מה הלאה?

1995נוי1995

New member
מה הלאה?

לא מזמן עשיתי בדיקות שיצאו די טובות ואותן שלחתי למדור מתנדבים לבקשתם כך שאני מאמינה שבקרוב בקשת ההתנדבות שלי תאושר. השאלה שלי היא מה הלאה? אחרי שיאשרו לי לשרת כמתנדבת איך זה יילך? ישלחו לי זימונים למיונים? אני אצטרך לבקש? ישלחו לי מנילה חדשה? איך אני אדע לאיזה תפקידים אני אוכל לבקש מיון? האם בשלב הזה של השנה רוב המיונים כבר סגורים? איך אני יכולה בינתיים לדעת איזה תפקידים אפשריים לי כדי שאוכל לשקול אופציות?

היי נוי :)

למתנדבים יש הרבה תפקידים מעולים, רוב הסיכויים שיזמנו אותך לענף רת"ם שם יעשו לך ראיון קצר וישאלו אותך על העדפות לתפקידים

באתר במאמרים יש הצעות לתפקידים את יכולה להסתכל גם שם אולי משהו יימצא חן בעינייך! בהצלחה :))

Run for a Fall

New member
מוסיף

תוכלי לבקש להתמיין לתפקידים על פי רצונך ממדור מתנדבים.

לאחר אישור ההתנדבות ישאלו אותך לגבי תחומי עניין ומדור מתנדבים ידאג לחפש לך תפקיד שיתאים לך מבחינה רפואית ומבחינת תחומי העניין שלך. כמובן שאת יכולה לחפש גם בעצמך ולבקש מהם.

מציע להיעזר באתר:
http://www.shavuz.co.il/recruit/index.asp

שנותן המון מידע על תפקידים שונים בצה"ל.

וכפי שאמרו, גם בפורום יש מגוון הצעות לתפקידים נפלאים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=1177&cId=10335

לגבי המיונים - התאריכים משתנים, אם יש תפקיד מסוים שאת מעוניינת להתמיין אליו ניתן לבדוק ספציפית עם מדור מתנדבים מתי חלים המיונים ולראות האם תוכלי להשתלב בהם, בהתאם לנתונייך האישיים (קב"א, דפ"ר וכו').

לגבי התפקידים האפשריים - באופן עקרוני, כל תפקיד עורפי (ואפילו תפקידים תומכי לחימה) מתאים למתנדבים - בתנאי שהתפקיד תואם את מגבלותייך הרפואיות שייקבעו בוועדת התנדבות.

בהצלחה!

חן2321

New member
תומכי לחימה

היי רציתי לדעת מה זה בעצם תומך לחימה ואיך אני יודעת אם התפקיד שלי הוא כזה?

Run for a Fall

New member
תומכ"ל

בעיקרון, כל תפקיד בצבא שהוא לא לוחם נקרא "תומכ"ל" - אבל בפועל הכוונה היא לחיילים בגדודים מבצעיים בתפקידי מפתח חיוניים אך לא בתפקיד של לוחם - בדר"כ הם גם צמודים ללוחמים.

לדוגמה - טכנאים בסוללות נ"מ, טכנאי דרג א' של טייסות קרב, קצינים ומש"קים בגדודי חי"ר, גדודי תקשוב בחזית ועוד ועוד... (אינסוף דוגמאות)

למעלה