מה המפלגות עשו למען המילואימניקים

מה המפלגות עשו למען המילואימניקים

מחקר השוואתי על פי נתונים שהתקבלו מארכיון הכנסת: חוקים למען חיילי המילואים מה הן לא עשו · מספר החוקים שיזמה מפלגת העבודה ושהגיעו לחקיקה מתקדמת וסופית: אפס. · מספר החוקים שיזמה מפלגת הליכוד ושהגיעו לחקיקה מתקדמת וסופית: אפס. · מספר החוקים שיזמו בשינוי ושהגיעו לחקיקה מתקדמת וסופית: אפס. · מספר החוקים שיזמו המפלגות האחרות ושהגיעו לחקיקה מתקדמת וסופית: אפס. מה מרצ עשתה · מרצ - היחידה המחוקקת למען חיילי המילואים. · מספר החוקים להגנת חיילי המילואים שמרצ יזמה והעבירה בחקיקות מתקדמות בכנסת ה-15: שלושה (שניים מהם כבר בספר החוקים). · מרצ תיקנה העיוות בתנאי הביטוח והשוותה קצבאות נכות וקצבאות שארים של חיילי מילואים לאלו של חיילי קבע (חקיקה שעברה בקריאה שלישית). · מרצ הרחיבה את זכאותך כך שתקבל תגמול לימי מילואים חד יומיים (חקיקה שעברה בקריאה שלישית). · מרצ מעלה את גמול המינימום לימי המילואים שלך משכר מינימום לשכר הממוצע במשק (עבר בחקיקה מקדימה: קריאה ראשונה). סה"כ הצעות שהונחו על שולחן הכנסת להטבת תנאי חיילי המילואים: · מרצ : 22 · שינוי: 6 · יתר הסיעות: 20 מספר הצעות שהגיעו לקריאה טרומית (דיון מוקדם): · מרצ: 8 · שינוי:1 · יתר הסיעות: 10 סה"כ ההצעות שהגיעו לקריאה ראשונה ומעלה (עד לקריאה שלישית): · מרצ: 3 · שינוי: 0 · יתר הסיעות: 0 חוקים שעברו בחקיקה מתקדמת: · מרצ: 1 · שינוי: 0 · יתר המפלגות: 0 בקריאה שלישית: · מרצ: 2 · שינוי: 0 · שאר המפלגות: 0 מרצ נלחמת גם למען החיילים כולם: בנוסף לחוקים למען אנשי המילואים העבירה מרצ 6 חוקים (5 מהם כבר בספר החוקים), לשיפור זכויותיהם של כלל חיילי צה"ל. מרצ פועלת למען זכויות כל חיילי צה"ל: פירוט החקיקה לכלל חיילי צה"ל, בנוסף לחיילי המילואים: עבר בקריאה ראשונה: · חוק השיפוט הצבאי (תיקון). (רן כהן). קיצור תקופות המאסר אליהן יכול לשפוט קצין שיפוט חיל בסדיר ומילואים, כמו כן קובעת הצעת החוק כי שפיטה על הטרדה מינית בצבא תיעשה על ידי בית דין צבאי ולא על ידי שופט דן יחיד. עברו בקריאה שלישית: (כלומר, נחקקו): · חוק שירות ביטחון (תיקון). (נעמי חזן). התיקון פותח לראשונה בחקיקה ראשית תפקידים קרביים בצה"ל בפני נשים. · חוק הקצבאות לחיילי הקבע. (אבשלום אבו וילן). משווה את תנאי הפנסיה של חיילים ביחידות קרביות (גולני, גבעתי וכו´) לאלה של חיילים ביחידות מיוחדות. · חוק המגדיר כי הלומי קרב אינם חולי נפש, ובכך נותן לגיטימציה חברתית וציבורית לתופעת הלם הקרב ומפריד אותה מתופעות פגיעה אחרות שאירעו במסגרת הצבאית (זהבה גלאון). · חוק הגנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, (תיקון). (נעמי חזן). התיקון מסדיר את מפעלי ההנצחה השונים, וקובע שהמדינה תישא בעלות תקציבית של הקמתם והחזקתם של אתרי הנצחה ממלכתיים וחיליים. · חוק למניעת הטרדה מינית בצבא. (מוסי רז). החוק הזה מחיל את החוק האזרחי נגד הטרדה מינית על חוק השיפוט הצבאי. קובע עונש מקסימום של עד 4 שנות מאסר בפועל על כל מי שנמצא אשם בהטרדה מינית בצבא, בדומה לענישה בחוק העונשין האזרחי.

tomixdr

New member
מרצ העבירה 4 מיליארד לערבים

לא שיש לי בעיה עם תקצוב ערבים,אבל אם למרצ יש כח להעביר 4 מיליארד ש"ח לערבים מדוע היא לא העבירה 60 מיליון ש"ח לביטוח חיילי המילואים? התשובה פשוטה,מרץ מחוקקת חוקים לטובת השכבות החלשות רק כשהיא באופוזיציה ואז אין לה אחריות לגבי הקופה הציבורית,ואילו כשמרצ בקואליציה היא מחוקקת חוקים לטובת המגזרים שמצביעים לה מסורתית לפני שאני חייל מילואי,אני אזרח וככזה גם אני אחראי לקופה הציבורית ואני לא מוכן שמפלגה תבזבז כספים אפילו אם הם מגיעים לכיסי!!!

tomixdr

New member
כנל,אבל הפעם הוא גם העתיק את ההודעה

ממקום אחר. נודניק.

למעלה