מה המכנה המשותף לכל מערכת יחסים כושלת ???

מה המכנה המשותף לכל מערכת יחסים כושלת ???

מה השגיאות הנפוצות ביותר שמביאות לכישלון של המערכת יחסים ???

DogsPCI

New member
במילה אחת?

&nbsp
נשים

&nbsp

DogsPCI

New member
ולמרות שלדעתי אתה את התשובה שלך קיבלת, ואתה בטח מסופק

ממנה לחלוטין...
&nbsp
אז זו שאלה ענקיתתתתתת!!!!!! עם כל-כך הרבה רבדים ומימדים שלא פלא שנכתבו על הנושא ספרים שלמים :)
&nbsp
אני לא מבין האם אתה שואל כדי ללמוד, או לשם הדיון והעברת הזמן בשיחה עם החברים פה? :).
&nbsp
בכל מקרה, נתחיל במונח המרכזי - תקשורת, או יותר נכון - חוסר בתקשורת נכונה.
ואם אני רוצה למקד זאת עוד יותר... ואם תשאל אותי מה הדבר הראשון שבני-זוג צריכים ללמוד...
&nbsp
אז כהרגלי אני אומר - הדבר הכי חשוב שיש ללמוד זה - איך "לריב" בצורה שאינה הרסנית.
&nbsp
:)
&nbsp

DogsPCI

New member
הלו... סליחה מכולם על ריבוי ההודעות... אני פשוט עדיין בעבודה

אז אני לא יכול לכתוב "בכיף"...
&nbsp
אז בהמשך לנושא התקשורת... "תקלה" רצינית ונפוצה נוספת היא - אנשים לא מדברים, ולא אומרים מה הם באמת רוצים, חושבים או מרגישים.
&nbsp
וזה יכול לנבוע ממגוון של סיבות שונות ומשונות - אבל התוצאה היא לרוב זהה - ושלילית.
&nbsp
אז יש את אלה שמתביישים, יש את אלה שחושבים שהצד השני אמור "להבין לבד", יש כאלה שבעצמם לא באמת יודעים מה הם רוצים ומרגישים, .... ועוד עד אין סוף.
&nbsp
נושא מצער פתחת היום סוק... אם כי חשוב

אותי מעניין להגביר את המת המודעות...

שלי ושל אחרים
&nbsp
תקשורת זו קטגוריה גדולה
פרק אותה לחתיכות כדי שנוכל ללמוד מזה

DogsPCI

New member
הלו סוק... מה שלומך? נו... תתרום גם אתה משהו לדיון, אני די

בטוח שיש לך מה לומר :)
&nbsp
עוד לא התעוררתי כמו שצריך, והמוח עדיין לא מתפקד...
אבל יותר מאוחר אשתדל לפרט עוד קצת ממה שאני חושב...
&nbsp
שבת שלום לך גבר-גברי שכמוך!!!
&nbsp

DogsPCI

New member
ותשובה מושקעת ורצינית... אם מישהו מעוניין...

