תשובות
אם הבחורה אומרת במפורש "לא" אז זה בדרך כלל ה"לא" הראשון... במצב כזה כמעט אין דילמה. הדילמה מתעוררת כאשר ה"לא" הוא לא מפורש, כי את מבינה- "לא" זה לא תמיד המילה "לא". "לא" יכול להיות סירוב למחווה כמו הסטת הראש מניסיון נשיקה או הירתעות מניסיון ליצור מגע פיזי או אפילו יחס קר לניסיון ליצור שיחה. ה"לא" הלא מפורש הוא הנפוץ יותר. רוב הנשים לא אומרות במפורש. אז את צודקת שאם היא אומרת זה חוסך זמן... אבל היא בדרך כלל לא אומרת "לא" מפורש.

אולי את בתור אישה יכולה להבין שכשאת לא מעוניינת כדאי להגיד את זה בצורה מפורשת. אני לא יודע. ההתמחות שלי זה גברים
זה באמת מעניין לקרוא את המסקנה שלך כאישה מזה.

לגבי הדבר השני. היכולת להבין איזה סוג של "לא" זה זו יכולת אמפטית. יכולת להבין רגשות ומצבים רגשיים של אדם אחר. היא לא קשורה לפחד מהפחד. יש אנשים שהם מאוד אמפטים ומאוד ביישנים. ויש אנשים שיש להם מלא ביטחון עצמי, הם לא פוחדים משום דבר בסיטואציות חברתיות אבל האמפטיה שלהם ברצפה.

אני גם מעדיף לא לשים תחושות בקטגוריה של "נעימות" ו"לא נעימות". כי תחושות לא נעימות הן לא בהכרח רעות ולא בהכרח דורשות התמודדות. יש תחושות לא נעימות שאין להן תפקיד כמו פחדים חסרי היגיון שלא מקדמים אותנו- הם דורשים שחרור אחרי הבנה של התפקיד המקורי שלו נועדו והסכמה מודעת ולא מודעת לשחרר אותם. אבל את זה אני לא יכול להעביר בווידאו