מה המתכון הכי טוב שלכם לחצילים ברוטב עגבניות?

  • פותח הנושא 22BB
  • פורסם בתאריך

22BB

New member
מה המתכון הכי טוב שלכם לחצילים ברוטב עגבניות?

יש לי חצילים חתיכיים ארוכים וצרים כך שדי מתבקש לפרוס אותם.
 

חנהפ

Active member
מצופים בקמח ומטוגנים

ואח"כ לסיר עם רוטב עגבניות פיקנטי עם טיפה סוכר
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט חצילים פיקנטי ברוטב עגבניות/קטי הבשלנית

קטי, ה"בשלנית" של הקייטרינג שבישל עבורינו את סעודות השבת ("חלב חיטים") בבר המצווה של הבן, נתנה לי את המתכונים שביקשתי בשמחה וזה אחד מהם:

סלט חצילים פיקנטיים ברוטב עגבניות

מצרכים:
2-3 חצילים, לא קלופים, חתוכים לקוביות גדולות (בערך סנטימטר וחצי עובי ו- 2*2 רוחב/אורך)
שיני שום לפי הטעם*
2-3 עגבניות רכות מגוררות
1 רסק עגבניות קטן (100גר')
1 כפית סוכר
מלח, פלפל טחון טרי
עלי פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, לפי הטעם**

אופן ההכנה:
1.
מטגנים את החצילים בשמן או עורכים בתבנית, זולפים קצת שמן רגיל ואופים עד לרכוך (אני אפיתי).
2.בינתיים, בסיר רחב מטגנים קלות (במשך כדקה) את שיני השום בשמן. מוסיפים עגבניות מגוררות, מערבבים ומבשלים עוד שתיים-שלוש דקות. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח פלפל ומבשלים יחד על אש קטנה חמש-עשר דקות.
3.מכניסים החצילים לרוטב, מערבבים (בזהירות - שלא ימעכו) ומכבים ברגע שהחצילים מכוסים היטב ברוטב.
4.מפזרים כוסברה/פטרוליה קצוצה.

הערות חני ס.:
*אני שמתי לפחות 10.
**אני שמתי כשליש צרור כוסברה.
 
חצילים בעגבניות

אני אופה אותם בפרוסות עם מעט שמן זית ומלח לריכוך והזהבה.

בסיר מחממת מעט שמן מוסיפה שום קצוץ (אם זוכרת)
רסק עגבניות (לפי העין)
מלח פלפל מעט סוכר (לפי הטעם)
מים (לפי הצורך)
מוסיפה את החצילים מהתנור כשהם מוכנים ונותנת עוד כמה דק' בישול על אש נמוכה.
 
למעלה