הלו סוק... אני רואה שאתה רץ קדימה... וכבר פתחת שירשור חדש עם שאלה גדולה חדשה... :)
&nbsp
אז לפני שזה פה יעלם לחלוטין...
&nbsp
תקשורת זה עולם שלם... אבל כמו בכל דבר יש את העיקר ואת הטפל.
&nbsp
אני התחלתי להציג את הדברים העיקריים לפי ראות עיני, ואני אצמצם את כל העולם הזה עוד יותר... לסוג התקשורת הכי חשוב, בו גם לצערינו יש את הכי פחות הבנה :).
&nbsp
וזה כמובן עניין - הגבולות.
&nbsp
כמו שציינתי קודם, פעמים רבות נוצר קצר בתקשורת בגלל שאנשים לא יודעים או לא מתקשרים את הדברים שהם *כן* רוצים, גבר שיכול להביא לאכזבה מין הצד השני וחוסר מסופקות. אבל את זה ניתן לרוב לפתור יחסית די בקלות (שוב - יחסית).
&nbsp
אבל הצד השני הוא הרבה יותר אקוטי (?), או משמעותי (כמובן כל הנכתב זה רק לדעתי...):
&nbsp
קצר בתקשורת שנובע בגלל שאנשים לא יודעים או לא מתקשרים את הדברים שהם *לא* רוצים - משמע גבולות.
&nbsp
על גבולות אפשר להסתכל מכמה כיוונים/מימדים:
&nbsp
1. הכי חשוב, להבין מהם הגבולות הרצויים לנו, ומהו המקום ממנו והלאה נחוש - רע, נפגעים, שלא-מכבדים אותנו, וכו'.
דבר שלצערי ומנסיוני - יותר מידי אנשים הם מאוד חסרי מודעות לגביו.
&nbsp
2. היכולת להציב גבול!!! הביטוי בפועל של הגבולות... והמקום בו כל עניין הגבולות מתפרץ ויוצא משליטה.
ווישי פה כתבה באחת התגובות (אני כבר לא זוכר למי...) - אני לא תוקפת, רק מציבה גבולות.
&nbsp
ועד כמה שהיא צודקת באמירה הזו שלה!! יש קו מאוד דק המבחין בין הצבת גבולות ברורה ו"רשמית", לבין גישה שיש בה גם תוקפנות...
&nbsp
ושים לב כי דיברתי על גישה - רשמית, הצבת גבולות נכונה אמורה להתבצע בצורה "יבשה", זה כמו שתשב עם מישהו ותנסה לנסח איתו חוזה. הבעיות הרציניות לרוב תתחלנה לצוץ כאשר רגש ומטענים שנצברו יהיו מעורבים בנסיון להצבת גבול - וכך לא ניתן לשמור על "רשמיות" - וכשאין רשמיות - זה הופך להיות אישי - משמע יכול להתפס כתקיפה ברמה אישית.
&nbsp
אני מקווה שאני ברור... למעשה רגשות הן "האוייב" של כל מה שקשור בתקשורת של גבולות... וכן גם אני כשאני נפגע ממישהו קרוב מאוד ואמור להציב לו גבול, לא אחת טועה פה.. זה רק אנושי :).
&nbsp
3. היכולת לאכוף את הגבול במידה והוא הוצב ולא כובד מהצד השני... ופה בכלל יש פתח לגהנום, כי כשהצד השני לא מכבד את הגבולות שהצבת - זה יחשב לזלזול אמיתי בך, ויציב אותך במצב לא נעים - בו יש פגיע הבאמון (הציר הנגדי לכבוד) משמע רגשות שליליים יצוצו בך בין אם תרצה או שלא... השאלה היא מה - אתה עושה במצב הזה? ואיך?
&nbsp
&nbsp
4. היכולת לזהות הצבת גבול מהצד השני, וכן היכולת והרצון-הבסיסי לכבד הצבת גבול של הצד השני. אין שום דבר חיובי במשחקי-כוחןת כשהצד השני מנסה להציב לך גבול, כל דבר שאינו לכבד את הגבול מייד - יוביל לאסון! כי הצד השני יכנס למצב של סעיף 3.
אז תמיד יש לזהות את הצבת הגבול של הצד השני, ואז אפשר גם לדבר על זה אם אתה מרגיש שהגבול הזה "מפריע" לך איך-שהו. אבל קודם כבד מייד את הגבות, ואז תפתח במשא ומתן.
&nbsp
שוב, ברגע שאתה מכבד את הגבול של הצד השני - אתה יוצר אמון, וברגע שאתה לא מכבד את הצד השני אתה פוגע באמון. והתוצאות בשטח בהתאם...
&nbsp
&nbsp
ועכשיו לשאלת השאלות, איך מצליחים בזה?
&nbsp
זה ממש לא קל, בפרט שזה דואט, שני בני-הזוג אמורים להבין את "החוקים" ולהתנהל לפיהם.
לדעתי זהו נושא השיחה החשוב ביותר והמשמעותי ביותר עליו זוג חדש אמור לדבר ולהסכים...
ולפעמים גם לקבוע מראש "פרוטוקולים" להתנהגות ולתקשורת בכל הנוגע בגבולות...
&nbsp
וכן להבין שלפעמים רגשות יכולים להשתלט עלינו קצת ולשבש את היכולת לתקשר "בקור רוח", ולעשות הנחה קטנה לצד השני אותו אתה אמור לאהוב. תמיד יהיה מישהו שהוא נסער יותר, אז ברגע שאתה קולט שהצד השני נסער יותר ממך - תהיה גבר-גבר, ותרגיע את הרוחות, גם אם לדעתך הוא טועה לחלוטין!! אחר כך, שב ודבר בהגיון.
&nbsp
אך בבסיס כל העולם הזה קיים עקרון השוויון!! לשני הצדדים ישנה את הזכות המולדת!! - להציב גבולות ולשמוע על עצמם! וכל ניסיון והכי קטן לזלזל בכך או "לעקוף" זאת, או להיות דומיננטי על הצד השני - ואתה כבר בדרך למטה.
לתשומת ליבך, וכולם כמובן :)
&nbsp
טוב, מקווה שהיה ברור איך שהו... זה משהו שאמורים גם ללמוד בדרך חוויתית, ולא רק דרך ההגיון. ויש להתאמן ולתרגל כדי "שבזמן אמת" נוכל לתפקד נכון - ולשמור על האינטימיות הבסיסית ביותר - כבוד ואמון הדדים :).

