מה המקור של שם המשפחה יפרח? והיכן אני יכולה ל

danonea

New member
מה המקור של שם המשפחה יפרח? והיכן אני יכולה ל

היכן אני יכולה למצוא מידע אודות השורשים של משפחת יפרח

eliya-l

New member
מקור השם יפרח

הרי הוא יפרח משמעות: מערבית, Faraha, לשמוח, בהטייה: ישמח, שם שניתן לילדים כדי לשמוח לשמח ועם הזמן הפכו לשם משפחה נפוץ בתוניסיה ובמרוקו. כל שעליך לעשות הוא להכנס לאתר עמית בקישור ולגלות ולדלות

eliya-l

New member
כנראה שלא, כך בכל מקרה

לפי המחקר שלהם - פשוט מדהים איזו סבלנות לשבת ולדלות את כל המידע הזה.

פירוש השם יפרח ומקורות מידע לחקר המשפחה

מקור השם יפרח הוא ברברי ופירושו "ישמח" (בעתיד). המשפחה שמקורה במרוקו (ואולי לפני כן בארץ ישראל), ברחה לספרד כי הברברים דרשו מכול העובר בשטחם להתאסלם. לאחר הגירוש ב-1492 המשפה חזרה למרוקו. לא נמצא אף רב ממשפחה זאת ב"מלכי רבנן" המילון ביוגרפי של רבני מרוקו, אבל תוכלי למצוא מספר ביוגרפיות של אנשי שם ממשפחה זאת בספרו של יוסף טולידנו על שמות יהודי צפון אפריקה. הספר כתוב בצרפתית וזה שמו המקורי: HISTOIRE DE FAMILLES; LES NOMS DE FAMILLE JUIFS D"AFRIQUE DU NORD הספר יצא לאור בירושלים ב=1999. בהצלחה, מטילדה (חג"י)

angel769

New member
פירוש השם יפרח ומקורות מידע לחקר המשפחה

מקור השם יפרח הוא ברברי ופירושו "ישמח" (בעתיד). המשפחה שמקורה במרוקו (ואולי לפני כן בארץ ישראל), ברחה לספרד כי הברברים דרשו מכול העובר בשטחם להתאסלם. לאחר הגירוש ב-1492 המשפה חזרה למרוקו. לא נמצא אף רב ממשפחה זאת ב"מלכי רבנן" המילון ביוגרפי של רבני מרוקו, אבל תוכלי למצוא מספר ביוגרפיות של אנשי שם ממשפחה זאת בספרו של יוסף טולידנו על שמות יהודי צפון אפריקה. הספר כתוב בצרפתית וזה שמו המקורי: HISTOIRE DE FAMILLES; LES NOMS DE FAMILLE JUIFS D"AFRIQUE DU NORD הספר יצא לאור בירושלים ב=1999. בהצלחה, מטילדה (חג"י)
לפי מה שחקרתי מקור השם הוא עיברי והוא מגיע מהסידור צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה שתולים בבית ד' בחצרות אלוקינו יפרחו עוד ינובון בשיבה, דשנים ורעננים יהיו להגיד כי ישר כלומר הם עבדו בבית המקדש ולפי מחקר נוסף אף נאמר שהם צאצאים של משפחתו של משה רבינו

נערך לאחרונה ב:
למעלה