, יש כאן כמה סיכונים. יש כיום דיבורים והצעות חוק שמטרתן למנוע "הגירת שרשרת" על ידי ביטול רוב הקטגוריות של הגירה משפחתית פרט לנישואין. שינוי כזה דורש חקיקה ולא ברור מה הסיכוי שאכן יעבור חוק כזה, אבל ככל שהזמן מתארך כך הסיכון גדול יותר. אבל מעבר לכך, גם עם לא יהיה שינוי חקיקה, עצם הדיבור על זה גורם ליותר אנשים להגיש בקשה בכדי שיכנסו לתור לפני שיהיה מאוחר מידי. התוצאה, מכיוון שיש מכסות קבועות, היא שהתורים יתארכו עוד יותר ויתכן וזה לא יהיה 6 שנים נוספות אלא הרבה יותר.

2. אין לדעת מה יקרה עוד שנתיים מבחינת התורים. הם יכולים להתארך עוד יותר ויכולים גם להתקצר. כפי שכבר כתבתי בעבר, חלק מהגורמים להתארכות התורים זה אמנם מדיניות של הממשל, אבל גורם יותר משמעותי הוא עליה משמעותית במספר הבקשות שיוצרת עומסים זמניים.

3. עקרונית, יש אכן אפשרות לקבל ויזת סטודנט לצורך לימוד שפה. אבל כשמדובר בויזת סטודנט מכל סוג שהוא, צריך שמסלול הלימודים יהיה מתאים לרקע שלך. לא יודע מה הרקע הלימודי/מקצועי שלך. אם כבר יש לך תארים גבוהים, זה עלול ליצור קושי בקבלת ויזת לימודים (כולל עבור לימודים באנגלית).

4. אני מכיר אנשים שחיכו לגרין קארד בארה"ב כמה שנים תוך כדי כך שהם נמצאים על ויזות מסוגים שונים (כגון ויזת סטודנט ללימודים בקומיוניטי קולג' וכו'). זה עבד להם, אבל יש כאן סיכונים. בנוסף לסיכון באי אישור ויזות, יש גם סיכון לגבי כוונת הגירה מראש בשעה שמבקשים ויזות שדורשות אי כוונת הגירה.

5. מסכים שהאופציה לויזה או גרין קארד על סמך כישורים מיוחדים שווה בדיקה, אם יש סיכוי שתעמוד בקריטריונים.
 

classic10

New member
אני רק הערה (אין את הפלוס שנה שאומרים לך פה)

התאריך המופיע בויזה בוליטן - הוא כן התאריך הריאלי לקבלה.
אני לא יודע כמה החברים פה מעודכנים, אבל מלפני לא המון זמן, הוסף לויזה בוליטין "תאריך להגשת מסמכים" בנוסף ל"תאריך הפעולה" (יש לגלול מעט למטה - ותראה את זה) (Date for filing vs Final Action Date)
בתור אחד שממש עכשיו קיבל את הגרין קאדר אני יכול להעיד ספציפית בקטגוריה F1 שאכן קיבלתי את האשרה בתאריך ה Final Action Date.
בקצרה - תאריך הגשת המסמכים נועד בדיוק על מנת למנוע את העיקוב בזמן שלוקחת הביורוקרטיה, כך שכאשר ה"תאריך לפעולה" יהיה עדכני - הכל יהיה מוכן.

 
למעלה