תשובה לשאלה "מה זה ארבע באבות":
הניגון הזה ידוע בשם: דער "ניגון פון פיער פאלען" או :דעם " אלטען רבין'ס ניגון" , גמני לא יודעת אידיש.. אבל ניראה לי שזה די מובן.. הניגון הוא היסודי והראשי של חסידי חב"ד . יצרו וחיברו אדמו"ר הזקן בעל התניא ויש בו עמקות גדולה וכל תנועה ותנועה שבו מכוונת לענין רוחני נעלה . חסידי חב"ד זהירים לנגנו בדייקנות גדולה ורק במועדים וזמנים מוגבלים , כמו : ביום האחרון של הג' רגלים , פורים י"ט כסליו , י"ב תמוז, וכניסה לחתונה וכדומה , - אגב , ללמידת הניגון מותר ללמדו או לנגנו ביום רגיל . כ"ק אדמו"ר מהורייצ נ"ע ביאורו בשיחה ארוכה - אודות הניגון... אבל אני ויתמצט את השיחה כי אני לא רוצה כאבים ביד אחרי זה... ( זה משהו כמו 4 דפים..) הניגון מכוון כנגד 4 עולמות ( מי שלומד חסידות...) אצילות ,בריאה ,יצירה ,ועשיה . ד' העולמות מכוונות כנגד 4 אותיות של הוי'. ד' האותיות של שם הוי' מאירות ב4 חילוקי הדרגות : נפש רוח נשמה , חיה . - הנימצאות בנשמת כל אדם מישראל. ניגון זה יסד הרבי לפי סדר העליות מלמטה למעלה , כמו שסדר התפילה הוא ברוך שאמר , פסוקי דזמרה , ברכות ק"ש , קריאת שמע , שמונה עשרה , שזהו הרי סדר של ארבעת העולמות אצילות בריאה יצירה עשיה - מלמטה למעלה. הבּבה (שימו לב לניקוד..)הראשונה , גורמת ל"תזוזה" מהמקום שיצא מסביבת החולין... וההמשך שך הבבא הראשונה פועל העמקה שיתבונן לשם מה צריכים אותו ומהי הכוונה של מציאותו בעולם. הבבוא השניה - בתחילה נרגשת מרירות טעם , ומיד בהמשך מתחילה בתנועותתקווה ועליה. הבבא השלישית גורמת להתרוממות הנפש , עיקר הרגש בבא השלישית היא רוממות והשתפכות הנפש . הבבא הרביעית של הניגון מכוונת כנגד ארבעת העולמות. הפעולה הפרטית של הבבא הרביעית היא עליצות הנפש . -לא רממות - אלא עליצות. בניגון זה מבאר הרבי את שיטתו בחסידות ומראה את דרך העבודה של חסידי חב"ד. הרבי חיבר את הניגון עוד בהיותו אצל המגיד ממעזריטש.