מה המצב הכלכלי חברתי בכל שכונה- ישום שנתקלתי

מה המצב הכלכלי חברתי בכל שכונה- ישום שנתקלתי

באתר המפות הממשלתי http://beta.govmap.gov.il/ יש אפשרות להוסיף את השכבה "אשכול חברתי כלכלי מפקד 2008"
הוספת השכבה מעניקה לכל תת שכונה דירוג בין 1-20 וצבע , אדום=עשיר ירוק עני.
ממש מגניב. משיטוט קצר רואים הבדלים אדירים בין שכונות בחיפה הקרובות אחת לשנייה בעיקר בגלל הגובה.
בנוסף התדמית הגרועה של לוד לא מוצדקת יש בה שכונות סבירות 10-12 ושכונות גרועות3~

וגם התיאור של ירושלים כעיר הענייה בארץ

לוקה בחסר, הייתי רושם את שכונות ירושלים כהכי מנוגדות בארץ.
כאשר השכונות החרדיות והערביות עניות והחילוניות דתיות ממוצעות ואף עשירות.

ש מים

New member
אחלה אתר!

אבל איפה המקרא?
(חוץ מזה שנתונים ל-5 שנים אחורה הם "די ישנים".

מימין יש לך אפשרות לשכבות והוספת שכבות

האם היה סקר דירוג יותר חדש?
מה שכן נוח לי זה לא הדירוג המדויק אלא האפשרות לראות שכונות ותתי שכונות בצבעים. נוח מאוד למי שעובר דירה לאיזור לא מוכר.

המקרא ש"שכחו" להוסיף לדירוג

ירוק כהה = ערבים מוסלמים\דרוזים\חרדים\אתיופים.
ירוק בהיר= ערבים נוצרים, שכונת המצוקה העירונית , עיירות פיתוח.
צהוב- כתום , מר ישראל ישראלי , מעמד הביניים.
כתום- אדום שכונות מבוססות במרכז ירושלים חיפה
אדום שכונות של "צפוניים", עיירות יוקרה , עומר,כפר ורדים ...

חבל שזה כך יוצא מהדירוג.

tapuzo

New member
יש המון ה-מ-ו-ן עיוותים מכוונים בתשובות לסוקר

אתה יודע הרבה פעמים הסוקרים הם מקומיים ובאים כבר עם הסטיגמה של "מה אנחנו נמצא בשכונה בזאת"
ואז כשהם מסייעים למלא את השאלונים הם הרבה פעמים יוצרים עוני מדומה.
למשל יש מגזרים ששווה להם לייצר מהמצב שלהם כמה שיותר נורא ואז כשבאים סוקרים מראש עם דעה
שהמצב בטח רע אז הם מעצימים את זה ולא בודקים באמת מה המצב האמיתי.
מישהו שרושם רכב עבודה ג'יפ מפואר על שם החברה יכול להגיד לסוקר אין לנו רכב.
מישהו עם רכב פרטי פשוט בשכונה אחרת יכול להגיד לסוקר יש לי רכב.
מה יוצא אחרי הרבה כאלה?
שהשכונה שבה יש אינטרס לא לדווח נתונים מדוייקים תוגדר לפי כל מיני פרמטרים כאלו כנמוכה יותר.
ושכונה שבה אנשים דווקא מעמד ביניים אבל מדווחים באופן מלא היא תוגדר טוב יותר למרות שבפועל הן יהיו דומות.

והאמן לי יש הרבה מאד עיוותים כאלה באופן שבו ממלאים את שאלוני המפקד.

choo

Active member
הדירוג של השכונות - מאוד מטעה

דוגמא אחת שאני מכיר - שכונת "אחוזה" מדורגת בתור "18" - אבל יש בה רחובות עם פערים מאוד גדולים ביניהם - מבחינת עלות הבתים ועקב כך גם מבחינת "עושר" האוכלוסיה. ברחוב אינשטיין אפשר לקנות דירה במחיר של כמיליון שקל. ברחוב גבעת דאונס, שמתחבר אליו - יש בתים פרטיים שעולים כמה מיליונים.

