מה הכתיבה עשה לי

AIDA1

New member
מה הכתיבה עשה לי ../images/Emo127.gif

קודם כל הרגשתי שאני לא לבד שיש עוד חברים במצבי ושאיכפת לכם איך אני מתקדמת בתוכנית (הרגשה נהדרת של כוח ). משום מה , לפני שהתחלתי את כתיבת הבוקר , עשיתי התעמלות (בעזרת הוידאו – כלומר מסודר ולא סתם כמה תנועות ...) דבר שלא עשיתי הרבה זמן . אולי עשיתי את זה כדי לדחות את הכתיבה , אולי כדי להרגיש בשינוי שחל בי , לא יודעת ... אבל בטוח שלא באה לי לכתוב , אבל אני חייבת לעשות את זה בשביל עצמי , הרי יעל אמרה שזה לא קל ( מוצי פוצי את לא עצלנית ,ככה זה אצל כולם – אמרתי לעצמי באהבה ,והתחלתי לכתוב ). בזמן הכתיבה עברתי שוב את ההתרגשויות של אותם הרגעים . היום , יום השני לכתיבה , עוד לא התחלתי כי ממש כשרציתי להתחיל ,היו לי כל מני טלפונים . כיוון שגם ככה לא קל להתחיל , כל הפרעה גורם לי לדחות את הכתיבה . אז לנתק טלפונים ? רציתי לדעת איך מתמודדים שאר החברים עם הבעיה הזאת ? יום נעים לכולם והרבה כוח !!!

owolf10

New member
גם אני

התחלתי עם כתיבת בוקר. אבל זה לא חוכמה - היום חופשה, לא מיהרתי לשום מקום. יחד עם זאת חשבתי שבקושי אכתוב חצי עמוד ו... הפתעה כתבתי 3 עמודים כמעט בלי בעיה. האמת שלא קראתי את מה שכתבתי, כשסיימתי אבל הייתי מאוד מרוצה מעצמי. זה באמת נותן פוקוס, ודברים שלא שמתי לב אליהם עלו. דרך אגב, יעל, אנחנו בראש השנה תשס"ה ולא ס"ד כפי שציינת בראש המשימה. השבוע אנסה למצוא את הספר דרך האומן. אני עדיין בספק אין אני מגיעה לכתיבת בוקר ביום עבודה שיגרתי. אבל נגיע לגשר ונעבור אותו.

לא הייתי פה שבועיים, ומאתמול

אני קוראת את כל ההודעות שנתווספו מיומו הכמעט ראשון של הפורום. קראתי גם את העלון השבועי וגם את המאמר על כתיבת הבוקר. והשאלה הגדולה באמת היא - איך כותבים כשבבית מתרוצצים בני עשרה בדרך לבית-הספר, תינוקת שדורשת עכשיו ולפני חמש דקות את האוכל שלה ואת התשומי, בעל שצריך לשחרר לעבודה ושני כלבים משוגעים על הראש. אז מתי מספיקים בעצם לכתוב, רגעי השקט הראשונים שלי בבוקר הם בסביבות 9 עם כוס קפה ועיתון, ואז כבר חצי בוקר הלך ושגרת היום נכנסת למהלך קבוע. האם שווה אז לשבת לכתוב ? כל עצה / רעיון יתקבלו בברכה.

שמח אצלך בבית, מה? איזה כיף זה

בית מלא ילדים ושמחה. לפני שאני נותנת לך תשובה, אני צריכה לדעת מתי את מתעוררת לכל ההמולה הזאת. מתי ההמולה מתחילה בבוקר, וכמה זמן היא נמשכת. כי יש הבדל בין אם היא מתחילה בשבע וחצי ונמשכת עד תשע, ובין אם היא מתחילה בחמש וחצי ונמשכת עד תשע. אז אם את יכולה לכתוב ולפרט קצת מסגרת שעות - זה יעזור.

אני קמה בשעה 6 יחד עם התינוקת

לפעמים אפילו לפני, תלוי במצב רוחה, וכל הבלגן בבית מתגלגל עד סביבות השעה 9 שאז הגדולים כבר יצאו כל אחד לעניניו (כולל הבעל) ואני והתינוקת מתחילות את שגרת יומנו..... אין לי פשוט כוחות לקום יותר מוקדם כי גם ככה הלילות שלנו קצת לבנים בזמן האחרון....

אם זה ככה, ואת רוצה להתחיל לכתוב

אז תעשי את זה ברגעי השקט הראשונים שלך, בתשע בבוקר עם הקפה. אבל לפני העיתון.

מה עושים

שהיום מתחיל בשעה 5:15 ואין רגע פנאי לשבת ולכתוב בבוקר? האם כתיבת ערב יכולה להחליף זאת? אני מכירה את הספר דרך האומן וגם את ההמשך שלו האומן בעבודה, לא יישמתי את הכתיבה, בגלל הבעייה הזאת, שהיום שלי מתחיל מוקדם ואני או בנהיגה או עם אנשים ולא יכולה לכתוב. נוסף על כך אני טיפוס של הכל או לא כלום, לכן אני כמעט ולא כותבת כי זה לא לפי ההצעה של ג'וליה קמרון. שנה טובה ומוצלחת אורית

לכתיבת ערב אין את אותו ערך כמו

לכתיבה בבוקר. אם מאוד לחוץ בבוקר, עדיף להתחיל עם 10 דקות. והעיקר להתחיל ממשהו. אם תרצי לתת לזה סיכוי, אני מקווה שתוכלי למצוא 10 דקות לכתיבה בתחילת היום. חבל שהגישה של "או הכל או לא כלום" תשלול ממך את ההזדמנות לעשות משהו באמת טוב למען עצמך.

אם כך

אני יוצאת בשעה 5:45 בבוקר ויש לי נסיעה של שעה וחצי לפחות. אם אני לא יוצאת בזמן אז הנסיעה מתארכת לשעתיים ויותר. האם ניתן לדחות את הכתיבה לשעת ההגעה שלי למקום העבודה אז אהיה יותר רגועה ולא עם העין על השעון מהפחד לאחר?

כן, בהחלט, אם יש לך אפשרות

למצוא מקום שקט ולכתוב במקום העבודה אז זה בהחלט אפשרי.

orquidea

New member
שוב מתחילה

לכתוב את דפי הבוקר שלי, לפני כשנה קניתי את הספר "דרך האמן" (לא סיימתי לקרוא, אבל עכשיו אקח אותו שוב לידי ואקרא בו מן ההתחלה) והתחלתי לכתוב והפסקתי מתישהו, כשהתחלתי לכתוב דברים אחרים. החלטתי היום להתחיל לכתוב שוב את דפי הבוקר, זכור לי שעשה לי טוב, לכתוב חלום, תחושות, תקוות, כן, הכל יוצא בבוקר כשהראש עדיין נקי. זכור לי שג'וליה קמרון כתבה להתעורר חצי שעה קודם לכן ודבר שני, לא לקרוא את מה שכתבנו, לא לעשות תיקונים ולא להוסיף דברים במשך היום, פשוט לכתוב לסגור את המחברת עד היום הבא... מקווה שאינני טועה. שבוע נפלא לכולם

למעלה