מה המקצוע שלי? ל-מה אני מתאים?

מה המקצוע שלי? ל-מה אני מתאים?

היי איך אפשר לדעת מה המקצוע שבו אני רוצה לעסוק? שאותו אני רוצה ללמוד? שאליו אני הכי מתאים? אני בן 22, ומסיים שנה א' בפסיכולוגיה .עשיתי מאמצים גבוהים מאוד בשביל להתקבל לחוג זה, בערך שנתיים וחצי של שיפורים ולימודים מקדמים, אולם, כעת אני מתחיל להבין שכל מטרתי היתה ללכת לפסיכולוג, או להבין את עצמי יותר טוב, ואני לא ממש בטוח (ואולי אפילו די לא בטוח) שאני יאהב או מתאים לעסוק במקצוע זה. מצד שני אני די חסום במחשבות ואין לי מושג לאיזה מקצוע אני כן מתאים? לאיזה מקצוע אני ירגיש חיבור? איזה מקצוע יגרום לי כיף לקום בבוקר וגם יהווה פרנסה עבורי? מה גם שאני לא מכיר את שלל האופציות, איזה מקצועות יש? האם מי שלא רוצה לעבוד בעבודות שחורות חייב להיות אקדמאי?!. איך אוכל לברר את הנושא הנ"ל , הוא מאוד מאוד חשוב לי כי בעקבות מספר תובנות, הבנתי שאני צריך לעזוב את הבית ומהר, ובשביל זה צריכים פרנסה , אבל מצד שני אי אפשר (בכל מקרה אני לא מוכן) לוותר על ההרגשות שלי (ולדוגמא להיות במצב שאני שונא את העבודה שלי) תודה

לעבוד עם שמחה

שלום לנים. לגבי הלימודים - אם הרגשת שאתה צריך את זה, לא משנה אם זו הפסיכולוגיה כלימוד, או את הלימוד כתהליך התפתחותי עם תובנות, הרי שאני מציע להמשיך עד תומם, אפילו אם לא תעבוד בזה יום אחד.כמובן בתנאי שאתה נהנה מהלימודים והחומר. אין טעם לסבול סתם. לגבי בחירת המקצוע: גם כאן אני מציע לשלב שני דברים הפוכים אך לא סותרים: אחד להיות אקדמאי כבסיס רחב לחיים ולהיכרויות עם אנשים ועולם מלא של אקדמיה. יכול להיות שזה הזמן היחידי בחיים בו תוכל לאפשר לך לקבל את המטען הזה. יחד עם זאת, נראה לי שמותר לפתוח דוכן פלאפל עם תואר פסיכולוג. זה אפילו יהיה מעניין. כלומר, תעודת התואר, לא צריכה להגביל בבחירה. החל מעובד כפיים ועד חוקר במכון ויצמן, מגנן בגן ילדים ועד מדריך במכון כושר וטייס באייר פראנס.. חופש מוחלט בבחירה. לגבי השמחה ואהבה העבודה - מציע לקרוא את "לחיות מתוך שמחה" של סנאיה רומן. בהצלחה.

ז ה י ר ו ת !

מאיפוא אתה קובע שכדאי לנים להמשיך עם לימודיו עד סיום ? אפילו שסייגת זאת, עדיין זו עמדת "יועץ" שלא עוזרת לו לעשות את החושבים שלו עם עצמו ומניחה שאתה בזכות, אני לא יודע מה, יודע טוב יותר. ז ה י ר ו ת ! "אין טעם לסבול סתם" ללכת למקצוע מתוך שמחה אינו אומר שהכל יהיה כיף, ולפעמים אנו נדרשים לעבור מבחנים ומשוכות שכרוכים בלא מעט מאמץ וסבל, אז מה ? לא נתאמץ ? מקווה שזו קבלת פנים מאירה ! יום טוב שחף, אמיר דרור

ניווט ישיר מול אסטרטגיית זיג - זג

יש אנשים שלא יכולים לזוז לפני שהם יודעים להיכן הם יגיעו, גם חופשה וטיול אצלם מאד ברורים וידועים מראש, אצל אחרים הדרך מתגלה תוך כדי תנועה וחווית הגילוי היא עבורם סוד הניווט. כדאי לך לברר עם עצמך איפוא אתה חש יותר נוח, באיזו אסטרטגיה. אם הגעת לתובנה שהלכת ללמוד פסיכולוגיה כי אתה רוצה להכיר ולהבין את עצמך, יתכן וזה אומר שחשובה לך הכרה אקדמית מסודרת, אם זה נכון מה זה אומר לך ? אם ברור לך שמקצוע טיפולי זה לא אתה, אולי כדאי ונכון לרדת לבהירות גדולה יותר במה עומד מאחורי תובנה זו. ועכשיו לעניין העיקרי - בחירת מקצוע דרך גילוי כוחות וכישורים ייחודיים, דרך התבהרות לגבי צרכים אישיים הנוגעים לכסף, ביטחון, הצלחה וכו', לגלות מתוך הדברים להיכן אתה נמשך, אינו תהליך של יומיים. אם אתה מאמין בתהליך היכרות עצמית שיוביל אותך נכון, ואתה מוכן לאפשר לעצמך להתנסות וללמוד תוך כדי תנועה אז אני חושב שהתשובה כבר תמצא, אם קשה לך לנוע לקראת מטרה לא ידועה אז השיחה תהיה שונה. מקווה שזה מספיק לבינתיים, אמיר

