מה הם רוצים מפופאי, מסכן
במכבי שירותי בריאות מתפרסמים דרך קבע פלאיירים של טיפים בריאותיים מטעם חברת אוסם. חלקם של הטיפים טובים, חלקם טובים פחות לדעתי.
כטבעוני, טיפ אחד הסב את תשומת ליבי במיוחד (תמונה מצ"ב):
"מה שפופאי לא יודע על ברזל"
תרד עשיר בברזל. זה נכון שתרד מכיל כמויות גדולות יחסית של ברזל אולם היכולת של גופנו לספוג את הברזל שמקורו מהצומח היא נמוכה מאד. אכילת מקורות תזונתיים המכילים ויטמין C בארוחה המכילה תרד משפרת את הספיגה אך עדיין נספגות כמויות ברזל קטנות בלבד. אז מה שפופאי לא יודע הוא שלא כדאי להסתמך על אכילת תרד כמקור ברזל עיקרי. מומלץ לו לאכול בשר בקר, הודו, עוף ודגים כדי להמשיך ולנצח את ברוטוס יריבו.
עד כאן לשון הפלאייר.
בשנת 1870 חקר החוקר הגרמני, אמיל וון וולף, את ערכי הברזל במזונות שונים. בטעות תמימה הסטורית הוא מיקם את הנקודה העשרונית בערך המספרי של הברזל בתרד ובכך הקפיץ את ערכו פי עשרה בדיוק. בעוד שהערך האמיתי של הברזל בתרד מבושל הוא כ-1.9 מ"ג, החוקר פירסם שהערך הוא כ-19.0 מ"ג. למרות הדייקנות הגרמנית הידועה, הטעות נתגלתה ותוקנה רק כ-60 שנה מאוחר יותר אבל בנתיים המיתוס כבר הכה גלים.
אז לידיעת מכבי ואוסם:
א. התרד אינו עשיר במיוחד בברזל.
ב. במקום תרד, "מומלץ לו לאכול בשר בקר, הודו, עוף ודגים"?? בנוסף לרשימת הבשרים הנורא בריאים האלו, למה לא הומלץ לו לאכול מזונות עשירים בברזל מן הצומח (כגון כגון קטניות, כרוב קייל, ברוקולי, פטרוזיליה, שמיר, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, פירות יבשים ועוד) תוך הקפדה על צימצום מעכבי ספיגה כמו קפה, תה, חלב וכיוצ"ב? יש בעולם הצמחי די והותר ברזל לצורכו של האדם. אין שום סיבה לאכול בשרים בשביל ברזל.
מכבי, סגדתי לכם ביורוליג.... לא לפשל!
לבריאות

במכבי שירותי בריאות מתפרסמים דרך קבע פלאיירים של טיפים בריאותיים מטעם חברת אוסם. חלקם של הטיפים טובים, חלקם טובים פחות לדעתי.
כטבעוני, טיפ אחד הסב את תשומת ליבי במיוחד (תמונה מצ"ב):
"מה שפופאי לא יודע על ברזל"
תרד עשיר בברזל. זה נכון שתרד מכיל כמויות גדולות יחסית של ברזל אולם היכולת של גופנו לספוג את הברזל שמקורו מהצומח היא נמוכה מאד. אכילת מקורות תזונתיים המכילים ויטמין C בארוחה המכילה תרד משפרת את הספיגה אך עדיין נספגות כמויות ברזל קטנות בלבד. אז מה שפופאי לא יודע הוא שלא כדאי להסתמך על אכילת תרד כמקור ברזל עיקרי. מומלץ לו לאכול בשר בקר, הודו, עוף ודגים כדי להמשיך ולנצח את ברוטוס יריבו.
עד כאן לשון הפלאייר.
בשנת 1870 חקר החוקר הגרמני, אמיל וון וולף, את ערכי הברזל במזונות שונים. בטעות תמימה הסטורית הוא מיקם את הנקודה העשרונית בערך המספרי של הברזל בתרד ובכך הקפיץ את ערכו פי עשרה בדיוק. בעוד שהערך האמיתי של הברזל בתרד מבושל הוא כ-1.9 מ"ג, החוקר פירסם שהערך הוא כ-19.0 מ"ג. למרות הדייקנות הגרמנית הידועה, הטעות נתגלתה ותוקנה רק כ-60 שנה מאוחר יותר אבל בנתיים המיתוס כבר הכה גלים.
אז לידיעת מכבי ואוסם:
א. התרד אינו עשיר במיוחד בברזל.
ב. במקום תרד, "מומלץ לו לאכול בשר בקר, הודו, עוף ודגים"?? בנוסף לרשימת הבשרים הנורא בריאים האלו, למה לא הומלץ לו לאכול מזונות עשירים בברזל מן הצומח (כגון כגון קטניות, כרוב קייל, ברוקולי, פטרוזיליה, שמיר, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, פירות יבשים ועוד) תוך הקפדה על צימצום מעכבי ספיגה כמו קפה, תה, חלב וכיוצ"ב? יש בעולם הצמחי די והותר ברזל לצורכו של האדם. אין שום סיבה לאכול בשרים בשביל ברזל.
מכבי, סגדתי לכם ביורוליג.... לא לפשל!
לבריאות
