מה הם סגולות השום?

IBP1

New member
עפ"י ההלכה היהודית ,שום שקליפתו פגומה ,כשר רק ליום אחד....

אותו דבר גם לגבי ביצה ובצל.... לכן לא משתמשים בהם בצורה משחתית ליותר מיום אחד. ולרוב מניחים פקעות שום שלמות.

אתה מתכוון לפי דעת כל מיני רבנים ולא הלכה

הרי כדי לקבוע הלכה כלפי השום אתה צריך אישור מיוצר השום ,
ולקובעים הללו שאתה מצטט אין אישור מיוצר השום ,
שהוא במקרה אני , ויצרתי אותו כחלק מהמתקת המים במצריים .
ולא אין שום הלכה לגבי השום ,
דוד

IBP1

New member
המממממ... המנהלת יש לך איזה כדור עבורו ???

מה יש לא מאמין

אתה צריך את עזרת המנהלת בהתמודדות עם טענה .
והמלצות על כדורים זה מסוכן אני עלול להעלב ,
להבא תכתוב סוכריה במקום כדור וכולנו נבין .
דוד

IBP1

New member
לרוב ,אני מתקשה להתווכח עם מישהו ...

לשטענתו הוא בן 6000 שנים .... זה או שאני מתקשה לקיים את רעיון העש"ן (מספר היצירה) או ....הממממ....שאתה ...הממממ ...לא בדיוק מדייק על גילך האמיתי ....עדיין זכור לי כי טענת פעם כי הינך בעצם שד...הממממ...אני דווקא מכיר כאן שמוכנים להישבע כי אתה באמת סוג של שד...
...אני מתחיל להאמין להם ...

קצת להיות יותר מדוייק

לפי ספירת היהודים את הזמן אני בן 5776 שנה .
הערבים זורקים אבנים במכה למערה כדי שאני לא אצא ,
יש להם טעות בזיהוי מי אני , אבל יש הוכחות לזה שאני בשטח הרבה מאוד זמן .
וכן אני משרת מידי פעם בצה"ל .
לפי המסורה היהודית אני זה שהוריד את יחזקאל הנביא לפה לתל אביב , לרחוב בן יהודה היכן שהוא השתומם .
דוד

IBP1

New member
צודק !!! אבל אני לעולם לא מתווכח עם אנשים ....

שהם מבוגרים ממני ביותר בכל כך הרבה שנים ....זה קצת יותר מדי עבורי...

jb485

New member
שום 2

השום מסוגל לאהבהויש אומרים מוציא את הקנאה( תלמוד בבלי)

jb485

New member
שום 3

ובמסכת ב"ק פרק מרובה ת"ר חמשה דברים נאמרים בשום,משביע ומשחין ומצהיל פנים ומרבה זרע והורג כינה שבבני מעיים ויש אומרים מכניס את האהבה ומוציא את הקנאה ואני שמעתי דוקא שהוא מבושל אבל חי אינו בריא(ספר שני לוחות הברית)

על שום מה?

סגולות רבות הן לשום בזכות המרכיב הפעיל העיקרי שבו הוא האליצין.
לפי הרמב"ם השום מחזק את המערכת החיסונית. הוא בעל איכויות אנטיביוטיות רבות שבאמצעותן ניתן למגר טפילים, חיידקים וזיהומים שונים (כמו קנדידה, בקטריות, תולעי מעיים וכיוב'). מוריד כולסטרול ושומנים בדם,,
יש בו נוגדי חמצון שמאטים תהליך הזדקנות
הוא נחשב כיעיל לטיפול ומניעה של טרשת עורקים, ומחלות לב, מדלל את הדם, נוגד סרטן ועוד.
אולם למי שיש קיב קיבה ולרגישים בקיבתם הוא אינו מומלץ, כי הוא מביא להמרצת מיצי עיכול והוא מכביד בכך על הקיבה והתרסריון.
הידעתם? שבכמה מסעדות רומניות שאני הייתי (כמובן לא בכולם) מגישים על השולחן צלוחית של שיני שום? חחחח

ואם במיסטיקה עסקינן, אזי תרבויות רבות השתמשו בשום כדי למגר עין הרע. ובאירופה של ימי הביניים נהגו לתלות שום כדי למגר את כוח האופל והמכשפות.

למעלה