לאחרונה יש לי שניים
הראשון הוא רוטב שמנת פטריות לפי המתכון הבא:
1-2 חב' פטריות שמפיניון (אפשר גם פורטובלו) חתוכות גס
1 בצל גדול קצוץ דק
כף גדושה חמאה
כוס יין לבן (אפשר ורצוי- חצי כוס יין לבן וחצי כוס ציר עוף/ בקר)
גביע-שני גביעים של שמנת מתוקה (תלוי בכמות שרוצים להכין)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אפשר: עירית, טימין, פטרוזיליה.
 
במחבת ממיסים חמאה ובה מאדים את הבצל עד שהוא מתחיל להתרכך.
בשלב זה מוסיפים חצי כוס יין לבן/ חצי כוס מעורבת יין לבן וציר, מבשלים ללא מכסה על אש נמוכה עד ש80% לפחות מהיין והציר מתאדים ונספגים בבצל, תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים את חצי הכוס השנייה וחוזרים על התהליך.
במקביל, במחבת אחרת מקפיצים את הפטריות (אפשר גם להקפיץ אותן לפני אידוי הבצל באותה מחבת) למספר רגעים עם טיפה שמן/ חמאה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, אפשר גם קצת טימין.
לאחר שהבצל ספג את הנוזלים בפעם השנייה מוסיפים שמנת ואת הפטריות, אפשר גם פטרוזיליה, עירית וטימין, ומבשלים על אש עדינה תוך ערבוב מפעם לפעם ותיקון טעמים, עד שהרוטב מסמיך מעט ונהיה עשיר בטעם.
לאחר שמורידים מהאש ניתן להוסיף עוד עשבי תיבול טריים, לשפוך על הפסטה ולהגיש מייד.
 
רוטב שני- שמנת-טונה-עגבניות בטעמים מעושנים.
המתכון הזה "התגלה" במקרה. יום אחד הגעתי לבית של אבא שלי וראיתי את כל המשפחה חולה על הספה בסלון. הם ביקשו שאכין משהו לאכול ובבית היה... פסטה, טונה, שמנת מתוקה ועגבניות. (טוב נו, וגם שום ותבלינים)
2 עגבניות גדולות או לחלופין חופן נכבד של עגבניות שרי, חלוטות וקצוצות.
מעט חמאה/ שמן זית
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות מרוב השמן (אפשר גם במים אבל זה פחות טעים)
1-2 גביע שמנת מתוקה
מלח, פלפל
שום קצוץ/ כתוש/ פרוס
תבלין פפריקה מעושנת.
 
במחבת רחבה ומעט שמן/ חמאה מבשלים את קוביות עם השום עד שהן מתמוססות. כשמתמוססות מוסיפים את הטונה, מערבבים, מתבלים במלח, פלפל, תבלין מעושן (אפשר כמובן גם טימין ועשבי תיבול נוספים), מערבבים כמה דקות.
מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות תוך ערבוב מידי פעם ותיקון טעמים.