כמה תשובות:
ראשית, חולק על ההמלצות של צוקי, וגם לא מתלהב מהסגנון ("אלא אם אתה לא כל כך אוהב אותה..."). כל עוד טראמפ בשלטון, וכל נושא ההגירה הולך ומסתבך כמעט מדי יום, לתת המלצה לעבור במודע מסלול, ולדחות הגירה בשנים רבות, זה בעיניי חוסר אחריות.
קודם כל ולפני הכל -- החברה שלך צריכה להמשיך במסלול הנוכחי, ולשאוף לקבל את הגרין קארד כמה שיותר מהר. כפי שנכתב, התאריך שאתה מדבר עליו הוא ככל הנראה התהליך בו היא תוכל *להתחיל* בתהליך לקבלת הגרין קארד (כרגע היא נמצאת במעין "תור", ומחכה שיגיע תורה להתחיל בתהליך). מהרגע שהתור שלה מגיע, יש תהליך אשר לוקח כשנה עד שהיא תקבל את הגרין קארד בפועל, ותוכל לעבור לארה"ב. ממליץ בחום ש*לא* תתחתנו לפני שיש לה גרין קארד, כיוון שבמקרה שכזה -- אתם כאמור עוברים לתור אחר, ותצטרכו לחכות עוד כמה שנים, מה שלא נשמע לי בתור רעיון חכם, במיוחד לא תחת שלטון טראמפ. עד כאן לגבי החברה שלך.
דרך אגב, ורק למקרה שאתה לא יודע מאיפה אנחנו שולפים את כל התאריכים ולוחות הזמנים -- הכל לקוח מתוך ה"וויזה בולטין", שזה לוח הזמנים הרשמי של רשויות ההגירה, אשר מתעדכן מדי חודש. נמצא פה, ותסתכל תמיד על המעודכן ביותר -- כרגע זה מאי 2018:
https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
אז אשתך נמצאת כרגע בקטגוריית F1 (ילדים של אזרחים אמריקנים), ואם תתחתנו אתם "תיפלו" לקטגוריית F3, של ילדים נשואים. אתה יכול לראות באילו תאריכים מטפלים בכל קטגוריה (אלו התאריכים בהם הוגשו הבקשות שכרגע נמצאות בטיפול), ומהו הפרש הזמנים.
ועכשיו בוא נעבור אליך.
ברגע שאשתך תקבל גרין קארד, תפעיל אותו, ותעבור לארה"ב, אתם יכולים להתחתן והיא יכולה להגיש בקשה לגרין קארד עבורך. זה יכניס אותך לקטגוריית F2A, בה מטפלים כרגע בבקשות שהוגשו לפני כשנתיים (וזה כל הזמן משתנה, ולפחות בשנה-שנתיים האחרונות, המגמה היא שהתור הזה מתארך, קרי פרק הזמן מתארך). אפילו בהנחה שהמצב יהיה זהה כאשר אשתך תקבל גרין קארד ותגיש עבורך מסמכים, אזי תצטרך לחכות שנתיים בתור, ואז שנה נוספת בתהליך הגרין קארד עצמו, עד שתקבל את הכרטיס הירקרק ==> שלוש שנים מהרגע שלאשתך יש גרין קארד.
אז מה עושים כדי שלא להיפרד למשך 3 שנים?
ראשית, לא תמיד יש פיתרון (אלא אם הולכים בדרך אותה הציע צוקי). מכיר זוגות ומשפחות שחיו בנפרד למשך תקופה מסוימת, בשל חוסר ברירה). קח את זה בחשבון.
שנית, הרעיון שהציעו לך, לגבי לקיחת קורס כלשהו "באנגלית", כדי לקבל ויזת סטודנט בארה"ב, הוא תמים ולא ריאלי. זה לא עובד ככה. הממשל האמריקני לא יאשר לך ויזת סטודנט אלא אם מדובר בתוכנית לימודים מלאה, רצינית, ושתעלה לך די הרבה כסף. הם לא פראיירים, ותהיה בטוח שכל טריק ושטיק שאתה מסוגל להעלות בדעתך -- הם כבר מכירים היטב, דרך הרבה מאוד אלפים לפניך.
