מה המטרה של הברשה בשמן?

jen711

New member
אנ רואה הרבה מתכונים אומרים להבריש בשמן

לפני הכנסה לתנור.
ותהיתי למה עושים את זה.
מה זה נותן?
 

yair_bar

New member
מנהל
TCHM הסביר למטה למה עושים. אני מוסיף המלצה

יש היום תרסיסי שמן. הם נחשבים לחסכוניים בכמות השמן שיוצאת ביחס למריחה עם הידיים וכו'.
&nbsp
מצד שני הם יקרים ביחס לשימוש רגיל בשמן.
&nbsp
אני יודע שמי שמשתמש בפתרון לפעמים קונה תרסיס כמו שפריצר של מים במשתלה בכמה שקלים וממלא בשמן רגיל.
&nbsp
זה נוח נגיד אם רוצים לטגן ביצה במחבת טפלון עם ממש ממש מעט שמן וכו'
 

jen711

New member
אני בהחלט משתמשת בתרסיסי שמן

אתה אומר שעדיף לרסס בשמן מאשר לעשות עם הידיים כמו שTCHM אמר?
 

yair_bar

New member
מנהל
אני אומר שעדיף לטגן


אבל אם בוחרים ללכת על האופציה הבריאה והחסכונית בשמן אז אפשר לבחור או עם הידיים או לרסס.
&nbsp
זו כמובן סקאלה שבצדה האחד כמה שיותר בריא ובצדה השני כמה שיותר טעים.
&nbsp
בצד של הבריא התרסיס ובצד של הטעים לשמן עם הידיים.
&nbsp
מכיוון שגם ככה קציצות אפויות בתנור לא יוצאות יותר מדי טעימות - עדיף בעיניי ללכת כבר על האופציה היותר בריאה ולרסס.
&nbsp
ואם כבר בנושאי בריאות - אפשר את הקציצות לבשל ברוטב. הן יוצאות רכות וטעימות ולא דורשות שמן אם מכניסים אותן ישר לנוזלי הבישול
 

TCHM

New member
זאת ממש לא אותה כמות שמן...

מעבר לכך שריסוס אינו מדויק בכיסוי שטח פני הקציצה וצריך בכל
מקרה לגלגל ולרסס מכל הצדדים זה גם בזבוז שמן של תרסיס יקר
ומיותר (גם ובמיוחד לשימון תבניות).
גלגלי קציצה על נייר מגבת בשיטה שלי או בריסוס וראי איזה
קציצה משאירה יותר שמן על הנייר.
תרסיסי השמן טובים רק לכיס של המפרסמים בתכניות, טבח
רציני לעולם לא ישתמש בהם
.
 

TCHM

New member
מורחים בשמן...

לקבלת אפקט של טיגון - יצירת קרום שחום/פריך ובכך לשמור על הלחות
והעסיסיות הפנימית.
 

jen711

New member
תודה

לא ידעתי את זה.
אז אם אני עושה קציצות בתנור עדיף למרוח אותם קצת בשמן?
 

TCHM

New member
לקציצות אין צורך למרוח...

פשוט שמני את הידיים כשאת יוצרת/מכדררת את הקציצות וזהו...פחות שמן.
הכידרור בעדינות, לא ללחוץ לקבלת קציצות אווריריות.
 
למעלה