מה הם השירים הכי מנוגנים כיום

לדעתי...

שירים לכניסה לחופה: מהרה ה'- יעקב שוואקי מבן שיח- "החברה" מכניסי רחמים- חיים בנט המלאך- שלומי דקס המלאך הגואל אותי- להקת דבקות שירים לחתונה: אני מאמין – פרחי מיאמי (מתאים לשיר האחרון בארוע) שירו למלך- יידל ורדיגר משיח- מרדכי בן דוד שמחנו- מרדכי בן דוד שמחם- מרדכי בן דוד לבנימין אמר- אברהם פריד כשם שאני- אברהם פריד אנא עבדא- מיכאל שטרייכר ואמר ביום ההוא- עמית ליסטוונד יהי החודש הזה- יידל ורדיגר והיו למשיסה- אברהם פריד וקווי ה'- דדי גראוכר ירושלים (אורו של עולם)- אברהם פריד חזק- אברהם פריד יערב נא שיחי- מנחם פיליפ תמיד בשמחה- מרדכי בן דוד ירושלים (את ירושתנו)- מרדכי בן דוד אחינו – דדי גראוכר ועמית ליסטוונד ברוך הבא מלך המשיח- אברהם פריד יהא שלמא רבא- החברה מאמינים בני מאמינים- מרדכי בן דוד רחם- יעקב שוואקי פיה פתחה- מנדי וולד כיצד מרקדין- אברהם פריד ניגון יאמאמיי- חיים דוד סרצ'יק אדון עולם- פרחי מיאמי הקדוש ברוך הוא- אוף שימחעס התנערי- אברומי פלאם הכל יודוך- ישראל בורוכוב יחד- קרליבך יתגדל- חיים ישראל אין בהם טבע- שלהבת ודדי גראוכר כל מי- פרחי מיאמי טוב להודות- אברומי פלאם שמעתי- שוואקי שוש תשיש- שוואקי זכרני נא- שלהבת

מתנדב

New member
אורטל אני קצת חולק עלייך...

בעניין השירים לחופה, אני מצטער להגיד לך אבל אף פעם לא שמעתי ששרים את השירים האלו בכניסה לחופה בחתונות חסידויות בכל מקרה, אולי בחתונות מזרחיות זה נפוץ יותר?, בכל מקרה את השיר הנפוץ בכניסה לחופה זה ארבע בבות של חב"ד, אני מאוד אשמח אם תאירי את עיני באיזה חתונות שרים את שירי החופה מה שתארת כאן...

יצא לי להיות בכמה חתונות

אז שם שמעתי את השירים האלה. אמנם לא יצא לי להיות בחתונה חב"דניקית אבל בהחלט שמעתי זאת בחתונות אחרות.ולא רק בחתונות מזרחיות... ומאיפה הידע שלי? לפי הביקורים שלי בפורום הזה, הידע שלי שואף לאפס לעומת מה שאתם יודעים. אבל בכל אופן,אני מאוד אוהבת לשמוע ולנגן מוסיקה חסידית. אני מופיעה מידי פעם עם הגיטרה שלי, כמובן רק בפני נשים... אז אני חייבת להיות מעודכנת ולהכיר לפחות את הרשימה הבסיסית הזאת...

מתנדב

New member
אני קצת מתפלא עליך...

אבל לידיעתך יש ניגון של חב"ד שנקרא ארבע באבות, אם יש לך בבית דיסקים של חב"ד תבצע חיפוש ותראה שקיים שיר כזה, ובנוסף תשמע את השיר ותספר לנו אחר כך...

תשובה לשאלה "מה זה ארבע באבות":

הניגון הזה ידוע בשם: דער "ניגון פון פיער פאלען" או :דעם " אלטען רבין'ס ניגון" , גמני לא יודעת אידיש.. אבל ניראה לי שזה די מובן.. הניגון הוא היסודי והראשי של חסידי חב"ד . יצרו וחיברו אדמו"ר הזקן בעל התניא ויש בו עמקות גדולה וכל תנועה ותנועה שבו מכוונת לענין רוחני נעלה . חסידי חב"ד זהירים לנגנו בדייקנות גדולה ורק במועדים וזמנים מוגבלים , כמו : ביום האחרון של הג' רגלים , פורים י"ט כסליו , י"ב תמוז, וכניסה לחתונה וכדומה , - אגב , ללמידת הניגון מותר ללמדו או לנגנו ביום רגיל . כ"ק אדמו"ר מהורייצ נ"ע ביאורו בשיחה ארוכה - אודות הניגון... אבל אני ויתמצט את השיחה כי אני לא רוצה כאבים ביד אחרי זה... ( זה משהו כמו 4 דפים..) הניגון מכוון כנגד 4 עולמות ( מי שלומד חסידות...) אצילות ,בריאה ,יצירה ,ועשיה . ד' העולמות מכוונות כנגד 4 אותיות של הוי'. ד' האותיות של שם הוי' מאירות ב4 חילוקי הדרגות : נפש רוח נשמה , חיה . - הנימצאות בנשמת כל אדם מישראל. ניגון זה יסד הרבי לפי סדר העליות מלמטה למעלה , כמו שסדר התפילה הוא ברוך שאמר , פסוקי דזמרה , ברכות ק"ש , קריאת שמע , שמונה עשרה , שזהו הרי סדר של ארבעת העולמות אצילות בריאה יצירה עשיה - מלמטה למעלה. הבּבה (שימו לב לניקוד..)הראשונה , גורמת ל"תזוזה" מהמקום שיצא מסביבת החולין... וההמשך שך הבבא הראשונה פועל העמקה שיתבונן לשם מה צריכים אותו ומהי הכוונה של מציאותו בעולם. הבבוא השניה - בתחילה נרגשת מרירות טעם , ומיד בהמשך מתחילה בתנועותתקווה ועליה. הבבא השלישית גורמת להתרוממות הנפש , עיקר הרגש בבא השלישית היא רוממות והשתפכות הנפש . הבבא הרביעית של הניגון מכוונת כנגד ארבעת העולמות. הפעולה הפרטית של הבבא הרביעית היא עליצות הנפש . -לא רממות - אלא עליצות. בניגון זה מבאר הרבי את שיטתו בחסידות ומראה את דרך העבודה של חסידי חב"ד. הרבי חיבר את הניגון עוד בהיותו אצל המגיד ממעזריטש.

למעלה