מה הם אוכלים?

bike3

New member
מה הם אוכלים?

שאלה שמעניינת אותי זמן מה... מה אוכלים הרוכבים המקצועיים? לאו דווקא בזמן הטור, שאז הם חייבים לטחון כמות ענקית של פחמימות, אלא במהלך העונה... האם כל הארוחות שלהם מוכתבות ע"י טבחי/ תזונאי הקבוצות או שגם הם יכולים, מדי פעם, לרדת על איזו פיצה, רק בגלל שבא להם...? ומה לגבי הפרדה בין פחמימות לחלבונים? ירקות? פירות...? בקיצור... מה דעתכם?

בתחילת מרץ יתקיים אירוח

של תזונאית ספורט בפורום, תוכל לשאול אותה לגבי זה. לפחות עד כמה שאני יודע, במהלך הפגרה, הרוכבים משחררים את הרסן ואוכלים כמעט מהכל. לאנס ארמסטורנג מספר באופן קבוע, שפגרה מבחינתו זה בוריטו ומרגריטה. יאן אולריך משתולל על מאפים גרמניים. אבל מרגע שנגמרת הפגרה, חלקם עוברים למשטר אימונים, שכולל אכילה מדוייקת (כולל שקילת מנת האוכל) לפי הוראות התזונאים שלהם. אבל חלקם לא,האגדה מספרת (אני לא זוכר מי אמר את זה, אז אני אגיד "האגדה"), שמיגל אינדוראין האגדי, היה אוכל מהכל ושותה בירה גם במהלך העונה.

צורחה

New member
מיתוס ההפרדה בין פחמימות לחלבונים

משמין ובעיקר לא נכון לרוכבים: פחמימות לחוד (תלוי איזה אבל בגדול) מקפיצות לך את האינסולין גבוה והגוף אוגר שומן. חלבונים לחוד ישאירו את האינסולין נמוך נמוך ולא תהנה מבניית שריר הרצויה מחלבונים. המלצה - לאכול ביחד: חלבונים + פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך + קצת שומן שממילא יהיה בארוחה רגילה = בנית שריר ואנרגיה ללא השמנה.

Infin1ty

New member
הגדר לי השמנה?

השמנה פירושה להימצא במאזן קלורי חיובי, כלומר אתה אוכל יותר ממה שאתה שורף ביום. אין דבר כזה ארוחה משמינה (זה דבר שאנשים המציאו). חוץ מזה שלא צריך להפריד פחמימות חלבונים ושומנים, רצוי ומומלץ לאכול את כולם באותה ארוחה: מנת חלבון + מנת פחמימות מורכבות + מנת שומן (כף שמן זיץ, חופן אגוזים\שקדים וכו'..)

צורחה

New member
הכוונה כאן היא

לעליית משקל ע"י הוספת שומנים בגוף - בדיוק מה שרובינו לא צריכים.

למעלה