מה המחיר לטיפול פיזיו' יומי? מפיזיוטרפיסטית?

יש כאלו שיגידו שזה ישוב נידח..

ולכן לא מצאתי אף פעם פיזיו' , הזמן נסיעה מהישוב שלה לישוב בערך 5 דקות, אני עכשיו ממש מחפשת כי התפקודים שלי ירדו.. מה עוד אפשר לעשות? ללמד מישהו שהוא לא פיזיו' זה יהיה יעיל? עם בעלי זה לא הולך

מטפל לא מוסמך

קודם כל אני רוצה להגיב למשפט שמתייחס לבעלך. להבנתי- זה נורמאלי וכך זה צריך להיות. ישו שהבעל ידע לטפל למקרה חירום או חופשה, אבל חשוב מאד שהוא לא יהיה המטפל הקבוע. בעלך הוא בן זוגך ולמען שמירה על הקשר הזוגי חשוב לא לפתח קשר מטופל-מטפל. לגבי מטפל לא מוסמך- חלק מהפיזיותרפיסטים מתנגדים מאד לטיפול שאינו מקצועי ועומדים על כך שהטיפול יהיה על ידי פיזיותרפיסט מוסמך או לפחות על ידי סטודנט לפיזיותרפיה. אבל המציאות לפעמים מחייבת גמישות ומהניסיון שלי- יש חולים שמקבלים טיפול משכן או מכר שמקבל הדרכה אינטנסיבית מהפיזיותרפיסט של המרפאה ובטווח הארוך הטיפול שלו לפעמים אפילו יותר יעיל מטיפול מקצועי. לא בזכות איכות הטיפול- ברור שפיזיותרפיסט, שזה מקצועו, עושה את העבודה בצורה נכונה יותר - אלא בזכות איכות הקשר עם המטופל ובעיקר בזכות ההתמדה - לעתים לאורך שנים רבות. כך שאם יש לך מועמדת מתאימה- שווה להגיע איתהו להדרכה והפיזיותרפיסט/ית יוכלו להעריך אם היא מסוגלת לטפל בך בצורה יעילה.

היא בעלת ניסיון?

הכוונה הוא לטיפול של שעה לפחות אני מקווה 200 ל- 45 דקות זה כבר בכלל הסחפות לגמרי

מה המחיר לטיפול פיזיו' יומי? מפיזיוטרפיסטית?

סוף סוף מצאתי מישהי שיכולה לבוא פעמיים בשבוע אך היא דורשת 200 שח לפעם, זה נראה לי ממש מוגזם לא? אמרתי שאני אברר כי אין לי ניסיון בזה..( אם זה המחירים אז זה מחסל את ההחזר של הקופה.)

גם אני נעזרתי במטפלים לא מוסמכים בכלל

שעברו הדרכה על ידי פיזיוטרפיסטים או שאני לימדתי אותם זה היה מוצלח מאוד היו שנתיים שזה היה הפתרון היחיד שהיה לי. עבד מעולה!

על זה נאמר- אין חכם כבעל נסיון

ועל זה אני שואלת: 1. מה קרה שהקשר הופסק? 2. האם יש לך אפשרות למצוא תחליף דומה?

אופס

בדקתי עכשיו אחורנית והבנתי שחשבתי שתשובתך היתה של רוש. בקיצור, בלבול שלם ולצערי, בשביל רוש, הניסיון הטוב עם מטפלים לא מקצועיים לא היה שלה. מאידך, הניסיון הטוב שלך בהחלט נותן תקווה- כך שרוש- האם יש אפשרות לחפש מטפל שאינו מקצועי?

זה גם לא כ"כ פשוט, אבל אני בחיפושים..

ריקי, לאיגוד יש קשר עם בית ספר לפיזי' שבמכללת אריאל, בזמנו הפיזי' של בי"ח ניסתה ולא מצאה..

לרוש האחת

בגלל איזו תקלה אני לא מצליחה לכתוב לך מסר אישי. אנסה בהמשך היום, אך את מוזמנת להתקשר אלי. מירב

נושא מורכב...

התגובה הספונטנית שלי היתה, כמובן, שזה מחיר מוגזם לחלוטין. אבל... כמו בכל נושא, גם התמחור של הטיפולים, תלוי בהיצע וביקוש. האיגוד שלח לצוות המרפאה המלצות לשכר המטפלים שנקבעו ביחד עם הפיזיותרפיסטים. הדירוג נקבע לפי שנת הלימוד של סטודנטים וותק במקצוע לפיזיותרפיסטים מוסמכים. אבל לא ניתן לשכוח שהמטפל קובע את המחיר לפי הסכום שנראה לו משתלם. הוא, למשל, לוקח בחשבון את הזמן שהוא מבטל הכולל את המרחק מבית המטופל, זמן הנסיעה, עלות הדלק וכד'. כאשר יש היצע של מטפלים, המטופל חופשי לבחור בין המטפלים השונים ואז בד"כ העלות פחותה בהרבה. כאשר יש קושי במציאת מטפל המחירים לפעמים מופקעים, ואם אין ברירה- צוות המרפאה (רופא, פיזיותרפיסטית ועובדת סוציאלית) שולחים בקשה מנומקת לועדת עזרה לפרט של האיגוד שמסייעת לפי כללים מובנים. ברור שיש פיזיותרפיסטים שלמרות המומחיות שלהם והיכולת שלהם לגבות מחיר גבוה לא עושים את זה מתוך הבנה לקושי איתו מתמודדים חולי CF ואנחנו מעריכים ומוקירים אותם מאד.

למעלה