בו נעשה סדר

קראתי פעם נוספת את הודעתך המקורית ונראה לי כרגע שמתערבבות כמה החלטות בו זמנית. - עצמאות מהבית - פרנסה כאן ועכשיו - תובנות על עצמך - בחירת כיוון לימודים שיוכל להוביל לתחום מקצועי מתאים נשמע לי שאתה נדרש ליצור סדר עדיפויות כי אי אפשר לרוץ על הכל בו זמנית כמו כן להתחיל למפות כישרונות ויכולות אישיים בולטים ולהתחיל לחפש. לראיין בעלי מקצוע בתחומים שונים ללכת לצפות בעשייה, לעשות מחקר עצמאי ולגבש לאט לאט את התובנות שלך. שאלה - האם גילית בעולם הפסיכולוגיה תחום שעניין אותך שאינו טיפולי, למשל פסיכולוגיה חברתית שעוסקת במחקרים ( מחקרי פרסום למיניהם, למשל ) ? איזה ספרים קראת לגבי בחירת מקצוע ? "אל תפריע לעצמך להיות מי שאתה יכול להיות" סטיקר של "שבע" - יפו. ב ה צ ל ח ה אמיר דרור

תודה לשניכם. ואיזה ספרים אלו?

ואולי תוכלו להמליץ לי על שמות של ספרים (בעברית) לגבי בחירת מקצוע? תודה

pinibs

New member
זמן, שאלות, חיפוש, למידה...

