מה המשמעות *הכלכלית* של מגורים בסטייל אחד ועבודה באחר?

iralo

New member
מה המשמעות *הכלכלית* של מגורים בסטייל אחד ועבודה באחר?

נאמר לי שאם גרים בסטייט אחד אבל עובדים באחר אז נאלצים לשלם כפל מס כלשהו, במה בעצם מדובר?
אני כרגע מדברת אך ורק על שכירות, לא קנייה, אם זה משנה.
אם מגורים בסטייט אחר יוצאים זולים יותר, בכמה הם צריכים להיות זולים יותר על מנת שזה ישתלם? בהנחה שהמרחק לעבודה לא גדל

John the Savage

New member
מאד תלוי באיזה סטייטים מדובר

יש סטייטים שיש ביניהם הסכמים הדדיים שמאפשרים לשלם מס רק במקום אחד. בכל מקרה אחר, אכן משלמים כפל מס.

John the Savage

New member
אז יש הסכם

ההסכם הקודם היה תקף ל-40 שנה ופג ב-2016, וכריס כריסטי הודיע בשלב מסויים שהוא שוקל לא לחדש את ההסכם, אבל הרבה גורמים הפעילו לחץ לשנות את ההחלטה ובסופו של דבר ההסכם חודש.

אם גרים בניו ג'רזי ועובדים בפנסילבניה, צריכים להגיש טופס למעסיק בכדי שינכה מס עבור ניו ג'רזי ולא עבור פנסילבניה. מה שכן, מיסי הסטייט בניו ג'רזי גבוהים יותר מאשר בפנסילבניה, כך שמי שגר בניו ג'רזי משלם יותר מס.
בנוסף, אם העבודה היא בתחומי פילדלפיה, צריך לשלם גם מס עבור העיר בגובה 3.46% מההכנסה, והמיסים העירוניים לא כלולים בהסכמים.

liviur

New member
בעצם מה שקורה...

יש Federal income tax ולגבי זה - משלמים ישירות לרשות המיסים עצמה.
אבל יש State tax שאותו צריך לשלם גם כן - וזה אכן תלוי בהסכמים ספציפית בין הסטייטים להבנתי.
להסכם הזה להבנתי קוראים - reciprocal agreements
באופן עקרוני חובה לשלם גם מס הכנסה בסטייט שאתה עובד - ולהסדיר מול הסטייט שאתה גר.

אני מכיר את המצב בין ניו יורק לג׳רזי - איפה שאם אתה גר בג׳רזי ועובד בניו יורק - אתה משלם בניו יורק , ונראה לי מדווח לג׳רזי ומקבל קרדיט על כל המיסים ששילמת בניו יורק.

(אני לא רואה חשבון - ונשמע לי שכדאי להתייעץ עם אחד על זה)

מיסוי רב מדינתי עקרונות

היי,
ככלל, לא יהיה כפל מס
את ראשית תשלמי מס במדינה בה את מפיקה הכנסה =PA =היא מדינת המקור
את תיחשבי ותשלמי מס גם במדינת התושבות שלך =NJ =היא מדינת המושב
אבל NJ שהיא מדינת התושבות תיתן זיכוי (שיקטין את המס של NJ) כנגד מס זר ששולם לPA
אשר טוריאל, רו"ח (משפטן) EA

iralo

New member

למעלה