מה המטרה של חלבון ביצה במתכון?

גב תפוס

New member
מה המטרה של חלבון ביצה במתכון?

הבת שלי צמחונית //טבעונית שא אוכלת גם ביצים.
הרבה מתכונים שלי הם מתכונים טעימים וטובים שמוסיפים בהם חלבון ביצה.
במה אפשר להחליף את חלבון הביצה .?
לדוגמא: מתכון של חטיפי בריאות- טעים מאוד, אך אין לי מושג מה יכול להחליף את החלבון?
אשמח לשמוע תשובות.
תודה רבה
 

מצלתיים

New member
תכיני את אותו מתכון ללא חלבון

לפי הכמויות החלבון בחטיפים האלה חסר משמעות והם יידבקו מצוין גם בלעדיו בעזרת הסוכר והדבש.
פשוט נסי קודם בכמות קטנה.
 

מצלתיים

New member
אגב, בהרבה מתכונים, למעשה ברוב המתכונים

שיש בהם ביצה או שתיים - כמו בעוגות בחושות, פנקייקס, בצק שמרים, בצק פריך, אפשר פשוט לוותר על הביצה ולהחליף אותה בעוד קצת נוזלים. מוסיפים ביצים למתכונים מתוך הרגל ונגד עין הרע :)
 

נטאשKה

New member
זה תלוי במתכון ובשאר חומרי הגלם

שיש בו. לעיתים מטרת הביצה היא להדביק, לעיתים להוסיף "איוורור" למתכון... יש הרבה אופציות לחלופות, אך כאמור זה תלוי במתכון. מציעה לך להכנס לפורום תזונה צמחונית וטבעונית כאן בתפוז בנוגע למתכונים ספציפים ולאט לאט תלמדי מה מתאים למה, בדיוק כמו שבמתכון "רגיל" את יודעת מתי אפשר להחליף את השמנת במיץ תפוזים למשל...

אגב, אני מנהלת מטבח צמחוני-טבעוני בבית כך שהכל נאמר מתוך ניסיון ואת מוזמנת להתייעץ
 

נטאשKה

New member
וכמובן שאת בפורום הרלוונטי


אז תתעלמי מהעצה להכנס אליו, אני עייפה וחשבתי שהשאלה הופיעה בפורום אחר
 

פיפי99

New member
אפשר לקנות טחון, ואפשר במטחנת קפה

אני טוחנת במטחנת קפה, כי אז אני יכולה לטחון כל פעם כמות מאוד קטנה.
כדי להשתמש במטחנה גם לקפה וגם לזרעי פשתן, אני מנקה אותה על ידי כך שאני טוחנת אורז בין לבין

מג'ימיקס או בלנדר יחייבו טחינה של כמות מאוד גדולה, ואז כבר עדיף לקנות טחון
היתרון של לטחון קצת, זה אם אוכלים את הזרעים הטחונים מייד (אני לא יודעת אם זה שורד אפיה) יש יש להם אומגה 3
 

יוספה 51

New member
אין לי מטחנת קפה. יש לי זרעי פשתן

אבל קראתי שאם לא טוחנת הם יוצאים כפי שנכנסו. טוב, נאלתר. (כלומר, נקנה טחון)
 
למעלה