מה הממרח האהוב עליכם על מצה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
השם מצלצל מוכר! לא זוכרת אם אכן כך

קראו לזה סבא, סבתא ודודה רבקה! יש סיכוי שאצטרך לתת לזה צ'אנס, בשביל הזיכרון והריח של האהובים האלה.
 
אני מתאפקת בינתיים בהצלחה

אצל ההורים שלי היו ספלים ענקיים לצורך העניין .

וגם לי יש 2 ספלים יחסית גדולים למקרה שיתחשק


אח זיכרון מתוק
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה הממרח האהוב עליכם על מצה?

עומדת לערום אבוקדו מעוך, מפולפל ומומלח ועם קצת לימון על מצה מלאה, ולהוסיף פרוסות עגבניה מעל.

לא בטוחה מה אוהבת יותר, את הנ"ל או חמאה עם מלח.

או חמאה וגבינה צפתית/פטה מפוררות.

ולא מעיזה לאכול את ארוחת הבוקר של סבא וסבתא - קפה עם שברי מצה בתוכו, כי עם השנים פיתחתי חוסר חיבה לדברים רטובים בתוך מרקים ומשקאות..

בוקר טוב וחג שמח!
 

רונית ש5

New member
ללא שום ספק אבוקדו, בעבר לא ראו את החורים

במצה מרוב חמאה...התבגרנו והתגברנו ומצאנו תחליף אבוקדו שלוקח בגדול.......
 
מה לא? יש המונים.

ממרח סנדביץ' (מיונז עם תוספות) + ביצה קשה, חמאה מלוחה + סחוג + ביצה קשה, חמאה לא מלוחה + בצל ירוק + גבינת חמד (שאותה אנחנו קונים רק בפסח), חמאה לא מלוחה + ריבת תות,
חרוסת ויש עוד אפשרויות אבל אלה המקומות הראשונים.
 

shira1960

Active member
חמאה + מלח. אחר כך:

קוטג', טונה, גבינה צהובה, מיונז בלי כלום, מיונז + עגבניה, כבד קצוץ, חזרת ביתית + גפילטע מעוך....
 

אמרלדה

Active member
חמאה וסילאן, כמובן, ויש עוד מאכל...

אבל מי מעז לאכול את זה... חמאה לבד, לפעמים.

אבא שלי גם היה מפורר מצה לתוך הנס-קפה. נשמע לי נורא, אבל הוא היה מבסוט.

ויש מאכל רומני שהאקס שלי היה מכין והיה אדיר: וניצ'קס: מרטיבים מצות במים חמים, נותנים להן להתרכך קצת, מפוררים-מועכים ביד עד כמה שאפשר, מוסיפים חמאה, מלח ופלפל ואוכלים כך, כמו עיסה. אחלה ארוחת בוקר - או ערב -שבעולם.
 

תכלתt

New member
כבד! עם בצל מטוגן למרוח על המצה כמו פטה. יאמי

אבל, אנחנו לא אוכלים שום דבר על המצה בפסח. רק ליד...

מחכים לאחרי בשביל הפינוקים.
 

shiri67

New member
הכי בעולם, מסוגלת לחסל צלחות שלמות של קישואים

מגוררים ומבושלים בבצל מטוגן לזהוב+, בתוספת ביצים שמקשקשים פנימה, מלח ופלפל. זה על מצה, בלי הפסקה. אבל כמובן שאילו הייתי פותחת דלת לחמאה, זה שוס אמיתי עם מלח מעל,
גם אני חוטאת בטבילת רצועות מצה בקפה..
 
חמאה מלוחה וריבת תות.כשמתחילה יש בעייה....

אז משתדלת שלא כי אני אוכלת עוד ועוד ועוד
 
למעלה