מה הם שלושת סוגי ה-"לא"?

ommerl

New member
מה הם שלושת סוגי ה-"לא"?

או במילים אחרות: כשהיא אומרת "לא" למה היא מתכוונת? סרטון חדש בבלוג:
http://youtu.be/qwi4dw9Zrn0

משהו שלא הבנתי ושאלה

אם היא מתכוונת ללא1 והוא מציע לה לצאת החוצה או להפגש פעם הבאה במקום אחר, היא תגיד לו פשוט שהתכוונה ללא לא מעוניינת וקח לא יתבזבז לאף אחד זמן.

הדבר השני, "אם פיתחת את זה אז אתה בסדר". אני מאמינה שהרבה מחסומים בחיים נובעים רק מהפחד מהפחד. כלומר שאם בן אדם עושה דברים שמפחידים אותו ומפתח ביטחון עצמי גבוהה הוא עושה את כל הדברים האלה אוטומטי באינסטינקט. אולי עדיף פשוט להתמקד בהתמודדות עם תחושות לא נעימות? מה שאתה עושה בעיני זה הצגת תובנת של פתירת קשרים תת מודעיים אבל מי שמספיק חזק מהתת מודע הוא ידע איך להתנהג בכל מקרה. זה בעיניי לפחות.

ommerl

New member
תשובות

אם הבחורה אומרת במפורש "לא" אז זה בדרך כלל ה"לא" הראשון... במצב כזה כמעט אין דילמה. הדילמה מתעוררת כאשר ה"לא" הוא לא מפורש, כי את מבינה- "לא" זה לא תמיד המילה "לא". "לא" יכול להיות סירוב למחווה כמו הסטת הראש מניסיון נשיקה או הירתעות מניסיון ליצור מגע פיזי או אפילו יחס קר לניסיון ליצור שיחה. ה"לא" הלא מפורש הוא הנפוץ יותר. רוב הנשים לא אומרות במפורש. אז את צודקת שאם היא אומרת זה חוסך זמן... אבל היא בדרך כלל לא אומרת "לא" מפורש.
&nbsp
אולי את בתור אישה יכולה להבין שכשאת לא מעוניינת כדאי להגיד את זה בצורה מפורשת. אני לא יודע. ההתמחות שלי זה גברים
זה באמת מעניין לקרוא את המסקנה שלך כאישה מזה.
&nbsp
לגבי הדבר השני. היכולת להבין איזה סוג של "לא" זה זו יכולת אמפטית. יכולת להבין רגשות ומצבים רגשיים של אדם אחר. היא לא קשורה לפחד מהפחד. יש אנשים שהם מאוד אמפטים ומאוד ביישנים. ויש אנשים שיש להם מלא ביטחון עצמי, הם לא פוחדים משום דבר בסיטואציות חברתיות אבל האמפטיה שלהם ברצפה.
&nbsp
אני גם מעדיף לא לשים תחושות בקטגוריה של "נעימות" ו"לא נעימות". כי תחושות לא נעימות הן לא בהכרח רעות ולא בהכרח דורשות התמודדות. יש תחושות לא נעימות שאין להן תפקיד כמו פחדים חסרי היגיון שלא מקדמים אותנו- הם דורשים שחרור אחרי הבנה של התפקיד המקורי שלו נועדו והסכמה מודעת ולא מודעת לשחרר אותם. אבל את זה אני לא יכול להעביר בווידאו

למעלה