מצד שני, בהמשך של אינשטיין, נמצאת שכונת "רמת אלמוגי" - שהבתים בה הרבה יותר חדשים מאשר באחוזה (ברובם -- אם הבתים של אינשטיין נבנו בשנות ה-70, אלמוגי נבנתה בשנות ה-90+ ועם סטנדרט בניה אחר (יותר חדרים, יותר מרפסות) והאוכלוסיה של אלמוגי אמידה בהרבה מזו של רחוב אינשטיין.

לגבי השכונות הצמודות עם הפערים הגדולים ביניהן - יש לזה סיבות מעבר לגובה. קודם כל, יש שכונות שנראות כאילו הן צמודות - אבל הן ממש לא צמודות, בגלל הפרשי הגובה (אם אתה מסתכל על שכונת דניה לעומת טירה - במפה נראה שהן צמודות - אבל זה לא המצב) - ובנוסף יש פער אדיר באופי הבניה - בדניה יש לך כמעט ורק בתים פרטיים בשטח בנוי גדול (200 מטר בנויים זה לא נדיר שם) ועל מגרשים גדולים (600 מטר הוא מגרש ממש לא גדול שם) - בזמן שבטירת הכרמל גרים בבתי דירות משותפים בסטנדרט בניה שונה לגמרי.

או אם תיקח את רמת אלמוגי (דירוג 18) ולידה רמות רמז(דירוג 12) שהן באמת שכונות צמודות (רחוב בורלא מהווה את המשך רחוב סחלב) - במת אלמוגי סטנדרט הבניה הוא של דירות עם מרפסות גדולות או עם גינות פרטיות, ומרבית הדירות הן של 5 חדרים. ברמות רמז ברחובות העליונים יש בתי שיכונים משנות ה-60 ("בתי רכבת בחלקם") עם דירות של 2-3 חדרים, או בתים ישנים (ולא משופצים - לפחות מבחוץ) של 8+ קומות וללא מרפסות ורק בתחתית השכונה יש מספר בתים פרטיים, או בתים של 4 דירות עם מרפסות וגינות (גם בשכונת רמז, כמו בשכונת אחוזה, יש פער גדול בין הרחובות השונים) - אז זה לא רק מדד הגובה שתורם לפערים, אלא גם צורת הבניה שמשפיע מאוד על מחירי הדירות/בתים ולפיכך על האוכלוסיה שיכולה לגור שם. בנוסף, בגלל הקרבה של רמז לטכניון - בפועל גרים שם הרבה סטודנטים בשכירות.

תגובה לCHOO ותפוזו,

הדירוג לא מדויק ולא מושלם, גם בגלל מידע מוטעה מהציבור, שגיאות סטטיסטיות וטעויות בניתוח. כמו גם שהרזולוציה של הדירוג היא של חלקי שכונות, מבחינת מגורים או השקעה חשוב לדעת פרטים גם ברמת השכן הספציפי.
עם זאת זו דרך כללית לדעת את הרמה הכלכלית חברתית של שכונות, ברמת הצבע (כלומר הבדל של עד 2 דרוגים לא חשוב).
לדוגמא מי שגר בנהריה ורוצה לעבור לבאר שבע יכול בכמה דקות לדעת איפה כדאי לגור, בהתאם ליכולתו הכלכלית.
חוץ מהצבע הפערים בין מקומות קרובים (מי אמר עומר ותל שבע) הם משהו שצריך לשים לב בהנחה שרוצים לעבור דירה או להשקיע בנדל"ן
בעיניי הטעות הכי גדולה שדווקא קל לתקן הוא צביעת איזור שלם גדול בצבע של הדירוג גם אם יש שם שכונה קטנטונת שתופסת קצת שטח.

tapuzo

New member
רמה חברתית כלכלית? ואם השכנים משפחת פשע עשירה

מה זה משנה מה המעמד הכלכלי יכולים להיות אנשים שמרויחים שכר מינימום והם שכנים מצוינים
יכול להיות משפחת פשע עשירה שקונה דירה יוקרתית, חסר מקרים כאלה?

אכן וגם ויכול להיות שכן שומר חוק שצועק

או שכן עבריין "צווארון לבן" למרות זאת אני מעדיף לגור לידם מאשר בשכונות הצבועות בירוק. קריית משה ברחובות, ושכונת חליסה אני מעדיף לא לגור בהם.

למעלה