יש כמה אפשרויות *חוקיות* אשר קיימות בפניך, כדי להיות בארה"ב עם אשתך (ואל תעיז אפילו לחשוב על להגר בצורה לא חוקית -- זה יפסול את בקשת הגרין קארד שלך, ויפגע בכל העתיד שלך בארה"ב).
אפשרות ראשונה: כתבת שיש לך אפשרות להשיג ויזת "כישורים מיוחדים". אתה יכול לפרט בבקשה מי אתה, באיזה כישורים מדובר, ועל איזו ויזה בדיוק אתה מדבר? כי התהליך הזה, שלכאורה נראה לך "יקר", זו כנראה האופציה הכי זולה והכי טובה שיש לך, באם אתה באמת עומד בסטנדרטים של "כישורים מיוחדים" (ואני מכיר היטב את הנושא הזה, מידיעה אישית, וכך גם עוד כמה חברים פה בפורום; אז נוכל לתת לך הכוונה וייעוץ ראשוניים).
ואגב, כמה זה "יקר" עבורך? כי התהליך הזה לא אמור לעלות יותר מ-10K$, וזה עם אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים והמובילים בארה"ב ובעולם לענייני הגירה (Fragomen) -- הסכום הזה הוא טיפה בים מתוך כלל הוצאות ההגירה שיהיו לך לארה"ב... אז רק לשים דברים בפרופורציה...
אפשרות שניה: לימודים רציניים לתואר (מן הסתם שני או שלישי). תכין הרבה כסף (הרבה עשרות אלפי דולרים לכל שנת לימודים), אלא אם אתה הולך על מסלול של דוקטורט מחקרי, שזה בדרך כלל מסלול בו לא משלמים על הלימודים, ובנוסף גם מקבלים מילגת מחיה צנועה. הבעיה עם המסלול הזה היא שאני לא מכיר אנשים שהלכו והשקיעו שנים ארוכות בדוקטורט, אם זה לא באמת מעניין אותם והכיוון שלהם -- אתה לא תחזיק מעמד...
אפשרות שלישית: בהנחה והכישורים שלך הם באמת מיוחדים, ובעלי דרישה גבוהה בארה"ב (משהו ייחודי בתחום ההייטק, לדוגמה) -- למצוא מעסיק בארה"ב אשר יסכים להיות ספונסר עבורך ולהביא אותך לארה"ב. יש פה כמה "תתי מסלולים" אפשריים (מעבר מחברה בה אתה עובד בארץ, לחברה בת/אם בארה"ב; או המעסיק ששוכר אותך אינו קשור בשום דרך לחברה בה אתה עובד בארץ). תת המסלול הראשון קל יותר (באם המעסיק רוצה להעביר אותך לארה"ב), ואילו תת המסלול השני הוא יותר מסובך, ולא בטוח שזה יעבוד (יש מכסות ולוחות זמנים ספציפיים שצריך לעמוד בהם, ועוד כל מיני מגבלות), אבל זה אפשרי וכבר עשו את זה לפניך. היתרון שלך -- יש לך שנתיים בשביל לתכנן את זה.
בקיצור, ובשורה התחתונה - כל המגילה הארוכה הזו נכתבה בלי לדעת עליך ולו פרט בודד, כך שזה מאוד כללי. בשביל שנוכל לתת לך ייעוץ יותר ספציפי, ועדיין לשמור על האנונימיות שלך, בבקשה ספק לנו את הפרטים הבאים:
* גיל
* איזה תואר/תארים יש לך (תחום, ראשון/שני וכדומה),
* איזה "כישורים מיוחדים" יש לך -- באיזה תחום בדיוק (היה ספציפי ככל הניתן)
* כמה שנים אתה *עובד* (עם הוכחות!) בתחום בו יש לך "כישורים מיוחדים"
* איזה הישגים *מוכחים* יש לך בתחום הזה
בהצלחה