מה הם המקשים האפורים במקלדת-תיאור:

LionHeart

New member
מה הם המקשים האפורים במקלדת-תיאור:

אחד בצורת שעון מעורר אחד בצורת ירח ואחרון עם X עליו וסימן של סגירה

AfiComp

New member
אז ככה...

X => כיבוי המחשב (רק כאשר גם החומרה וגם מערכת ההפעלה תומכות בך). ירח => מכניס את המחשב למצב המתנה - Stand by (כנ"ל) שעון מעורר => "מעורר" את המחשב ממצב המתנה. בברכה, AfiComp

LionHeart

New member
אחי אין לי מושג על מה אתה מדבר

אני רואה מקשים ליד האנטר : shift,alt,slash והמקשים של חלונות(2)

lizansak

New member
ברוב המקלדות שבשוק

יש היכן שהוא מקש נוסף שמפעיל את הכפתורים הללו, בכדי שלא תכבה את המחשב בטעות באמצע עבודה לחיצה על מקש זה יחד עם המקש האפור המתאים מבצעת את העבודה חפש מקש כזה, ואם יש לך את הדף שהגיע עם המקלדת הנושא מוסבר טוב יותר.

LionHeart

New member
אז

סביר להניח שאצלי זה עובד בלי המקש הזה(כי אין לי) אתה חושב גם ?

lizansak

New member
כנראה שלא

כי לפי אופי השאלה הבנתי שאתה כבר לחצת על הכפתורים ולא קרה כלום בכל מקרה - אני לא יכול לעזור יותר בנושא, אולי תשאל בחנות שבה קנית את המקלדת

AfiComp

New member
חשבתי שהוא/היא צוחק/ת בהתחלה..

מקש טורבו...נו באמת ! א. המקש נקרא ברוב המקרים FN (קיצור ל-Function) והוא מיועד להפיכת מקלדת רגילה למקלדת "מולטימדיה" ע"י הקצאת תיפקודים נוספים למקשי הפונקציה (מקשים F1 עד F12), כגון Play ומקשי עוצמה הווליום וכיו"ב. ב. ברוב המקלדות החדשות, המקשים האלו מגיעים כמקשים ייעודים ולא צריך שום מקש "טורבו" מיוחד בשביל להפעיל אותם. בברכה, AfiComp

gadi_f

New member
!!!!!!!!!!!

יש מקלדות (וגם החדשות) שאין להן שום מקש טורבו או function לדומיו... כל פעם שאתה לוחץ על הכפתורים האלו (כיבוי,sleep,התעוררות),בטעות או לא המחשב יכבה/"יירדם"/"יקום" (כמובן בתנאי שהמחשב תומך בזה)

AfiComp

New member
מקש ה-FN מתייחס למקלדות..

כביכול סטנדרטיות, שאמורות למלא תפקיד של מקלדת מוטימדיה ע"י שימוש כפול במקשי הפונקציה (F1 עד F12), ואכן אין שום קשר בין מקש ה-FN לבין מקשי ה-Power Sleep וה-Wake, לא זאת הייתה כוונתי בהודעתי האחרונה. בברכה, AfiComp

lizansak

New member
ויש בשוק גם כאלו שהמקש נקרא טורבו

אלו אינן מקלדות מולטימדיה אלא מקלדות זולות ופשוטות שהוסיפו להן שלושה כפתורי תפעול, ומשום מה, כנראה לזכר ימים עברו, הוסיפו להן מקש לתפעול כפתורים אלו וקראו לו turbo - יש בשוק לפחות שתיים כאלו שאני מכיר made in chaina

למעלה