DogsPCI

New member
ותיקון או יותר נכון תוספת קטנה...

לצערי תם הזמן לערוך, וניסיתי...

אז ישנן פה ושם כמה טעיות הקלדה וכו'... לא נורא.

אבל כן חשוב לי לתקן ולתת תוספת קטנה לאחד מהשפטים:

"אך בבסיס כל העולם הזה קיים עקרון השוויון!! לשני הצדדים ישנן את הזכות והחובה המולדות!! - להציב גבולות ולשמור על עצמם!".

ערב טוב :).

DogsPCI

New member
מה את רוצה ממני? אין לך חוש הומור? נפגעתי....

&nbsp
נו? איך יצא?
.
&nbsp
&nbsp
אני עף עליך ברמות-קשות, וויש
.
&nbsp
ויש לי שיר בשבילך כבר מאתמול... עוד מעט אשתדל לצרף לך אותו...

wish2

New member
יש לי חוש הומור

אני חוששת שלא תוכל להכיל אותו .
ותאכלס מאמוש.
אתם באמת כל הזמן מאשימים נשים בכל מיני מחדלים.
למה שלא תעשו מה שאנחנו רוצות והכל יהיה מושלם?
&nbsp
מחכה לשיר בשקיקה.
&nbsp

DogsPCI

New member
....Your Wish(2) is my command

אני קורא שהיה לך יום לא משהו...
אני ממש מקווה שזה ישפר לך קצת את המצב-רוח...

wish2

New member
אתה חלקלק לי

כשגבר אומר לאישה
היה לך יום לא משהו...
זה בדיוק שובר בה חומות.
זו תשומת לב.
זה איכפתיות.
זה חום.
&nbsp
אבל אני כבר מכירה אתכם.
ואני לא מומסת.
אבל אחלה שיר.
תודה מותק.
ואין משהו שמקלחת טובה לא שוטפת.
&nbsp

DogsPCI

New member
הפעם באמת פגעת... (קצת)
.

&nbsp
אומנם אני מפזר לבבות וכו' על ימין ועל שמאל - די בהומור ובקלילות...
&nbsp
אבל אכן איכפת לי ממך - "סתם" כאדם שיוצא לי לדבר איתו מידי פעם...
&nbsp
והייתי שמח לשמוע שטוב לך... (כמו לכל אדם טוב אחר בפורום ומחוצה לו).
ויהיה לי לא נעים לשמוע שרע לך... (כמו לכל אדם טוב אחר בפורום ומחוצה לו).
&nbsp
אבל אני לא מאשים אותך, ויכול להבין מאיפה זה מגיע...

wish2

New member
ח ח ח

אני יודעת.
ואני מחייכת.
רק לידיעה.
&nbsp
אתה מכיר את זה שאתה נורא חזק ובטוח בעצמך עד שמישהו באמת שואל אותך מה שלומך?
&nbsp
ויש פה יתוש עצום עכשיו על הקיר שלי.
אם אני לא אתפוס אותו הוא יפרק לי את הצורה בלילה.
וזה לא כיף לקבל את זה מיתוש.
&nbsp

DogsPCI

New member
הייי!!! לא יפה!!! ואני עוד התגעגעתי אליך המון
.

&nbsp
האמת שניסיתי... אבל לא עברתי את תנאי הקבלה...
.
&nbsp
לילה היית חסרה פה בפרום...
לפחות לי...
.
&nbsp
&nbsp
אפשר לתת לך טיפ קטן?
תלמדי לספור עד 10...
.
&nbsp
סליחה, סליחה....