מה הכתבה הזו אומרת בעצם?

lightflake

New member
מה הכתבה הזו אומרת בעצם?

אם המבורגר צמחוני עם סלט ומיץ תפוזים גורם לאותו נזק כמו המבורגר בשרי צ'יפס וקולה אז מה פה בעצם הגורם שגורם לנזק? http://www.tapuz.co.il/news/newsArticle.asp?ai=138365
 

לקשמי

New member
אני יודעת לפחות על עצמי

שגם כשאכלתי המבורגר צמחוני (למשל של בודהא) "תופעות הלוואי" היו בדיוק כמו אלה שהיו לי בזמנים שאכלתי בשר (וגם המבורגר בשרי). דהיינו: כאבי בטן, שלשולים וכו'. המשותף הוא לדעתי, שבשני המקרים מדובר במזון מעובד.
 

אלי ו.

New member
קודם כל, לא יודע

אני לא יכול לענות לך אם אותם תאי אנדותל המתוארים בכתבה הם אכן מאפיינים את כל הפגיעות מאוכל מהיר. אני מנחש שכדי לאמוד את מידת הנזק הכללי היה צורך במחקר יותר ארוך טווח שיבדוק יותר מאפיינים. מה שברור זה שאי אפשר לתת הצהרות כוללניות. יש אוכל זבל מאוד מזיק צמחוני ויש אוכל בריא שמיוצר מן החי ולהיפך. אם נשווה למשל דג אפוי עם ירקות לבורקס תפוחי אדמה וצ'יפס סיכוי טוב שהארוחה האומניבורית תהיה בריאה יותר מהארוחה הצמחונית. אם יש לך המבורגר צמחוני מטוגן, בייחוד אם ממחזרים את השמן, התוצאה יכולה להיות לא בריאה במיוחד. הייתי מנחש שאם ה"המבורגר" היה נעשה מחומוס כתוש מעורב בתבלינים ונאפה בתנור אולי הוא היה נחשב למזון בריאות. אם הוא מטוגן בשמן משומש הוא יכול להיות אוכל פחות בריא בהרבה.
 
למעלה