צ'ק-אין לטיסה או מעבורת תמיד מחייב הצגת מסמכי זיהוי של הנוסע
למרות שלא מבוצעת ביקורת חותמות וכו', רק לבדיקת זהות הנוסע מאחר וכרטיסים לטיסה ומעבורת רשומים על שם הנוסע (ועקרונית גם אוטובוס אמור לבדוק שמות אם הכרטיסים רשומים על שם)
היוונים (בקישור שלי למעלה, בלילה בין סבילנגרד לדיקאה) משום מה לא שמו לי חותמת כניסת שנגן בכניסה ליוון מבולגריה (שמתי לזה לב כבר באתונה), אך למרות זאת לאף אחד לא היה אכפת (אומנם לפקחי רכבות יש סמכות לבדוק דרכונים, בפועל אף אחד לא ביקש להציגו במשך כל הטיול, למעט המעבורות (פטרס-אנקונה, שטוקהולם-הלסינקי), אופס, דנמרק ביצעו ביקורת במובן של מספר שאלות על מהות הביקור בכניסה ויציאה כמו שהם תמיד עושים, אבל לא ביצעו בדיקת חותמות, כמו כן השוויצרים לפני צאת הרכבת לצרפת גם דרשו להציג דרכון מאחר והגישה לרציף זה נפרד, אך לא יותר מזה)
דבר אשר רק הפינים הזכירו (ביציאה לרוסיה), אבל הייתי מוכן, מאחר והאירורייל דורש רישום כל שימוש ביומן הנסיעות, רואים (ובתגובה ההיא) מיד איפה נכנסתי לשנגן ומתי, אז הפינים פשוט שמו חותמת יציאה וגם כניסה לידו עם תאריך העבר ורשמו עם עט עליו את הקוד של המעבר הגבול היווני וזהו, חח, בכניסות חוזרות לשנגן לא היו שום שאלות בעניין זה, כנראה הבקר הגבול היווני קיבל אזהרה על אי ערנות באמצע הלילה ההיא, חח