על שום מה?
סגולות רבות הן לשום בזכות המרכיב הפעיל העיקרי שבו הוא האליצין.
לפי הרמב"ם השום מחזק את המערכת החיסונית. הוא בעל איכויות אנטיביוטיות רבות שבאמצעותן ניתן למגר טפילים, חיידקים וזיהומים שונים (כמו קנדידה, בקטריות, תולעי מעיים וכיוב'). מוריד כולסטרול ושומנים בדם,,
יש בו נוגדי חמצון שמאטים תהליך הזדקנות
הוא נחשב כיעיל לטיפול ומניעה של טרשת עורקים, ומחלות לב, מדלל את הדם, נוגד סרטן ועוד.
אולם למי שיש קיב קיבה ולרגישים בקיבתם הוא אינו מומלץ, כי הוא מביא להמרצת מיצי עיכול והוא מכביד בכך על הקיבה והתרסריון.
הידעתם? שבכמה מסעדות רומניות שאני הייתי (כמובן לא בכולם) מגישים על השולחן צלוחית של שיני שום? חחחח
ואם במיסטיקה עסקינן, אזי תרבויות רבות השתמשו בשום כדי למגר עין הרע. ובאירופה של ימי הביניים נהגו לתלות שום כדי למגר את כוח האופל והמכשפות.