הי נים ולא נם, איך אפשר לדעת מה המקצוע שבו אתה רוצה לעסוק; שאותו אתה רוצה ללמוד; שאליו אתה הכי מתאים...? קודם כל כדאי לשים לב לכך שיכול להיות שאלו הם שלושה מקצועות שונים בתכלית. המקצוע שבו אתה רוצה לעסוק יכול להיות שונה מהמקצוע שאותו אתה רוצה ללמוד, ושניהם יחד יכולים להיות שונים מהמקצוע אליו אתה הכי מתאים... לכן, תשובה חלקית לפחות אתה יכול למצוא בעצם השאלה. במילים אחרות, האם מה שאתה רוצה לעשות עכשיו זה לעבוד במקצוע מסוים, ללמוד מקצוע מסוים או למצוא למה אתה מתאים...? שאלה...
לגבי הפסיכולוגיה, כמו גם לגבי כל דבר אחר שתתנסה בו, שום דבר לא הולך לאיבוד. עשית מאמצים על-מנת להתקבל ללימודים, ובנוסף השקעת שנתיים וחצי בשיפורים ולימודים מקדמים - נפלא. את כל אלה יש לך. נקודה. גם אם לא תמשיך בלימודי פסיכולוגיה, עדיין הרווחת. למדת, התקדמת, היה לך עניין, התפתחת. הכל שלך, והכל ישרת אותך במוקדם או במאוחר.
אתה אומר: "אני די חסום במחשבות..." מה זה אומר? האם זה אומר שאתה לא מוצא תשובות לשאלות הרבות שאתה מעלה? כי אם לכך אתה מתכוון, אז לדעתי זה לא אומר שאתה חסום במחשבות. האם זה אומר שאתה מחפש פתרונות מסוימים ולא מגיע אליהם? כי גם זה לא אומר שאתה חסום במחשבות (שוב, לדעתי). בדרך כלל המחשבות שלנו זורמות ללא הפסק ולא קרובות, אפילו, להיות חסומות. מה שכן, פעמים רבות אנחנו קובעים לעצמנו מראש אילו מחשבות היינו רוצים שיהיו לנו וכשאותן מחשבות לא מגיעות אנחנו שופטים את עצמנו בכיף גדול ואומרים על עצמנו שאנחנו "חסומים" / "לא יצירתיים" / "חסרי דמיון" וכו'. פשוט המשך לחפש. בספרים, בשיחות עם אנשים, באינטרנט, בכל מקום אפשרי. לחפש זו חוויה קסומה. אל תוותר עליה.
ומשהו על יצירת שינוי. כמעט כולנו רוצים לשנות דבר מה, אבל רובנו חוששים משינוי ולכן לא באמת מאפשרים אותו לעצמנו. עם זאת, אנחנו יצורים מתוחכמים ומורכבים, ולכן אנחנו יוצרים לעצמנו תפאורה של "כאילו שינוי", אבל כזו שמראש מנטרלת כמעט כל אפשרות לחולל אותו. למה אני מתכוון? למשל, לאדם שמחליט לעשות שינוי ולשם כך מחליט להכין לעצמו רשימה של כל הנושאים המטרידים אותו בהם הוא היה רוצה לטפל. האיש מחליט להיות מאד יסודי (הוא הרי מאד רציני לגבי השינוי שהוא רוצה לחולל), ומפה לשם הוא מגיע לרשימה של 100 פריטים...! רוב הסיכויים שאותו אדם חסם את עצמו בפני האפשרות להשתנות. כן, הוא פועל בכיוון, הוא משתדל, הוא מפגין עשייה כלפי חוץ, אבל... יש סיכוי סביר להניח שהרשימה העמוסה תכריע אותו. הוא לא עשה זאת במודע, אבל בתחכום רב הוא מנע מעצמו להשתנות. תמיד הוא יכול להגיד שהוא עובד עכשיו על פריט מספר 37. הוא בדרך ל-100. כן, בטח... אני רוצה להציע לך את האפשרות שאולי אתה עושה לעצמך משהו דומה. אתה אומר שאתה צריך לעזוב את הבית, ומהר, אבל כדי לעשות זאת אתה זקוק לכסף, כלומר, לפרנסה. מצד שני, אתה הרי לא מוכן לעבוד בעבודה שאתה שונא. מצד שלישי, כדי לא לעבוד בעבודה שאתה שונא (עבודה שחורה) אולי אתה חייב להיות אקדמאי. מצד רביעי, כדי להיות אקדמאי אתה צריך לדעת במה אתה רוצה לעסוק, מה אתה רוצה ללמוד ולמה אתה הכי מתאים, וכו' וכו' וכו'... בשורת מסקנות, שכביכול נובעות זו מתוך זו, יוצא שהסיכוי שלך לעזוב את הבית כמעט ולא קיים. לפחות כרגע. על-ידי ניסוח "הבעיה" כפי שניסחת אותה, הבאת את עצמך למצב בו רצון אחד שלך סותר רצון אחר. למשל, הרצון לא לעבוד בעבודה שאתה שונא, סותר את הרצון לעזוב את הבית. לרובנו מאד קשה לחיות בתוך סתירה פנימית שכזו... כן, זה היה בהחלט נחמד אם בבת-אחת יכולת גם לדעת מה אתה רוצה לעשות, גם לדעת למה אתה מתאים, גם ללמוד את זה מהר, להשיג בזה עבודה נפלאה שרק תחכה לכל בוקר שיגיע כדי שתוכל לעבוד בה, להרוויח מספיק כסף כדי לשכור דירה ולחיות בכיף, ולעזוב את הבית שאתה חי בו עכשיו. אז במקום לרצות שהכל יפתר כבמטה קסם, אולי כדאי לך לגלות מהו הדבר הראשון ברשימה שלך, נכון לעכשיו. אם, למשל, הדבר הזה הוא עזיבת הבית, אזי כדאי לך, אולי, לעבוד גם במשהו שהוא פחות מדהים בעיניך, אבל כזה שיאפשר לך חופש נפלא (למשל, לגור לבד בדירה שכורה), שבהמשך יאפשר לך פנאי נפשי לחיפוש המקצוע המתאים לך, וכך הלאה. ואגב - יש יותר משתי אופציות בעניין עבודה. אין רק עבודות מדהימות שאוהבים או עבודות שחורות ששונאים. בין שתי הקצוות יש המון המון גוונים שונים ומשונים שיכולים לספק לך את מה שכרגע הוא הרצון האמיתי והמרכזי שלך.
המשך לשאול - בעיני, זו הדרך הנפלאה ביותר ללמוד
המשך גם לנצל את ערוץ התקשורת הנהדר הזה, שמאפשר לך תקשורת עם אנשים, חשיפה לדעות ומחשבות שונות ומשונות, תחושה שאתה לא לבד בהתמודדויות שלך, ועוד ועוד. הרבה הרבה בהצלחה, פיני

אני מציעה לך ללכת למכון הדסה

זה נמצא בירושלים ואני לא ממש זוכרת כמה מפגשים זה. אבל שם הם מפענחים אותך ומובילים אותך לתחומים שמתאימים לך. הם עושים לך כל מיני מבחנים ויש גם מישהו שמדבר איתך ומייעץ לך לפי המבחנים שעשית. המון אנשים יצאו דיי מרוצים משם אם קצת יותר ידיעה לאיזה כיוון מקצועי הם הולכים. תנסה אין לך מה להפסיד פה. בהצלחה

neshamma

New member
../images/Emo45.gif

תשובה ממש טובה גם אני למדתי ממנה תודה
אחלה יום לכולם

למעלה