מה הלאה ?

Ttgun

New member
מה הלאה ?

שלום.אני דוד בן 24.בצבא הייתי בצוות סיסטם ואחרי השחרור התחלתי לעבוד כאיש סיסטם ותומך טכני בכל מיני חברות.מרוויח יפה בסהכ אבל אני רוצה להתקדם ומרגיש שאני דורך במקום.
אני מתלבט אם לעשות תואר כלשהו (יש פסיכומטרי 650) או לעשות קורסים אבטחת מידע וסייבר במכללת סלע שכולל ccna,checkpoint,linux,ועוד שלל נושאים הקשורים לעולם הרשתות ואבטחת מידע.
מצד אחד אני לא רוצה להגיע לאיזה תקרת זכוכית בעתיד כי אין לי תואר, מצד שני אני אוהב את המקצוע שלי ולא מעוניין להחליף אותו.
מכיוון שאין תואר לאנשי סיסטם בתחומים שציינתי.אין לי מושג מה לעשות.חשבתי ללכת ללמוד ניהול מערכות מידע אבל שום למרות שהנושא די קרוב , זה בעצם ללמוד מקצוע חדש שפחות מעניין אותי.
אז מה לעשות ? לבזבז 3 שנים כי חייב או ללכת על הקורסים ?
תודה רבה מראש

DuuGi

New member
התשובה שלך נמצאת בשאלה

אתה נראה בחור נבון שרואה את השוק באופן מדוייק.
איש סיסטם בבסיס העבודה הטכנולוגית לא צריך תואר אלה צריך להיות מקצוען ולהתפתח טכנולוגית בנושאים שמעניינים אותו.
אבל כמו שאמרת יש תקראת זכוכית.
בוא נחשוב רגע במונחים של ניהול קריירה:
אתה עושה כמה קורסים, לומד לבד , צובר ניסיון והופך להיות מקצוען אמיתי.
תקרת הזכוכית שלך היא איש סיסטם פרודקשן בכיר.
בעולמות של IT מדובר בשכר של בערך 20 אלף לחודש ברוטו.
תכניס למשוואה את הבאז וורד שנקרא DEVOPS ותקבל דרישות עולות וגדלות של השוק.
עכשיו רוב המעסיקים מתחילים לשים סף כניסה לגיוס של ראשי צוותים ומעלה דרישה לתואר רלוונטי ולכן תואר הופך להיות חובה לניהול הקרירה העתידית שלך אם אתה מעוניין לשבור את תקרת הזכוכית.
הבעיה של כל אנשי הIT היא שצריך גם וגם, אתה צריך את התואר לעתיד שלך אבל אתה גם צריך להיות מקצוען בעולם הטכנולוגי.
נכנסת לעולם קשה שמשתנה באופן מהיר.
אני יכול רק לתת את עצמי כשדוגמה לאדם שנתקע בתקראת הזכוכית ונאלץ לעשות את התואר בגיל 40 במקום בגיל 25.
מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה .
&nbsp

Ttgun

New member
תודה רבה על התגובה

לא הצלחתי להבין אבל אם אתה ממליץ לי ללכת של הקורסים לאבטחת מידע או לעשות תואר וסוג של להחליף מקצוע..
תודה שוב

DuuGi

New member
אני ממליץ גם וגם

אני לא יודע מה סדר העדיפויות שלך או היכולת שלך ללמוד ולעבוד בו זמנית.
&nbsp

למעלה